STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MUI. SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE JUGA SEBAGIAN TESTIMONI PERKEMBANGAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Cara Daftar Dan Isi Borang Hiv Test Online

Cara Daftar Dan Isi Borang Hiv Test Online

Bakal pengantin Islam wajib isi borang hiv test. DIkemas kini Kuala Lumpur 18 desember 2008, semua bakal pengantin beragama Islam akan diwajibkan menjalani ujian saringan Human Immunodeficiency Virus yang akan dikuatkuasakan di seluruh negeri. Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Kabinet Mengenai Aids, di Parlimen berkata saringan itu adalah sebahagian daripada kursus pra perkahwinan. Langkah itu selaras dengan sasaran kerajaan untuk mengurangkan jangkitan hiv terutamanya kepada wanita yang kini menunjukkan peningkatan. Antara negeri yang telah mewajibkan saringan hiv ialah Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Sabah, Sarawak, Selangor dan Kelantan.

Dapatkan Maklumat Ubat HIV Dari Pakar Herba Bertauliah Secara Online Dari Mana Jua Anda Berada Tanpa Perlu Menunggu Giliran. Fahami Semuanya Dalam 5 Minit!

4 Step Mudah Isi Borang Hiv Test Online

Ujian saringan dengan mengisi borang hiv test ni wajib dibuat oleh semua bakal pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan nanti. HIV test ni boleh dibuat di klinik kesihatan atau hospital kerajaan sahaja. Jadi kali ni admin nak share sikit 4 step paling mudah untuk buat ujian saringan hiv ni.

  • STEP 1: Daftar ujian saringan hiv test
    So macam mana cara nak daftar dan isi borang hiv test? Boleh call dahulu klinik kesihatan atau hospital kerajaan berdekatan untuk tahu sama ada pusat perubatan tersebut menawarkan servis ujian hiv test atau tidak. Buat temu janji dan isi borang hiv test jika diperlukan.
  • STEP 2: Dokumen diperlukan dan borang hiv test
    Dokumen yang perlu bawa cuma kad pengenalan dan bayaran pendaftaran yang dikenakan pula ialah RM1 sahaja. Murah kan! Bila dah setel bayar, boleh la mula isi borang hiv test
  • STEP 3: Ujian Saringan HIV
    Anggota klinik akan membuat ujian saringan hiv menggunakan kaedah ujian pantas (rapid test). Anda akan mendapat keputusan ujian saringan hiv dalam masa 5 hingga 20 minit bergantung kepada jenis kit yang digunakan.
  • STEP 4: Keputusan Ujian Saringan HIV
    Keputusan ujian saringan hiv test akan di bahagi kepada 2 bahagian: (1) Keputusan ujian saringan hiv TIDAK REAKTIF dan (2) keputusan ujian saringan hiv REAKTIF.

Klik : Hiv Test Malaysia Dan Rawatan Yang Disyorkan

Pasangan yang mendapat keputusan ujian saringan TIDAK REAKTIF akan dimaklumkan mengenai nya dan bakal pengantin tidak perlu melalui kaunseling kecuali mereka yang didapati berisiko untuk mendapat jangkitan hiv sahaja. Ujian boleh menunjukkan hasil yang TIDAK REAKTIF walaupun anda sebenarnya telah dijangkiti hiv. Perkara ini boleh berlaku jika anda masih berada dalam tempoh inkubasi, iaitu ketika antibodi hiv dalam badan belum dihasilkan. Temujanji juga akan diberi untuk mengulangi semula ujian saringan hiv di klinik kesihatan dalam tempoh 3-6 bulan.

Rawatan ubat-ubatan yang diberikan untuk tujuan pencegahan kepada individu yang disyaki mendapat jangkitan hiv ialah PEP. Apakah itu PEP? Post-Exposure Prophylaxis atau Profilaksis Pasca Pencegahan adalah ubat yang idealnya diambil dalam masa 2 jam atau tidak lewat daripada 72 jam (tiga hari) setelah disyaki terdedah kepada hiv . Ianya perlu diambil secepat mungkin dan semakin cepat PEP diambil, lebih cenderung untuk menghentikan jangkitan hiv. Walaupun PEP belum terbukti berfungsi untuk semua pendedahan berisiko tinggi, akan tetapi, saintis menunjukkan bahawa ianya dapat menghentikan jangkitan hiv dengan kadar 80% atau setiap 8 daripada 10 kes yang dilaporkan terutama bagi kemalangan tempat kerja seperti tertusuk jarum suntikan pesakit hiv dalam kalangan jururawat. Justeru, PEP juga dipercayai dapat membantu terhadap pendedahan hiv jenis lain. PEP yang merupakan rawatan pencegahan setelah terdedah kepada jangkitan hiv ini perlu diambil selama 1 bulan. Setelah menamatkan rawatan PEP, anda perlu menjalani ujian hiv sekali lagi.

Pasangan yang mendapat keputusan ujian saringan REAKTIF pula akan diberi kaunseling serta ujian pengesahan (confirmatory test) akan dilakukan dengan cara mengambil 5ml darah. Keputusan ujian pengesahan hiv ini akan mengambil masa selama 2 minggu. Jadi, bakal pengantin akan diberi temujanji untuk datang semula ke klinik kesihatan dalam tempoh 2-3 minggu berikutnya untuk mengambil keputusan dan juga menjalani sesi kaunseling.

Menerima hakikat bahawa anda merupakan suspek pesakit HIV/AIDS, pastinya sukar. Penyebaran hiv adalah melalui cecair badan dan lazimnya berlaku disebabkan hubungan seks bebas atau penggunaan jarum suntik. “HIV ialah satu hukum mati” bukan lagi sesuatu yang benar. Kini, mimpi ngeri itu akan berakhir dengan rawatan efektif yang ada pada hari ini. Jika jangkitan hiv tidak dirawat, pesakit boleh mengalami Aids atau acquired immunodeficiency syndrome di mana sistem imun menjadi sangat lemah sehingga pesakit boleh meninggal dunia disebabkan berbagai jangkitan penakit atau yang dikenai sebagai infeksi oportunitik. Selain itu, rawatan juga membantu mengawal virus daripada tersebar dalam komuniti.

Obat Herbal Hiv Sembuh Total

UBAT HIV HERBA YANG DISYORKAN AKAR BERTAULIAH
Set Terapi Hiv Herba De Nature adalah gabungan Habattussauda, ​​Sambiloto dan bahan tambahan lain yang diproses melalui kaedah Cold Pressure Nanotech dan mengikut piawaian CPOTB (Cara Membuat Ubat Tradisional Dengan Baik) menghasilkan produk liquid capsule berkualiti yang mudah diserap dan bertindak balas dengan cepat untuk memberikan kesan maksimum bagi tubuh dalam membasmi hiv virus, bakteria dan kulat.

Bagaimana Terapi Kombinasi Herba Berfungsi?
Jangkitan hiv dapat diatasi dengan baik dengan kombinasi herba yang berlainan dan replikasi virus didalam tubuh dapat ditekan dengan berkesan. Dengan gabungan bahan aktif yang betul, virus tidak dapat membiak didalam badan. Herba mematahkan kitaran ini dengan beberapa cara. Ada yang menangkap virus ketika ia memasuki sel. Yang lain menghalang hiv mengawal sel. Masih ada yang memastikan sel tidak menghasilkan virus baru. Itulah sebabnya kami menetapkan beberapa herba yang berfungsi pada titik yang berbeza pada masa yang sama. Bersama-sama, ramuan ini menghalang hiv daripada membiak dan merebak. Dengan terapi kombinasi yang sesuai, jumlah virus dapat ditekan sehingga hiv virus tidak lagi dapat dikesan dalam darah. Ubat Hiv Herba DeNature berfungsi berbeza tetapi saling menyokong dan saling melengkapi.

FARMAKOLOGI HERBA DE NATURE
HABATOP ( HABBATUSSAUDA)
Habatussauda dengan kwalitas super dikemas dalam cangkang kapsul bening, berfungsi untuk menjaga stamina tubuh, meningkatkan cd4 secara cepat, meningkatkan imunitas tubuh, mengobati lelah letih dan kelelahan, mengobati nyeri dan sakit dipersendian, serta membantu menghambat perkembangan hiv virus secara signifikan. Rasulullah Saw bersabda: “Gunakanlah Habbatussaudaâ, karena di dalamnya terdapat ubat untuk segala macam penyakit kecuali as Sam [maut].” [HR Shahih Bukhari dan Muslim]. Fungsinya adalah untuk Menguatkan sistem kekebalan, karena mampu meningkatkan rasio sel T positif dan negatif menjadi 55 peratus dengan 30 aktivitas pembunuh sel alamiah. Dengan demikian habbatussauda dapat dijadikan ubat untuk penyakit yang menyerang kekebalan tubuh seperti AIDS dan kanser.

GHOSIAH
Ghosiah bebahan dasar lumbricus rubellus extract adalah Cacing tanah. Penelitian juga menyebutkan jika cacing tanah memiliki kandungan lebih dari 40 protein serta pemeran aktivitas biologis seperti : antimikroba, proteolitik, cytolytic, hemolitik, tumorolytic, hemagglutinating, dan kegiatan mitogenic. Cacing tanah termasuk dalam hewan tak bertulang belakang atau yang biasa disebut dengan invertebrata. Cacing lumbricus rubellus dipercayai sebagai cara merawat hiv, sebab memiliki banyak kandungan nutrisi mulai dari kandungan protein yang mencapai 76%, asam amino yang tinggi, lemak 45 %, energi 1,5 % serta 17 % berupa karbohidrat. Ghosiah berfungsi sebagai :
• Ubat bagi banyak jenis penyakit demam,cirit birit,hipertensi, pening, mual,penyumbatan dll
• Termasuk dalam jenis makanan yang sehat
• Memiliki zat anti-biotik
• Meningkatkan nafsu makan dan daya tahan tubuh
• Enzim penghancur bakteria dan hiv virus dalam darah

GANGJIE
Gangjie berbahan dasar dari daun dan bunga misai kucing serta meniran berfungsi untuk mengubati demam, berpeluh dimalam hari, membantu proses penyembuhan cirit brit, membersihkan saluran ulterik,mengatur debit keputihan, menetraisir pembuangan disaluran kemih, menjaga kesehatan dan meningkatkan iminitas tubuh. Alasan itulah yang membuat tanaman ini dipakai oleh para herbalis untuk menyokong kesehatan para pesakit hiv aids.

SAMBILOTO
Detail cara merawat hiv dengan sambilto sudah saya terangkan diatas. Sebagai tambahan, sambiloto mengandung senyawa andrographolide. Senyawa tersebut rasanya pahit, namun dibalik rasanya yang pahit ia juga mempunyai sifat untuk menjaga organ hati. Senyawa tersebut mampu menjaga hati dari efek negatif galaktosamin dan parasetamol. Senyawa tersebut juga mempunyai peranan yang sangat besar dalam mengurangi enzim CD4 sehingga dapat menekan pertumbuhan sel kanser. Selain itu, senyawa andrographolide juga mempunyai khasiat mampu meningkatkan daya tahan tubuh. Sehingga, dengan melihat kandungan yang di miliki oleh daun sambiloto ini mempunyai khasiat dalam meningkatkan daya tahan tubuh, maka tak heran bila sambiloto ini terpilih sebagai salah satu jenis tanaman yang di percayai sebagai pembunuh virus hiv. Sambiloto juga memiliki Fungsi utama untuk meningkatkan daya tahan tubuh. Di Amerika Serikat, sambiloto sudah dipatenkan sebagai obat penyakit hiv aids.

SAINTIFIK HERBS BERKESAN TES VIRAL LOAD NEGATIF

Bagaimana untuk mengenal pasti gejala jangkitan hiv selepas pendedahan?
Gejala jangkitan hiv ini muncul secara berbeza-beza bagi setiap individu. Lebih kurang dua pertiga individu akan mengalami gejala seperti seperti demam, keletihan, sakit otot, selsema dan sakit tekak bermula 2 hingga 4 minggu setelah mereka dijangkiti. Walau bagaimanapun, memandangkan gejala yang muncul adalah ringan, ramai pesakit tidak menyedari gejala sama sekali atau menganggap ia hanya merupakan gejala biasa walhal ia merupakan tanda ada virus dalam badan anda. Perkara ini menunjukkan betapa pentingnya anda isi borang hiv test untuk membuat ujian saringan hiv jika anda telah menduga bahawa anda mungkin terkena virus ini. Lindungi diri Anda dan orang lain. Sementara menunggu status anda atau jika anda telah mengetahui bahawa anda positif hiv, lakukanlah langkah yang selamat untuk melindungi orang lain.

Bagikan informasi tentang Cara Daftar Dan Isi Borang Hiv Test Online kepada teman atau kerabat Anda.

Cara Daftar Dan Isi Borang Hiv Test Online | PENGOBATAN HIV AIDS

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.