Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Definisi Tuberkulosis Paru Dan Rawatan Herba Yang Mujarab

Definisi tuberkulosis paru – Dianggarkan bahawa kira-kira satu pertiga populasi dunia telah dijangkiti oleh mycobacterium tuberculosis. Data WHO 98% kematian akibat tuberkulosis paru di dunia berlaku di negara-negara membangun. Kira-kira 75% pesakit tb adalah kumpulan usia yang paling produktif secara ekonomi, yang mengakibatkan kehilangan pendapatan tahunan rumah tangganya sekitar 20-30%. Selain merugikan dari segi ekonomi, tb juga mempunyai kesan buruk yang lain iaitu stigmatisasi sosial dan bahkan dikucilkan oleh masyarakat.

Definisi tuberkulosis paru – Sumber portal rasmi my health. Tahun 2003 tercatat 15.912 kasus terdeteksi di Malaysia dan 966 meninggal. Tuberkulosis ialah penyakit berjangkit yang menyebabkan masalah kesihatan kedua terbesar di dunia setelah HIV. Munculnya pandemi hiv/aids di dunia menambah masalah tb. Koinfeksi dengan hiv akan meningkatkan risiko kejadian tb secara signifikan. Pada masa yang sama, imuniti ganda kuman tb terhadap ubat anti-tb ( multidrug resistance atau tb-mdr ) semakin menjadi masalah kerana kes-kes yang tidak berjaya disembuhkan. Keadaan ini akhirnya membawa kepada wabak tb yang sukar dikendalikan.

KLIK → : PETUA NENEK HILANGKAN TIBI PARU

Simptom Dari Definisi Tuberkulosis Paru

 1. Batuk selama lebih dari 2 minggu
 2. Batuk boleh disertai dengan darah
 3. Demam tidak terlalu tinggi yang bertahan lama
 4. Berpeluh malam
 5.  Kadang-kadang serangan demam seperti selesema dan hilang
 6.  Menurunkan selera makan dan berat badan
 7.  Ketiddakselesaan dan lemah badan

Rawatan Tuberkulosis Paru ( Doktor Pakar )
Definisi tuberkulosis paru- Doktor biasanya menggunakan beberapa kaedah untuk mendiagnosis penyakit ini, seperti sinar-X dada, ujian Mantoux, ujian darah, dan ujian dahak. Ini kerana tuberkulosis adalah penyakit yang sukar dikesan, terutama jika penghidapnya adalah seorang kanak-kanak. Dengan rawatan yang betul, penyakit serius ini dapat disembuhkan. Langkah rawatan yang diperlukan adalah mengambil beberapa jenis ubat antituberculosis yang mesti diambil untuk jangka waktu tertentu, sekurang-kurangnya 6 bulan.

Definisi tuberkulosis paru- Penanganan dan rawatan tuberkulosis yang tidak betul dapat memicu bakteria mengembangkan daya tahannya terhadap ubat anti- tb yang diberikan. Pada peringkat ini tb-mdr biasanya akan muncul. Terdapat pelbagai faktor yang boleh menyebabkan tb-mdr, termasuk:
◊ Kualiti perubatan yang lemah
◊ Kekurangan ketersediaan ubat anti-tb
◊ Pesakit tb tidak menyelesaikan rawatan sehingga selesai
◊ Pentadbiran ubat yang salah, baik jenis ubat, dos atau jangka masa rawatan

RAWATAN HERBA TUBERKULOSIS PARU

Untuk alasan inilah kami PT. Denature Indonesia hadir. Memberikan solusi terbaik untuk mengatasi masalah anda. Kini anda boleh mendapatkan Rawatan Penyakit Tb Tradisional dengan mudah. Hanya dengan satu klik anda akan terhubung kepada perkhidmatan perundingan yang mesra. Harga ubat yang berpatutan. 100% herba semula jadi. Selamat dan dapat dibuktikan dengan hasil ujian makmal nonreaktif.  

Herba Alami Untuk Rawatan Tuberkulosis Paru

Herba Alami Untuk Rawatan Tuberkulosis Paru

Ubat Rawatan Penyakit  Tibi PT. De Nature Indonesia
Terdiri daripada 2 jenis ubat iaitu Detopar dan Pipeca. Diperbuat daripada bahan semulajadi seperti noni, halia merah, lengkuas dan sirih merah. Memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis didalam badan.

Pipeca dan Detopar masing-masing mengandungi 50 kapsul. Dimana cangkang kapsulnya terbuat dari lemak sapi murni dan pewarna semula jadi sehingga larut dengan mudah di dalam badan dan tidak ada pemendakan sehingga selamat untuk buah pinggang anda. Telah lulus BPOM, pensijilan Halal dari Majelis Ulama Indonesia  dan ISO 9001 standard kualiti antarabangsa memastikan anda mendapat produk berkualiti tinggi.

Yakinlah Bahawa Herba Denature Indonesia Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman Profesional dengan rawatan herba untuk penyakit tb. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan. Ini juga mencakupi :
◊ Merawat jangkitan paru-paru
◊ Membantu mengurangkan inflamansi atau keradangan
◊ Melegakan batuk dan membersihkan saluran pernafasan
◊ Melawan pembengkakan saluran pernafasan
◊ Mengurangkan ketidakselesaan dan kesukaran bernafas
◊ Dan seterusnya mengobati penyakit tibi pulih sepenuhnya.

Adakah Pipeca Dan Detopar Mempunyai Kesan Sampingan?
Sejauh ini tidak ada laporan mengenai kesan sampingan yang serius mengenai ubat-ubatan herba kami. Bagi anda yang sering berkeringat dan buang air kecil, ini adalah proses detoks yang normal sebagai cara untuk menyingkirkan kuman dari badan anda secara semula jadi. Selamat untuk kanak-kanak, wanita hamil dan juga ibu menyusui.

Adakah Ini Telah Terbukti?
Of Course…Kami telah menjual produk Pipeca dan Detopar kepada beribu pelanggan domestik dan luar negara dengan testimoni yang amat memberangsangkan.

Berapa Lama Rawatan Penyakit Tb Dengan Herba De Nature

 1. Apabila seseorang secara tidak sengaja terkena kuman tb, misalnya ketika saudara ada Penyakit tb secara tidak sengaja bersin di depan kita tanpa menggunakan topeng, maka anda harus segera mengambil langkah berjaga-jaga. Herba dari De nature untuk pencegahan dimakan selama 1-2 minggu
 2. Bagi anda yang baru saja disabitkan dengan penyakit tb atau menderita tb pada peringkat awal atau kerap mengambil ubat anti-tb dari doktor, rawatan herba De Nature ini cukup untuk diambil selama 1-2 bulan dan setelah itu anda boleh memeriksa sekali lagi
 3. Bagi pesakit dengan komplikasi TB dengan HIV, penyakit tb diutamakan dengan rawatan selama 3 bulan dan rawatan HIV selama 6 bulan – 1 tahun bergantung pada sistem imun pesakit.

Berapakah Harga ?
1 Set Isi 1botol Pipeca + 1botol Detopar = Rm 90
2 Set Isi 2botol Pipeca + 2botol Detopar = Rm 150
4 Set Isi 4botol Pipeca + 4botol Detopar = Rm 295

Kenapa Mahal Sangat?

 1. Murah mahal itu relatif ye kawan? Kita tak boleh tunjuk tangan pada satu jename sahaje. Sekiranya anda membandingkan ubat herba kami dengan antibiotik pastinya sangat mahal. Sebab antibiotik tb sememangnya kerajaan ada bagi secara percuma. Tetapi jika anda membandingkan dengan produk lain yang serupa ubat kami dapat bersaing dengan kualiti yang dapat dibuktikan.
 2. Tidak semua kita boleh kira dengan wang. Masapun sama berharga dengan wang. Dari segi rawatan antibiotik, penyakit tb mengambil masa 6-12 bulan dan Tb-mdr boleh mengambil masa antara 19-24 bulan. Dengan herba De nature rawatan penyakit tibi hanya memakan masa 1-2 bulan dan tb-mdr mengambil tempoh rawatan 3-6bulan sahaja.
 3. Walau bagaimanapun, kesan sampingan ubat-ubatan herba tidak dapat dibandingkan dengan kesan sampingan ubat moden. Ubat antibiotik menyebabkan kesan sampingan yang mengganggu dan sering membuat pesakit tibi menjadi kurus kerana loya, muntah dan hilang selera makan. Selain daripada itu anti-tibi yang diminum berterusan dalam jangka masa panjang boleh sebabkan kerusokan pada hati. Tapi tidak pada ubat herba.

Bagaimana Saya Mendapatkan Set Herba De Nature?
Wasap terus untuk respon pantas. Konsultasi percuma dan pengeposan seluruh malaysia dan singapore. Semua pesanan dihantar dalam bungkusan tanpa tanda untuk membantu menyelesaikan masalah peribadi anda dengan selamat dan secara peribadi dilindungi. Kiranya Itu semua penjelasan kami mengenai definisi tuberkulosis paru dan rawatan herba yang mujarab. Semoga ia berguna untuk anda dan keluarga. Doa terbaik kami, semoga anda cepat pulih dan sihat seterusnya. Salam sehat De nature. Wassalmu’alaikum

Bagikan ke

Definisi Tuberkulosis Paru Dan Rawatan Herba Yang Mujarab

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!