Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Cara Penyembuhan TB Paru 1 Bulan Scan X-Ray Negatif

Adakah anda baru saja di sahkan doktor dengan tuberkulosis paru? Rasa putus asa membayangkan rawatan yang begitu lama? sekarang anda tengaah befikir cara penyembuhan tb paru yang cepat berkesan dan selamat? Mari lihat lebih banyak mengenai tuberkulosis paru, gejala, bahaya dan cara mengatasinya.

Pengertian TB
Tuberculosis juga dikenal sebagai tb adalah penyakit paru-paru yang disebabkan oleh bakteria mycobacterium tuberculosis. Tb akan menyebabkan simptom dalam bentuk batuk yang berlangsung lama (lebih dari 3 minggu), disertai dengan kahak dan kadang-kadang berdarah. Kuman tb tidak hanya menyerang paru-paru, tetapi juga dapat menyerang tulang, usus, mata atau kelenjar. Penyakit ini menular dari air liur yang keluar dari penderita tibi ketika berbicara, batuk atau bersin. Penyakit ini lebih mudah dijangkiti pada seseorang dengan imuniti rendah, misalnya orang dengan HIV.

KLIK LAINYA : 5 UBAT TRADISIONAL JANGKITAN PARU

Gejala Tuberkulosis Paru
Selain menyebabkan gejala berupa batuk yang berlangsung lama, penghidap tibi juga akan mengalami beberapa simptom lain, seperti:
• Batuk berterusan yang bertahan lama lebih dari 2-3 minggu
• Batuk berkahak dan kadang berdarah
• Sakit dada semasa bernafas atau batuk
• Susah bernafas
• Pengurangan berat badan
• Lemah, letih dan kurang semangat
• Demam dan menggigil
• Berpeluh malam
• Tiada selera makan

Apabila TB Berlaku Di Luar Paru-Paru
Tanda dan gejala yang berlaku mungkin berbeza mengikut organ yang dijangkiti. Berikut adalah contoh gejala penyakit tibi di luar paru-paru:
• Sakit belakang pada tb tulang belakang
• Kencing darah pada tb buah pinggang
• Kelenjar getah bening bengkak apabila terkena tb kelenjar
• Sakit perut yang hebat jika anda menghidapi tb usus
• Sakit kepala dan sawan ketika terkena lapisan tb otak
• Tb tulang akan merasakan sakit tulang dan sendi

Waspada Bahaya Tuberkulosis Paru- boleh menyebabkan masalah pernafasan yang teruk bahkan kematian, sangat menular & memudaratkan ekonomi.

Cara Penyembuhan TB Paru 1 Bulan Scan X-Ray Negatif

Walaupun ia adalah penyakit kronik, TB dapat disembuhkan sepenuhnya yang dapat disahkan melalui ujian makmal. Dengan Cara penyembuhan tb paru Herbal De Nature setiap hari selama 1 bulan berturut-turut, Peluang pemulihan sepenuhnya mencapai 99 peratus. Sekiranya cara penyembuhan tb paru herba ini tidak dipatuhi mengikut peraturan, kuman hanya akan melemah sejenak dan kemudian menguat, memberi kesan bahawa penyakit itu kambuh. Sebenarnya, ini kerana penyakit tibi yang dialami tidak pernah sembuh sepenuhnya. Di samping itu, pola makan yang betul akan menentukan perkembangan kesihatan dan keberkesanan rawatannya. Kerana tidak kira seberapa canggih pengobatannya jika tidak disertai dengan diet yang betul dan sihat, ia tetap akan sia-sia.

Testimoni Hasil Rontgen Paru Sembuh

ubat tibi paru

Cara Penyembuhan TB Paru 1 Bulan Scan X-Ray Negatif

Diatas adalah Bukti Ujian Makmal Scan X-Ray Paru Bersih
Lamanya pengobatan dengan Herba De Nature dapat berkisar antara 1 bulan atau lebih untuk tibi paru kronis dan terlambat dalam rawatan. Dan pada kondisi tertentu, seperti pada penyakit TB MDR atau TB KOINFEKSI HIV pengobatan yang disyorkan menjadi lebih lama, yaitu 3 hingga 6 bulan bergantung pada tingkat keparahan penyakit yang diderita.

Herba De Nature Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan
Dalam terapi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set Ubat Tibi Herba De Nature berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium didalam badan.

Yakinlah Bahawa Herba De Nature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional denganUbat Tibi Herba. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana Ubat Tibi herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan.
• Contohnya, sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menghalangnya daripada mengambil pesanan didalam sel
• Yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria.

KEISTIMEWAAN  DETOPAR PIPECA HERBA DE NATURE
Detopar Pipeaca berbahan herba murni 100% dari buah noni, daun sirih, lengkuas dan juga halia merah. Para penyelidik secara rawak memeriksa 4 sekawan tanaman herba ini untuk kemungkinan aktiviti melawan bakteria mycobacterium. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak dari ke empatnya menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan, iaitu membunuh 98% patogen. Ini lebih baik daripada rifampin, ubat anti-tb sintetic yang memiliki tingkat perencatan 97% pada konsentrasi yang sama.

Lebih daripada 8.000 makalah penyelidikan mengenai buah noni, sirih merah, lengkuas dan halia merah ini akan dibentangkan di Kongres Kimia Antarabangsa. Sebatian aktif fitosterol pada ke empatnya, juga berguna untuk melawan strain bakteria yang resisten. Selain terbukti berkesan dengan cepat dalam penyembuhan berbagai jenis penyakit tibi,  herba juga mudah diperoleh dan dipastikan selamat karena bebas toksik.

FARMAKOLOGI HERBA DE NATURE

Morinda Citrifoila Fructus 12150 mg ( Buah Noni )
Buah noni adalah salah satu cara penyembuhan tb paru yang paling di populer di dunia. Ia sudah di sahkan oleh WHO dan FDA sebagai tanaman pembunuh bakteri mycotobacterium yang paling berkesan. Ketua Umum Kesihatan Persatuan Dokter paru-paru  dr. Muhammad Arifin Nawas Sp.PK MARS bersama Fathiyah Isbaniah, Heidy Agusti, Priyanti Soepandi dan Erlina Buhan dari Hospital Friendship Membuktikan peranan buah noni sebagai cara penyembuhan tb paru. Ujian klinikal double-blind secara rawak pada pesakit tibi kes baru yang mendapat kombinasi ekstrak noni sebagai adjuvan cara penyembuhan tb paru mempunyai hasil yang signifikan. Buah noni memberikan kesan sinergi antimikroba yang dapat membunuh kuman secara menyeluruh. Semasa eksperimen di makmal, kuman tibi mati hingga 98 persen, setelah diberi ekstrak noni secara rutin selama 2 minggu hingga 1 bulan.

Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Jepun,Kanada, Diraja Australia, dan Institut Kimia New Zealand. Mereka telah memeriksa sekumpulan ramuan untuk berpotensi melakukan aktiviti melawan Mycobacterium tuberculosis, bakteria yang menyebabkan semua jenis tuberkulosis. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak ramuan yang disebutkan di atas menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan untuk menghilangkan kuman tibi sepenuhnya.

Zingiberis Officinalis 625 mg ( Halia Merah )
Halia merah mengandungi senyawa Imunomodulator sebagai cara penyembuhan tb paru. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan. Satu kajian tahun 2012 yang diterbitkan dalam Agen Anti-Kanser dalam Kimia Perubatan menunjukkan kesan pencegahan kemoterapi dari ekstrak halia pada barah paru-paru. Selain berfungsi sebagai cara penyembuhan tb paru, halia merah juga memiliki beberapa kegiatan farmakologi lain, seperti:
• Menggalakkan fungsi paru-paru yang normal
•  Mengurangkan bengkak dan keradangan paru-paru
•  Meremajakan daya hidup dan kekuatan paru-paru
•  Meningkatkan peredaran darah
•  Rawat jangkitan paru-paru obstruktif kronik, bronkitis kronik, asma dan kerongkong
•  Membantu membersihkan lendir dan meningkatkan peredaran keparu-paru
•  Membantu paru-paru membuang bahan pencemar dari saluran udara sebelum masuk kedalam sel
•  Membantu membersihkan lapisan pernafasan halus dari saluran bronkus dan paru-paru
•  Membantu dalam rawatan barah paru-paru.

Galanga Rhizoma Languatis 625 mg ( Lengkuas )
Lengkuas sebagai cara penyembuhan tb paru di disahkan secara saintifik dalam buku Rujukan Galangal Acute Respiratory Distress Syndrome 2010 Universiti California, Institut Penyelidikan Kardiovaskular, San Fransicso. Lengkuas terbukti berkesan sebagai cara penyembuhan tb paru, berguna untuk menghilangkan masalah batuk kering dan jangkitan paru-paru. Juga mempunyai kesan antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat. Lengkuas diusahakan sebelum tahun 1000 Masihi di China. Pada akhir abad ke-12, Saint Hildegard dari Bingen seorang ahli falsafah Jerman memanggil lengkuas sebagai rempah kehidupan dan penyelesaian kegemaran untuk pelbagai penyakit. Pada tahun 1898, ubat ini dimasukkan dalam penerangan King’s American Dispensatory mengenai ramuan yang kini digunakan dalam amalan perubatan paru paru Amerika. Kemudian, seorang pakar tumbuhan perubatan menerbitkan penggunaan lengkuas sebagai cara penyembuhan tb paru, membasmi penyakit paru-paru, penyakit jantung, gangguan pencernaan dan juga batuk kering.

Ekstrak Priperis Crocatum Folium 500 mg ( Sirih Merah )
Daun sirih merah sebagai cara penyembuhan tb paru yang banyak diminati. Asas penggunaan tanaman ini adalah seperti mucolytic (sputum thinner) kerana sirih merah mengandung banyak vitamin C, tiamin, niasin, riboflavin, karoten, dan sumber kalsium yang baik. Daun sirih mempunyai sifat antiseptik yang luar biasa kerana kaya dengan polifenol, terutama chavicol yang menawarkan perlindungan berganda dari kuman. Ia juga digunakan secara meluas dalam merawat arthritis dan orchitis. Potensi ekstrak etanol dari crocatum piper sebagai antimikroba telah terbukti mempunyai manfaat besar berdasarkan pelbagai kajian. Secara amnya, aktiviti farmakologi daun sirih merah bersifat antibakteria dan antijamur.

Sekian topik bahasan kami mengenai cara penyembuhan tb paru dengan Herba De Nature. Saya harap anda dan keluarga mendapatkan rawatan tibi yang selamat, murah dan berkesan. Terima kasih atas perhatian anda semua. Salam sihat de nature sahabat baik.

Bagikan ke

Cara Penyembuhan TB Paru 1 Bulan Scan X-Ray Negatif

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!