Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Apa Itu Hiv Dan Bagaimana Merawatnya

Apa itu HIV dan AIDS?
Walaupun kedua-duanya sering dikaitkan sebagai satu nama penyakit berjangkit, mereka sebenarnya berbeza. Apa itu hiv? Hiv adalah kependekan dari human immunodeficiency virus yang memusnahkan sistem imunisasi badan dan menyebabkan pesakit terdedah kepada pelbagai jenis penyakit dan kanser. Aids adalah peringkat terakhir dan paling teruk dari jangkitan hiv. Ia juga dikenal sebgai sindrom kurang daya tahan melawan penyakit yang merupakan peringkat meruncing yang mana pesakit yang dijangkiti hiv mula menunjukkan tanda hiv yang khusus atau sel-sel pertahanan badan turun sehingga 200/µl.

Penularan HIV Di Malaysia
Apa itu hiv – Hubungan sesama jenis merangkumi lebih daripada separuh kes penularan hiv di Malaysia. Dari data Kementerian Kesihatan Malaysia mencatat kes penularan hiv meningkat sebanyak 94%. Di mana homoseksual menyumbang 57% sementara heteroseksual menyumbang 37%. Untuk kes penularan jarum pengguna dadah hanya 3%. Selebihnya hiv ditularkan dari ibu ke anak yang belum lahir, pemindahan darah, atau pemindahan organ dan jarum yang tercemar. Menyedari hal ini, Timbalan Menteri Kesihatan Malaysia “Lee Boon Chye” mengatakan, pemerintah komited untuk mengurangkan jumlah kes penularan hiv di negara ini. Kerajaan akan terus memberikan rawatan percuma kepada pesakit yang dijangkiti hiv untuk meningkatkan kelangsungan hidup dan kualiti hidup mereka. Teruslah membaca dan fahami Apa itu hiv

Bagaimana Orang Tertular HIV?
Apa itu hiv – Hiv hanya menular pada cairan tubuh seperti darah, air mani, cairan vagina, air susu ibu. Ada beberapa cara penularan hiv dari orang yang terinfeksi ke orang lain, melalui:
• Hubungan seksual tanpa pelindung dengan pasangan yang terinfeksi
• Berbagi jarum suntik yang terinfeksi (umum di antara pengguna narkoba)
• Melalui transfusi dengan darah yang terkontaminasi, produk darah atau transplantasi organ
• Penularan dari ibu yang terinfeksi ke bayinya selama kehamilan, saat lahir atau menyusui

Apa Saja Tanda Dan Gejala Infeksi HIV?
Apa itu hiv – Kebanyakan orang yang terinfeksi hiv tidak tahu bahwa mereka telah terinfeksi. Namun, beberapa orang mungkin mengalami selsema, demam, sakit tenggorokan, ruam, nyeri sendi, kelelahan dan pembesaran kelenjar getah bening, untuk waktu yang singkat, biasanya satu sampai enam minggu setelah terinfeksi hiv. Setelah tahap tersebut, orang yang terinfeksi mungkin terlihat sehat dan normal meskipun memiliki hiv dalam darahnya. Meskipun mereka tidak memiliki gejala dan tanda penyakit terkait hiv selama bertahun-tahun, mereka dapat menularkan virus ke orang lain.

Baca Lebih Lengkap : 25 Simptom HIV AIDS

Apa Itu Hiv Dan Bagaimana Merawatnya

Apa itu hiv – Segera periksa dan lakukan ujian pengesanan hiv jika anda berisiko dijangkiti atau mengalami gejala dan tanda-tanda hiv. Jangan ragu atau malu untuk berkonsultasi dengan doktor dan diuji hiv, kerana rawatan awal dapat memperlambat perkembangan jangkitan hiv menjadi aids. Ingat bahawa sedikit pengorbanan awak sekarang ini akan menyelamatkan banyak hal dimasa hadapan. Lakukan pemeriksaan status ubat-ubatan secara rutin dan mulakan rawatan jika anda berisiko dijangkiti hiv.

Walau bagaimanapun, Apa itu hiv masih dapat dikawal dengan mengambil ubat-ubatan yang berfungsi dengan mencegah penduaan virus. Pengambilan ubat ini secara berkala dapat memperlambat perjalanan penyakit hiv dan memanjangkan jangka hayat penghidap. Tanpa rawatan ini, hiv dapat berkembang menjadi aids dalam masa yang lebih singkat.

Hiv Drugs Herba De Nature Indonesia
100% Viral Load Nonreaktif

Apa Itu Hiv Dan Rawatan Yang Terbukti Efektif Tanpa Kesan Sampingan

Apa Itu Hiv Dan Rawatan Yang Terbukti Efektif Tanpa Kesan Sampingan

Penelitian Saintifik Pada Obat Herbal Hiv PT. De Nature Indonesia
◊ Meningkatkan sistem kekebalan tubuh
◊ Melawan resistensi akibat penggunaan antibiotik jangka panjang
◊ Membatasi infeksi dan mencegah penyakit oportunistik
◊ Menghentikan perusakan sel T helper
◊ Meningkatkan dan mempertahankan jumlah sel cd4
◊ Pembantu dalam menghambat hiv berkembang pada aids
◊ Menstimulasi kapasitas penyembuhan diri tubuh
◊ Obat PrEP yang baik untuk anda yang terpajan hiv
◊ Memungkinkan pasien seropositif bebas Aids
◊ Mematikan virus hingga hasil tes viral load negatif
◊ Membersihkan darah dan semua dinding sel dari virus, bakteri dan patogen jahat
◊ Detoxsisasi yang aman melalui urine dan keringat

Telah teruji secara klinis, efektif mengobati semua keluhan hiv hingga ke tingkat yang tidak lagi dapat terdeteksi dengan tes viral load 100% nonreaktif. Bahwa syarat hiv sembuh total  adalah jika virus masuk 50 keluar 50, jika masuk 1 juta virus keluar 1 juta dan seterusnya. Disini virus dalam tubuh tidak boleh ada sisa.

TETIMONI REAL HIV AIDS DENGAN HERBA DE NATURE

TETIMONI REAL HIV AIDS DENGAN HERBA DE NATURE

Obat Herbal Hiv PT. De Nature Indonesia telah terbukti mengurangi penyebaran virus dalam badan. Dalam pengobatan herbal beberapa bahan aktif alami selalu digabungkan dan diuji secara klinis dan diproses menggunakan teknologi modern. Bekerja dengan 7 ramuan alami berbeda, yang memungkinkannya menembus ke semua jaringan sel cd4 untuk melawan virus dan bakteri di dalam tubuh.

Ketika digunakan dengan benar, ini biasanya bekerja lebih cepat daripada agen konvensional. Ini juga berfungsi untuk mendukung kekebalan tubuh, meningkatkan rasio T-helper dan menguatkan sel penekan untuk bekerja secara antivirus. Pada herbal ada dua puluh mineral, tiga belas vitamin, sebelas asam amino dan dua asam lemak yang merupakan nutrisi penting untuk meningkatkan efektivitas pengobatan dan mencegah perkembangan resistensi.

Bagaimanakah Herba De Nature Berfungsi?
Apa itu hiv- Hiv menyerang sel-sel sistem imun, terutama sel-sel darah putih yang dikenali sebagai limfosit T-penolong cd4. Sel-sel ini biasanya berfungsi untuk mengaktifkan sel-sel lain dalam sistem imun untuk melawan jangkitan. Sejak hiv membunuh sel-sel cd4 T-pembantu, selalunya tubuh menjadi kurang mampu melawan virus atau jangkitan berikutnya. Sebaik sahaja virus itu berada di dalam sel T cd4, ia akan berlipat ganda. Sebahagian daripada pendaraban virus melibatkan penukaran bahan genetik virus, RNA, ke dalam DNA. Ini dicapai oleh sebatian penting kepada virus, yang disebut transkripase terbalik. Transkripase terbalik adalah sebatian yang dikenali sebagai enzim. Herba De Nature berfungsi dengan menghalang tindakan enzim ini, dan dengan itu mengganggu penukaran RNA virus ke dalam DNA. Ini menghentikan virus daripada mendarab.

Mengapa Herba De Nature?
Apa itu hiv- Tidak ada ubat yang dikenali oleh dunia Internasional sebagai penyembuh hiv, tetapi Herba De Nature adalah salah satu daripada beberapa ubat yang mengurangkan jumlah virus dalam tubuh sehingga viral load 100% Non reaktif. Ia membantu sistem imun untuk pulih, melambatkan dan menghentikan perkembangan penyakit dari hiv ke aids. Gabungan beberapa Herba diperlukan untuk melawan hiv kerana virus itu boleh menjadi tahan terhadap satu agen dengan cepat. Ini dikenali sebagai kombinasi terapi herba. Herba De Nature digunakan dalam kombinasi beberapa tanaman herba yang menyerang virus hiv dengan cara yang berbeza. Ini mengurangkan keupayaan virus untuk meniru dan membiak, serta membantu mencegahnya menjadi tahan terhadap rawatan. Herba De Nature disahkan bebas daripada kesan sampingan.

Bagaimana Saya Boleh Mengambil Herba De Nature?
Herba De Nature biasanya diambil 3 kali sehari. Ikut arahan yang diberikan oleh pakar herbalis anda. Ia juga akan dicetak pada label pengedaran yang telah disertakan oleh ahli farmasi anda dalam bungkusan ubat tersebut. Herba De Natureboleh diambil dengan atau tanpa makanan. Kapsul harus ditelan sepenuhnya dengan minuman. Namun, jika perlu, ia boleh dihancurkan dan ditambahkan sedikit makanan atau cecair semi-pepejal. Ini perlu segera diambil. Penyelesaian oral mungkin lebih sesuai untuk orang yang mengalami kesukaran untuk menelan keseluruhan kapsul.

Sekian dari saya tentang Apa itu hiv. Penting untuk mengambil ubat ini secara berkala, seperti yang diarahkan oleh pakar herbalis anda. Cuba jangan kehilangan dos, kerana pengambilan ubat yang tidak tetap dapat memperlambat ubat itu berfungsi sendiri.

Bagikan ke

Apa Itu Hiv Dan Bagaimana Merawatnya

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!