STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MUI. SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE JUGA SEBAGIAN TESTIMONI PERKEMBANGAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Penggunaan HIV Test Kit Berbahaya?

Penggunaan HIV Test Kit Berbahaya?

Assalamu’alaikum…Hai…Hai…Apa Kabar Semua? Salam Sejahtera
Jumpa lagi dengan saya, pakar herba bertauliah kesehatan anda. Kali ini akan membincangkan mengenai Hiv Test Kit seberapa tepat dan apa yang perlu diperhatikan. Perasaan malu dan takut, antara punca kurang 50 peratus rakyat Malaysia yang dijangkiti hiv enggan mendapatkan rawatan. Menurut Pakar Kesihatan Awam HIV Kementerian Kesihatan, Doktor Anita Suleiman jangkitan hiv dari kumpulan berisiko tinggi yang menerima rawatan di negara ini masih berada pada tahap rendah.

Jika anda terlibat dengan aktiviti berisiko, segera lakukan ujian hiv anda. Mengetahui status hiv anda, bermakna anda boleh mendapat akses kepada rawatan segera dan sokongan, serta mengelakkan diri menjangkitinya kepada orang lain. Keputusan pantas membolehkan anda mendapatkan rawatan yang cepat apbila anda disahkan positif hiv. Sebaliknya, alangkah leganya jika anda disahkan tidak menghidapinya.

Baca Juga:  Testimonal HIV Pulih Dengan Hasil Ujian Darah Negatif

Ujian HIV Test Kit Secara Privasy Dirumah
Semakin banyak anda melakukan hubungan seks berisiko tanpa kondom, lebih kerap anda perlu menjalani ujian hiv. Jika anda merasa malu atau takut stigma, maka anda boleh menggunakan alat hiv test kit, sebagai pengesanan awal virus hiv. Jika keputusan ujian positif, screening test di hospital atau makmal darah diperlukan untk double confirm. Jika keputusan ujian negetive, ujian susulan selepas 3 atau 6 bulan dicadangkan untuk kepastian.

Bahaya! Jangan Sewenang- Wenang Menggunakan HIV Test Kit 
Penyebaran hiv aids semakin membimbangkan. Walaupun mereka tahu bahawa hiv adalah penyakit berjangkit laten dan mematikan tetapi tingkah laku seksual bebas yang merupakan faktor utama penularan penyakit, semakin tidak terkawal. Peredaran hiv test kit yang dijual secara onine semakin merumitkan usaha menangani hiv. Bagaimana tidak, melalui alat itu masyarakat dapat diperiksa secara bebas sebelum melakukan hubungan seks, sama ada pasangan itu dijangkiti hiv atau tidak.

Masalahnya, Apakah Alat Hiv Test Kit Itu Tepat Atau Tidak?
Penyalahgunaan alat hiv test kit disyaki telah menjadi trend dikalangan anak muda dan pelajar yang suka seks bebas tetapi takut dijangkiti hiv. Berbekalkan hiv test kit yang dijual dengan murah ditalian, mereka abai cara konvensional melalui ujian hiv dalam perkhidmatan kesihatan standard. Mereka melakukan pemeriksaan sendiri tanpa kehadiran pegawai perubatan yang kompeten. Hiv test kit menjadi pembenaran untuk seks bebas dalam masyarakat. Mereka yakin aktiviti mereka selamat kerana telah lulus ujian hiv secara mandiri. Masalahnya menjadi lebih rumit apabila menjadi kebiasaan dan pembenaran untuk seks yang mereka anggap selamat walaupun menukar pasangan seksual.

Jangan Terlalu Yakin Jika Hiv Test Kit Menunjukkan Hasil Yang Negatif
Jangkitan hiv tidak menunjukkan tanda sehingga sistem daya tahan badan anda mulai menjadi lemah. Anda bernasib baik jika ia tiada dalam tubuh anda. Tapi mungkin juga virus itu sedang membiak dan memusnahkan sistem daya tahan badan anda sedikit demi sedikit. Anda mungkin tidak merasakannya, sehingga hampir keseluruhan sistem daya tahan badan anda dimusnahkan. Dan dalam pada anda tidak menyedari kehadiran hiv itu anda mungkin telah menjangkiti orang lain.

Apakah Simptom-Simptom Jangkitan HIV?
Permulaan jangkitan hiv biasanya tidak menunjukkan sebarang tanda. Sebilangan pesakit mengalami gejala-gejala berikut dalam masa 2-6 minggu selepas dijangkiti hiv seperti : demam, selsema, sakit tekak, batuk, sakit otot, sakit kepala, cirit-birit, bengkak kelenjar limfa, letih, ruam, sakit sendi atau turun berat badan tetapi ini berlainan dari seseorang ke seseorang yang lain. Tanda-tanda awal ini boleh sembuh dalam beberapa hari. Penyakit-penyakit ringan seperti ini juga mungkin bukan disebabkan hiv tetapi akibat jangkitan virus yang lain. Oleh kerana tanda-tanda ini boleh sembuh seperti biasa, is sering disangka sakit biasa.

Ada juga kesan yang dipanggil asymptomatic, iaitu tidak menunjukkan apa-apa tanda sama sekali, yang mungkin mengambil masa beberapa tahun tanpa diketahui sehinggalah sistem daya tahan badannya menjadi lemah dan orang tersebut jatuh sakit disebabkan jangkitan penyakit yang berulang-kali. Keadaan ini amat merbahaya kerana dalam jangka waktu tersebut seseorang yang positif hiv mungkin akan memindahkan virus yang terselindung ini kepada orang lain tanpa disedarinya. Jadi satu-satunya cara untuk mendapat kepastian adalah dengan menjalani Ujian Antibodi Hiv terutamanya jika anda rasa anda telah melakukan aktiviti yang berisiko

HIV Test Kit

Jadi sekali lagi saya menekankan, Jangan pernah mempercayai 100 peratus keputusan daripada hiv test kit. Jika anda ada simptom-simptom jangkitan hiv, adalah idea yang baik untuk melakukan ujian hiv dalam perkhidmatan kesihatan standard. Pilihan untuk menjalani ujian hiv terletak ditangan anda sendiri. Yang pasti, mengetahui keputusan ujian tak kiralah positif atau negatif akan lebih mententeramkan jiwa anda daripada terus gelisah tanpa mengetahui situasi yang sebenar.

Rawatan HIV
Hidup mesti diteruskan. Sekiranya keputusan adalah positif, anda tidak perlu risau. Walaubagaimanapun,terdapat rawatan untuk melambatkan penyebaran virus dalam badan dan anda boleh hidup lebih lama. Bukti ilmiah menunjukkan rawatan hiv boleh meningkatkan kualiti kehidupan dan jangka hayat mereka yang hidup dengan hiv. Rawatan hiv yang berkesan akan menurunkan jumlah virus dalam badan dan seterusnya terbukti menyembuhkan hiv dalam definisi virus terkawal sehingga keputusan ujian antibodi non-reaktif.

Rawatan HIV Herba Semulajadi Selamat Dan Tanpa Kesan Sampingan

Rawatan HIV Herba Semulajadi Selamat Dan Tanpa Kesan Sampingan

Bagaimana Ramuan Herba Berfungsi Menyembuhkan Virus HIV
Terapi herba HIV terbukti menekan pembiakan virus didalam badan. Dalam terapi herba HIV, beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set Ubat HIV PT.Denature Indonesia berfungsi dengan 7 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu dinding sel untuk melawan virus, bakteria dan patogen dalam tubuh.

Kami Mempunyai Pengalaman Profesional Dengan Terapi Herba HIV
Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba HIV tidak menyebabkan kesan sampingan atau perkara seperti itu. Yakinlah, HIV PT.Denature Indonesia adalah yang terbaik. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan.
◊ Sebagai contoh, sebilangan herba menghalang virus memasuki sel
◊ Yang lain menghalangnya daripada mengambil pesanan di dalam sel
◊ Yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan virus baru
◊ Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
◊ Bahagian lain menghasilkan sel CD4

Pencegahan HIV
Hiv test kit – Tindakan pencegahan di antara kelompok berisiko tinggi dan masyarakat umum sangat penting karena tidak ada obat untuk AIDS dan tidak ada vaksin untuk melindungi seseorang dari infeksi HIV. Langkah-langkah umum untuk mencegah infeksi HIV ditunjukkan di bawah ini:

  1. Pantang atau tidak berhubungan seks
  2. Setia atau hubungan monogami antara mitra yang tidak terinfeksi
  3. Praktik seks yang aman, termasuk penggunaan kondom
  4. Gunakan jarum suntik yang baru dan sekali pakai
  5. Gaya hidup sehat dipandu oleh nilai-nilai agama dan moral
  6. Mereka yang mengira telah terpajan HIV, harus pergi untuk tes HIV sukarela dan mengambil tindakan pencegahan untuk mencegah penyebaran HIV ke orang lain.
  7. Petugas kesehatan harus selalu mempraktikkan tindakan pencegahan standar dan mencegah cedera yang disebabkan oleh jarum dan instrumen tajam lainnya
  8. Penularan dari ibu ke anak dapat dikurangi dengan penggunaan obat ARV selama kehamilan dan persalinan, persalinan dengan teknik operasi caesar untuk persalinan dan menghindari pemberian ASI kepada bayi

Hiv test kit- Cintai tubuh anda bermula dari perkara paling sederhana, membiasakan diri untuk selalu melakukan hubungan seks yang selamat dan tidak melakukan hubungan seks yang berisiko adalah cara pencegahan hiv yang terbaik. Sekian entry kami mengenai Hiv Test Kit, semoga berfaedah untuk anda dan keluarga. Salam Sehat Denature. Wassalamu”alaikum.

Bagikan informasi tentang Penggunaan HIV Test Kit Berbahaya? kepada teman atau kerabat Anda.

Penggunaan HIV Test Kit Berbahaya? | PENGOBATAN HIV AIDS

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.