STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MUI. SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE JUGA SEBAGIAN TESTIMONI PERKEMBANGAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Batuk Kering Sembuh Dengan Noni Dan Halia Merah

Batuk Kering Sembuh Dengan Noni Dan Halia Merah

Assalamu’alaikum Saudaraku Sekalian…Apa Kabar? Semoga Senantiasa Dirahmati
Pagi sekali saya nak sedikit bercerita tentang batuk kering yang boleh sembuh dengan buah noni dan halia merah. Bagaimana ini boleh berlaku? adakah bukti saintifik mengenai kedua herba ini? dan benarkah ianya boleh sembuhkan batuk kering dan tibi secara total dengan hasil pemeriksaan kahak bebas kuman dan x-ray paru adalah negatif. Jom kita simak sama-sama.

TESTIMONI TIBI BATUK KERING SEMBUH DENGAN HERBA DE NATURE

Batuk kering yang juga dikenal dengan tibi adalah penyakit paru-paru akibat kuman mycobacterium tuberculosis. Tibi akan menimbulkan gejala berupa batuk yang berlangsung lama iaitu lebih dari 3 minggu, berdahak dan terkadang mengeluarkan darah.Kuman tibi boleh berjangkit melalui udara dan dari satu orang ke orang lain. Sekiranya batuk kering menjadi teruk, bakteria ini boleh mempengaruhi organ tubuh lain seperti : ginjal, tulang belakang dan otak. Jika bakteria telah menjangkiti tulang belakang, sakit belakang akan muncul. Sekiranya bakteria telah menjangkiti buah pinggang, mungkin terdapat darah di dalam air kencing.

Bukti Saintifik Noni Dan Halia Merah Sebagai Rawatan Batuk Kering

Ketua Umum Kesihatan Persatuan Dokter paru-paru Indonesia dr. Muhammad Arifin Nawas Sp.PK MARS bersama Fathiyah Isbaniah, Heidy Agusti, Priyanti Soepandi dan Erlina Buhan dari Hospital Friendship Membuktikan peranan ramuan herba dalam rawatan batuk kering. Ujian klinikal double-blind secara rawak pada pesakit kes baru yang mendapat kombinasi ekstrak noni dan halia merah sebagai adjuvan tambahan dalam rawatan penyakit batuk kering mempunyai hasil yang signifikan. Masih menurutnya, gabungan noni dan halia merah memberikan kesan sinergi antimikroba atau dapat membunuh kuman. Semasa eksperimen di makmal, kuman tibi mati apabila diberi ekstrak noni dan halia merah. ( Ref Liputan6 )

REF : PETUA MUJARAB UNTUK BATUK KERING

Batuk Kering Sembuh Dengan Noni Dan Halia Merah

Ekstrak etanol dan heksan noni memiliki efek antitubercular, menghambat pertumbuhan Mycobacterium tuberculosis sebesar 89% hingga 95%. Secara klinis, noni diamati secara signifikan mengurangi dislipidemia yang disebabkan oleh stres oksidatif yang disebabkan oleh merokok. Antibakteri ekstrak kasar dan fraksi heksan buah noni menghambat Mycobacterium tuberculosis pada konsentrasi tinggi 100 mg / mL

Morindae Citrifolia Fructus adalah nama Latin Noni. Tumbuhan dikenali oleh pakar herba kerana kekuatan penyembuhannya. Noni adalah tumbuhan Hawaii asli yang terbukti dapat membunuh bakteria penyebab batuk kering. Penemuan ini boleh membawa kepada ubat baru untuk rawatan penyakit batuk kering tibi. Penyembuh tradisional Hawaii telah lama menggunakan khasiat sebagai ubat batuk kering, batuk berkahak, batuk berdarah dan semua penyakit yang berkaitan dengan paru-paru.

Para penyelidik bersetuju bahawa noni mempunyai fitosterol steroid tumbuhan kompaun aktif yang dapat bertindak secara struktural di bawah mekanisme dan boleh berguna untuk rawatan tibi yang paling berkesan. Alternatif untuk melawan strain bakteria yang tahan. Selain itu, noni juga boleh menjadi sumber rawatan batuk kering yang lebih murah berbanding dengan ubat ibi yang ada sekarang. Penolong profesor Jonel Saludes di Jabatan Kimia di Universiti San Agustin di Iloilo City, Filipina juga mengatakan bahawa Noni adalah sumber rawatan penyakit batuk kering, gejala tibi paru, ubat tuberkulosis anak dan semua penyakit paru-paru yang selamat dan berpotensi.

Lebih daripada 8.000 makalah penyelidikan mengenai Noni akan dibentangkan di Kongres Kimia Antarabangsa tahun ini. Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Persatuan Kimia Jepun, Persatuan Kimia Kanada, Institut Kimia Diraja Australia, dan Institut Kimia New Zealand. Mereka telah memeriksa sekumpulan tanaman asli untuk potensi aktiviti melawan Mycobacterium tuberculosis, bakteria penyebab penyakit batuk kering. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak dari daun noni menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan, membunuh 89% patogen. Ini sebanding dengan rifampisin, ubat yang biasa digunakan untuk rawatan penyakit batuk kering yang mempunyai kadar perencatan 97% pada kepekatan yang sama.

Batuk Kering Sembuh Dengan Noni Dan Halia Merah

Zingiberis Officinalis (Halia Merah)
Rawatan Batuk Kering- Halia Merah Sebagai Imunomodulator. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan.

Selain berfungsi untuk merawat tibi dan batuk kering,halia merah juga memiliki beberapa kegiatan farmakologi lain, seperti:

  1. Menggalakkan fungsi paru-paru yang normal
  2. Mengurangkan bengkak dan keradangan paru-paru
  3. Meremajakan daya hidup dan kekuatan paru-paru
  4. Meningkatkan peredaran darah
  5. Rawat jangkitan paru-paru obstruktif kronik, bronkitis kronik, asma dan kerongkong
  6. Membantu membersihkan lendir dan meningkatkan peredaran keparu-paru
  7. Membantu paru-paru berfungsi dengan lebih berkesan dengan membuang bahan pencemar dari saluran udara sebelum masuk kedalam paru-paru.
  8. Membantu menyahtoksin dan membersihkan lapisan pernafasan halus dari saluran bronkus dan paru-paru yang sering terkumpul toksin persekitaran dan organisma berbahaya.
  9. Membantu dalam rawatan barah paru-paru. Satu kajian tahun 2012 yang diterbitkan dalam Agen Anti-Kanser dalam Kimia Perubatan menunjukkan kesan pencegahan kemoterapi dari ekstrak halia pada barah paru-paru.

PT. De nature Indonesia ada di sini untuk memberikan penyelesaian terbaik bagi masalah anda. Kini anda boleh mendapatkan ubat batuk kering dengan mudah. Proses rawatan pendek. Selamat tanpa kesan sampingan. 100% herba semula jadi. Dibuktikan dengan hasil pemeriksaan kahak bebas kuman dan hasil x-ray paru-paru negatif

Rawatan Herba Semulajadi Untuk Batuk Kering
Selamat Dan Tiada Kesan Sampingan

UBAT HERBA BATUK KERING TIBI TUBERKULOSIS PARU

UBAT HERBA BATUK KERING TIBI TUBERKULOSIS PARU

Set Herba Untuk Batuk Kering – PT. De Nature Indonesia
Terdiri daripada 2 jenis ubat iaitu Detopar dan Pipeca. Diperbuat dari bahan semula jadi seperti noni, halia merah, lengkuas dan sirih merah. Membolehkan penembusan semua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis di dalam badan.

Pipeca dan Detopar masing-masing mengandungi 50 kapsul. Di mana cangkang kapsul terbuat dari lemak sapi murni dan pewarna semula jadi, ia mudah larut dan tidak ada pemendapan di dalam badan sehingga selamat untuk buah pinggang anda. BPOM diperakui dari Kementerian Kesihatan, pensijilan Halal dari MUI dan ISO 9001 Standard kualiti antarabangsa memastikan anda mendapat produk berkualiti tinggi.

Yakinlah Bahawa Herba De nature Indonesia Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan rawatan herba untuk batuk kering. Apabila digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menyebabkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ia meningkatkan keberkesanan rawatan dan meningkatkan sistem imun. Ini juga merangkumi:
◊ Merawat jangkitan paru-paru
◊ Membantu mengurangkan keradangan atau keradangan
◊ Meredakan batuk dan bersihkan saluran pernafasan
◊ Merawat pembengkakan saluran pernafasan
◊ Mengurangkan rasa tidak selesa dan sukar bernafas
◊ Dan seterusnya mengubati batuk kering sehingga pulih sepenuhnya

Batuk Kering Dan Tibi Yang Berkait Rapat Dengan HIV
Dianggarkan hanya sekitar 10% kes jangkitan batuk kering tibi yang menyebabkan gejala khas (batuk dengan kahak, demam ringan, penurunan berat badan dll.). Ini berdasarkan kemampuan sistem imun untuk menekan jangkitan. Sebaliknya, seseorang yang mempunyai jangkitan HIV mengalami gangguan dalam sistem kekebalannya, jadi dia tidak dapat mengawal batuk kering yang dialaminya. Batuk kering adalah sejenis jangkitan yang sering dijumpai menyertai HIV dan batuk kering juga menjadi punca utama kematian pada penghidap HIV AIDS.

Selanjutnya, dapat difahami bahawa dengan pelbagai ubat yang mesti diambil secara rutin sering membuat pesakit merasa bosan atau kadang-kadang juga lupa. Untuk itu kami memberikan anda Produk Herba Rawatan Batuk Kering 1 Bulan. Supaya batuk kering dapat disembuhkan dan rawatan HIV dapat dilakukan dengan segera . Merawat HIV secepat mungkin akan membuat anda kekal sehat dan mengelakkan anda daripada AIDS. Semoga anda mendapatkan rawatan batuk kering yang terbaik. Salam Sehat Denature

Bagikan informasi tentang Batuk Kering Sembuh Dengan Noni Dan Halia Merah kepada teman atau kerabat Anda.

Batuk Kering Sembuh Dengan Noni Dan Halia Merah | PENGOBATAN HIV AIDS

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.