Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Cara Merawat Penyakit Tibi 1 Bulan Sembuh

Inilah yang harus anda lakukan ketika anda menghidap penyakit tibi. TB dapat disembuhkan sepenuhnya jika dilakukan rawatan dengan betul. Ubat Anti-TB disediakan oleh kerajaan secara percuma, anda tahu itu kan? Tetapi banyaknya kombinasi ubat dan proses rawatan yang memakan masa 6-9 bulan, sering membuat pesakit bosan sehingga rawatan tibi berhenti separuh jalan. Bukannya sembuh, sebaliknya penyakit tibi semakin teruk dan degil, dan akhirnya tuberkulosis menjadi tahan terhadap ubat. Dalam dunia perubatan disebut TB MDR ( tibi multi drug resistens). Jika tibi anda pada tahap ini, tempoh rawatan boleh berkisar antara 19-24 bulan dengan dos tambahan dan beberapa suntikan. Maka adakah cara merawat penyakit tibi dengan cepat dan berkesan? De Nature Herba boleh menjadi penyelesaiannya.

KLIK : RAWATAN TIBI KELENJAR

ubat tibi

Cara Merawat Penyakit Tibi 1 Bulan Sembuh

Cara Merawat Penyakit Tibi dengan De Nature Herba

1 Bulan Terbukti Ujian Kahak Negatif Dan Scan X-Ray Paru Bersih
Lamanya pengobatan dengan DETOPAR PIPECA dapat berkisar antara 1–2 bulan. Namun pada kondisi tertentu, seperti pada penyakit tibi yang kebal ubat, pengobatan yang disyorkan menjadi lebih lama, yaitu 3 bulan atau lebih bergantung pada tingkat keparahan penyakit yang diderita.

DETOPAR PIPECA Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan
Dalam terapi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set Ubat Tibi PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium didalam badan.

Yakinlah Bahawa DETOPAR PIPECA Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional denganUbat Tibi. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana Ubat Tibi herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan.
• Contohnya, sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menghalangnya daripada mengambil pesanan didalam sel
• Yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria.

KEISTIMEWAAN  DETOPAR PIPECA 
Detopar Pipeaca berbahan herba murni 100% dari buah noni, daun sirih, lengkuas dan juga halia merah. Para penyelidik secara rawak memeriksa 4 sekawan tanaman herba ini untuk kemungkinan aktiviti melawan bakteria mycobacterium. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak dari ke empatnya menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan, iaitu membunuh 98% patogen. Ini lebih baik daripada rifampin, ubat anti-tb sintetic yang memiliki tingkat perencatan 97% pada konsentrasi yang sama.

Lebih daripada 8.000 makalah penyelidikan mengenai ke empat herba ini akan dibentangkan di Kongres Kimia Antarabangsa tahun ini. Sebatian aktif fitosterol pada ke empatnya, juga berguna untuk melawan strain bakteria yang resisten. Selain terbukti berkesan dengan cepat dalam penyembuhan berbagai jenis penyakit tibi,  herba juga mudah diperoleh dan dipastikan selamat karena bebas toksik.

FARMAKOLOGI DETOPAR PIPECA 

Morinda Citrifoila Fructus 12150 mg ( Buah Noni )
Buah noni adalah salah satu cara merawat penyakit tibi yang paling di populer di dunia. Ia sudah di sahkan oleh WHO dan FDA sebagai taanaman pembunuh bakteri mycotobacterium yang paling berkesan. Ketua Umum Kesihatan Persatuan Dokter paru-paru  dr. Muhammad Arifin Nawas Sp.PK MARS bersama Fathiyah Isbaniah, Heidy Agusti, Priyanti Soepandi dan Erlina Buhan dari Hospital Friendship Membuktikan peranan buah noni sebagai cara merawat penyakit tibi. Ujian klinikal double-blind secara rawak pada pesakit tibi kes baru yang mendapat kombinasi ekstrak noni sebagai adjuvan ubat tibi mempunyai hasil yang signifikan. Buah noni memberikan kesan sinergi antimikroba yang dapat membunuh kuman secara menyeluruh. Semasa eksperimen di makmal, kuman tibi mati hingga 98 persen, seteah diberi ekstrak noni secara rutin selama 2 minggu hingga 1 bulan.

Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Jepun,Kanada, Diraja Australia, dan Institut Kimia New Zealand. Mereka telah memeriksa sekumpulan ramuan untuk berpotensi melakukan aktiviti melawan Mycobacterium tuberculosis, bakteria yang menyebabkan semua jenis tuberkulosis. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak ramuan yang disebutkan di atas menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan untuk menghilangkan kuman tibi sepenuhnya.

Zingiberis Officinalis 625 mg ( Halia Merah )
Halia merah mengandunti senyawa Imunomodulator sebagai cara merawat penyakit tibi. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan. Satu kajian tahun 2012 yang diterbitkan dalam Agen Anti-Kanser dalam Kimia Perubatan menunjukkan kesan pencegahan kemoterapi dari ekstrak halia pada barah paru-paru. Selain berfungsi sebagai cara merawat penyakit tibi, halia merah juga memiliki beberapa kegiatan farmakologi lain, seperti:
• Menggalakkan fungsi paru-paru yang normal
•  Mengurangkan bengkak dan keradangan paru-paru
•  Meremajakan daya hidup dan kekuatan paru-paru
•  Meningkatkan peredaran darah
•  Rawat jangkitan paru-paru obstruktif kronik, bronkitis kronik, asma dan kerongkong
•  Membantu membersihkan lendir dan meningkatkan peredaran keparu-paru
•  Membantu paru-paru membuang bahan pencemar dari saluran udara sebelum masuk kedalam sel
•  Membantu membersihkan lapisan pernafasan halus dari saluran bronkus dan paru-paru
•  Membantu dalam rawatan barah paru-paru.

Galanga Rhizoma Languatis 625 mg ( Lengkuas )
Lengkuas sebagai cara merawat penyakit tibi di disahkan secara saintifik dalam buku Rujukan Galangal Acute Respiratory Distress Syndrome 2010 Universiti California, Institut Penyelidikan Kardiovaskular, San Fransicso. Lengkuas terbukti berkesan sebagaicara merawat penyakit tibi, berguna untuk menghilangkan masalah batuk kering dan jangkitan paru-paru. Juga mempunyai kesan antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat. Lengkuas diusahakan sebelum tahun 1000 Masihi di China. Pada akhir abad ke-12, Saint Hildegard dari Bingen seorang ahli falsafah Jerman memanggil lengkuas sebagai rempah kehidupan dan penyelesaian kegemaran untuk pelbagai penyakit. Pada tahun 1898, ubat ini dimasukkan dalam penerangan King’s American Dispensatory mengenai ramuan yang kini digunakan dalam amalan perubatan paru paru Amerika. Kemudian, seorang pakar tumbuhan perubatan menerbitkan penggunaan lengkuas sebagai cara merawat penyakit tibi, membasmi penyakit paru-paru, penyakit jantung, gangguan pencernaan dan juga batuk kering.

Ekstrak Priperis Crocatum Folium 500 mg ( Sirih Merah )
Daun sirih merah sebagai cara merawat penyakit tibi yang banyak diminati. Asas penggunaan tanaman ini adalah seperti mucolytic (sputum thinner) kerana sirih merah mengandung banyak vitamin C, tiamin, niasin, riboflavin, karoten, dan sumber kalsium yang baik. Daun sirih mempunyai sifat antiseptik yang luar biasa kerana kaya dengan polifenol, terutama chavicol yang menawarkan perlindungan berganda dari kuman. Ia juga digunakan secara meluas dalam merawat arthritis dan orchitis. Potensi ekstrak etanol dari crocatum piper sebagai antimikroba telah terbukti mempunyai manfaat besar berdasarkan pelbagai kajian. Secara amnya, aktiviti farmakologi daun sirih merah bersifat antibakteria dan antijamur.

Hati-hati dengan TB, Kenali Gejalanya
Jumlah penghidap tuberkulosis di Malaysia cukup banyak. Pada tahun 2020, mencapai 39.175 jiwa tersebar diberbagai negri. Penyakit ini disebabkan oleh jangkitanbakteria mycobacterium tuberculosis. Tibi boleh menjangkiti hampir semua organ badan seperti kulit, mata,kelenjar, usus, tulang dan lain-lain. Walau bagaimanapun, tibi paling kerap menyerang paru-paru. Tibi boleh membawa maut atau mematikan, tetapi juga dapat disembuhkan sepenuhnya jika dilakukan dengan betul.

Gejala Tibi termasuk: batuk dengan kahak selama lebih dari 3 minggu, batuk darah, sesak nafas, sakit dada, penurunan berat badan, nafsu makan menurun, berpeluh pada waktu malam, demam yang tidak terlalu tinggi, dan mudah letih. Mendiagnosis tibi boleh dilakukan dengan beberapa cara. Cara yang paling biasa untuk melakukan ini adalah dengan memeriksa keberadaan Mycobacterium tuberculosis di dahak pesakit.

TIBI Dan HIV
TB dan HIV mempunyai hubungan “istimewa” kerana individu yang terdedah kepada hiv juga rentan terhadap penyakit yang lain. Sesiapa yang mempunyai status sebagai PLHIV mempunyai kerentanan yang berbeza dari orang pada umumnya. Sistem kekebalan tubuh PLHIV cenderung lebih lemah, yang menjadikan mereka lebih mudah diserang penyakit. Sekurang-kurangnya terdapat beberapa jenis penyakit yang rentan terhadap penderita hiv aids disebabkan oleh sistem kekebalan tubuh mereka yang lemah, seperti: selesema, radang paru-paru, tuberkulosis, kecederaan saraf, luka mulut dan kulat, kemurungan, penurunan berat badan, kehilangan ingatan dan limfoma. Sekian bahasan topik dari kami mengenai cara merawat penyakit tibi. Semoga bermanfaat. Terimakasih. Salam sihat De Nature

Bagikan ke

Cara Merawat Penyakit Tibi 1 Bulan Sembuh

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!