Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Cara Merawat HIV Dengan Herba Sambiloto

Hiv adalah penyakit yang sangat digeruni dan merupakan ancaman buruk bagi setiap orang yang dijangkiti. Selalunya orang yang hidup dengan hiv juga dikucilkan dalam masyarakat sehingga beban psikologi mereka semakin tertekan. Untuk mengawal gejala hiv, orang yang hidup dengan hiv mesti menjalani rawatan sepanjang hayat. Namun, tidak sedikit orang yang hidup virus ini, melengkapkan ubat arv sebagai rawatan hiv aids dengan ubat-ubatan herba. Adakah cara merawat hiv dengan sambiloto adalah pilihan yang tepat? Inilah ulasannya.

Dapatkan Maklumat Ubat HIV Dari Pakar Herba Bertauliah Secara Online Dari Mana Jua Anda Berada Tanpa Perlu Menunggu Giliran. Fahami Semuanya Dalam 5 Minit!

KLIK : TEST HIV PERCUMA

HIV adalah singkatan dari Human Immunodeficiency Virus, yang merupakan sejenis virus yang menyerang sel-sel sistem imun manusia dan uga merosakkan fungsinya, terutamanya sel cd4 dan makrofag-komponen utama sistem imun sel. Sementara AIDS dapat ditafsirkan sebagai Acquired Immuno-Deficiency Syndrome dan menerangkan pelbagai gejala dan jangkitan yang disertakan dengan penyusutan sistem imun badan. Jangkitan hiv juga telah digunakan sebagai pemicu aids. Tahap hiv di dalam badan dan kemunculan jangkitan tertentu adalah petunjuk bahawa jangkitan hiv telah berkembang menjadi aids.

Cara Merawat Hiv Dengan Sambiloto

Cara merawat hiv- Kajian 2012 di Nigeria yang diterbitkan dalam Journal of Complementary and Integrative Medicine mengatakan bahawa sambiloto berpotensi sebagai ubat semula jadi dalam rawatan hiv. Kajian ini melihat 10 pesakit hiv tetapi tidak membenarkan rawatan dengan antiretroviral kerana risiko kesan sampingan dari ubat tersebut. Semua pesakit diminta minum 30-40 mililiter jus sambiloto setiap hari. Hasil ini akan diperhatikan untuk perbandingan dengan pesakit hiv yang dirawat dengan terapi arv. Selepas pemerhatian, kumpulan pesakit yang kerap minum jus sambiloto mengalami kenaikan berat badan rata-rata 4.7 kilogram. Kumpulan yang meminum jus sambiloto juga menunjukkan peningkatan jumlah sel CD4 yang sihat dengan rata-rata 238.85 sel / L. Secara amnya, kajian diatas tidak menyebutkan kesan sampingan yang signifikan dari penggunaan sambiloto.

Cara merawat hiv dengan sambiloto juga dibenarkan olah Journal of Natural Products. Dalam kajian tersebut mereka menemukan potensi ekstrak tumbuhan sambiloto sebagai ubat herba untuk hiv dan aids. Tanaman yang memiliki nama Latin Andrographis paniculata, telah lama digunakan untuk rawatan pelbagai penyakit. Sambiloto dinamakan “King of Bitters” kerana rasanya yang pahit. Sambiloto juga telah diakui oleh dunia barat sebagai tanaman pembunuh virus nombor satu. Sambiloto mengandungi sebatian lakton, diterpenoids, diterpene glikosida, flavonoid, dan flavonoid glikosida. Sebatian ini dipercayai dapat membantu mencegah perkembangan virus hiv-1 m-tropik dan t-tropik didalam badan. M-tropisme merujuk pada kemampuan virus menyerang makrofag, sementara t-tropisme merujuk pada kemampuan virus menyerang sel T. Makrofag dan sel-T adalah jaringan sel darah putih yang penting untuk sistem kekebalan tubuh. Hasil kajian menunjukkan bahawa sebatian ini dapat menghambat proses jangkitan virus hiv ke sel-sel imun badan. Sebenarnya, sebatian dalam sambiloto dianggap mempunyai kesan penghambatan yang jauh lebih tinggi daripada ubat azido-deoxythymidine. AZT adalah ubat pertama yang diketahui dapat merawat hiv. Penyelidik mengatakan bahawa sebagai cara merawat hiv kandungan pahit sambiloto mampu menghalang tindakan enzim transkripase terbalik. Setakat ini, WHO belum meluluskan secara rasmi sambiloto untuk perubatan herba hiv. Namun, pakar herba percaya bahawa dengan kebaikan sebatian semula jadi di dalamnya, sambiloto dapat membantu arv untuk mengurangkan jumlah virus.

Penyelesaian untuk membunuh virus senang je kan? Tetapi harus diperhatikan bagi anda yang menghidap hiv Itu tidak bermaksud bahawa hanya dengan minum juz sambiloto, virus hiv dapat ditekan serta merta. Apa-apapun kena ada kebenaran dari pakar yang bertauliah.


Cara Merawat HIV Dengan Herba Sambiloto

APA YANG MEMBUAT PRODUK INI BERBEZA DARI LAIN?
Set Terapi Hiv Herba De Nature adalah gabungan Habattussauda, ​​Sambiloto dan bahan tambahan lain yang diproses melalui kaedah Cold Pressure Nanotech dan mengikut piawaian CPOTB (Cara Membuat Ubat Tradisional dengan baik) menghasilkan produk liquid capsule berkualiti yang mudah diserap dan bertindak balas dengan cepat untuk memberikan kesan maksimum bagi tubuh dalam membasmi virus, bakteria dan kulat.

FARMAKOLOGI HERBA DE NATURE
HABATOP ( HABBATUSSAUDA)
Habatussauda dengan kwalitas super dikemas dalam cangkang kapsul bening, berfungsi untuk menjaga stamina tubuh, meningkatkan cd4 secara cepat, meningkatkan imunitas tubuh, mengobati lelah letih dan kelelahan, mengobati nyeri dan sakit dipersendian, serta membantu menghambat perkembangan virus hiv secara signifikan. Rasulullah Saw bersabda: “Gunakanlah Habbatussaudaâ, karena di dalamnya terdapat ubat untuk segala macam penyakit kecuali as Sam [maut].” [HR Shahih Bukhari dan Muslim]. Fungsinya adalah untuk Menguatkan sistem kekebalan, karena mampu meningkatkan rasio sel T positif dan negatif menjadi 55 peratus dengan 30 aktivitas pembunuh sel alamiah. Dengan demikian habbatussauda dapat dijadikan ubat untuk penyakit yang menyerang kekebalan tubuh seperti AIDS dan kanser.

GHOSIAH
Ghosiah bebahan dasar lumbricus rubellus extract adalah Cacing tanah. Penelitian juga menyebutkan jika cacing tanah memiliki kandungan lebih dari 40 protein serta pemeran aktivitas biologis seperti : antimikroba, proteolitik, cytolytic, hemolitik, tumorolytic, hemagglutinating, dan kegiatan mitogenic. Cacing tanah termasuk dalam hewan tak bertulang belakang atau yang biasa disebut dengan invertebrata. Cacing lumbricus rubellus dipercayai sebagai cara merawat hiv, sebab memiliki banyak kandungan nutrisi mulai dari kandungan protein yang mencapai 76%, asam amino yang tinggi, lemak 45 %, energi 1,5 % serta 17 % berupa karbohidrat. Ghosiah berfungsi sebagai :
• Ubat bagi banyak jenis penyakit demam,cirit birit,hipertensi, pening, mual,penyumbatan dll
• Termasuk dalam jenis makanan yang sehat
• Memiliki zat anti-biotik
• Meningkatkan nafsu makan dan daya tahan tubuh
• Enzim penghancur bakteria virus dalam darah

GANGJIE
Gangjie berbahan dasar dari daun dan bunga misai kucing serta meniran berfungsi untuk mengubati demam, berpeluh dimalam hari, membantu proses penyembuhan cirit brit, membersihkan saluran ulterik,mengatur debit keputihan, menetraisir pembuangan disaluran kemih, menjaga kesehatan dan meningkatkan iminitas tubuh. Alasan itulah yang membuat tanaman ini dipakai oleh para herbalis untuk menyokong kesehatan para pesakit hiv aids.

SAMBILOTO
Detail cara merawat hiv dengan sambilto sudah saya terangkan diatas. Sebagai tambahan, sambiloto mengandung senyawa andrographolide. Senyawa tersebut rasanya pahit, namun dibalik rasanya yang pahit ia juga mempunyai sifat untuk menjaga organ hati. Senyawa tersebut mampu menjaga hati dari efek negatif galaktosamin dan parasetamol. Senyawa tersebut juga mempunyai peranan yang sangat besar dalam mengurangi enzim CD4 sehingga dapat menekan pertumbuhan sel kanser. Selain itu, senyawa andrographolide juga mempunyai khasiat mampu meningkatkan daya tahan tubuh. Sehingga, dengan melihat kandungan yang di miliki oleh daun sambiloto ini mempunyai khasiat dalam meningkatkan daya tahan tubuh, maka tak heran bila sambiloto ini terpilih sebagai salah satu jenis tanaman yang di percayai sebagai pembunuh virus hiv. Sambiloto juga memiliki Fungsi utama untuk meningkatkan daya tahan tubuh. Di Amerika Serikat, sambiloto sudah dipatenkan sebagai obat penyakit hiv aids.

SAINTIFIK HERBS BERKESAN TES VIRAL LOAD NEGATIF

JAGA KESIHATAN ANDA SEDARI AWAL
BANYAK ORANG INGIN BEBAS DARIPADA HIV YANG DIALAMI
Kerana jika seseorang telah didiagnosis dengan penyakit hiv, maka salah satu cara rawatan perubatan adalah dengan mengambil ARV sepanjang hayat.

APAKAH TUBUH ANDA SIAP UNTUK MENANGGUNG EFEK SAMPING ARV SEPANJANG HAYAT?
YANG BOLEH MENJAWAB DAN MENGAMBIL KEPUTUSAN HANYA ANDA
Jika Anda ingin pulih dari penyakit hiv aids, Anda sudah sangat tepat berada di situs kesihatan www.pengobatanhiv.com Penafian: Hasil bagi setiap individu akan berbeza. Bergantung pada keparahan penyakit dan metabolisme badan masing-masing. Sekian dari saya mengenai cara merawat hiv. Semoga berfaedah untuk Anda. Herba hanya salah satu bentuk ikhtiar kita sebagai manusia. Kesembuhan semata hanya milik Yang Maha Kuasa. Doa terbaik dari kami, semoga anda senantiasa dimurahkan rizki dan diberikan kemudahan untuk memulakan rawatan. Salam Sihat De Nature

Bagikan ke

Cara Merawat HIV Dengan Herba Sambiloto

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!