Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Terapi Herba Untuk Jangka Hayat Pesakit Hiv Mencapai 86 Tahun

Selamat Datang Ke Portal Rasmi De Nature Indonesia…. Sahabat Obat Anda
Pagi sekali saya temankan coffee break anda dengan berbincang ringan tentang jangka hayat pesakit hiv. Jangka hayat pesakit hiv sekarang ini semakin panjang seperti individu normal lain, iaitu mampu mencapai umur sehingga 86 tahun berbanding suatu ketika dahulu, jangka hayat pesakit hiv cuma bertahan sehingga usia 50-an. Pengetahuan atau kesedaran tentang apa-apa sahaja berkenaan dengan hiv aids adalah sangat kurang dalam masyarakat kita. Oleh itu, ramai orang normal yang mempunyai tanggapan buruk terhadap mereka ini membuatkan mereka mengasingkan diri, tidak bergaul serta tidak mendapatkan rawatan dan kaunseling. Dan jika ini berlaku, peluang mereka yang mempunyai hiv untuk dijangkiti aids sangat tinggi. Pada peringkat ini tentu jangka hayat peskit hiv akan semakin berkurang.

Persoalan seperti berapa lama jangka hayat pesakit hiv dan adakah PLHIV boleh hidup seperti orang normal? Hiv merupakan satu masalah yang mengancam nyawa. Walau bagaimanapun, orang kini boleh mengurusnya sebagai masalah kesihatan kronik, sama seperti menguruskan penyakit kencing manis atau kegagalan jantung. Peningkatan jangka hayat pesakit hiv mempunyai hubungan langsung dengan peningkatan dalam terapi perubatan. Ubat-ubatan ini membantu menindas tahap-tahap hiv dalam darah dan kerosakan perlahan akibat jangkitan. Kini, terdapat beberapa jenis kaedeah rawatan hiv dengan cara yang berbeza.

Jangka Hayat Pesakit Hiv
Kajian 2017 dalam jurnal aids mendapati bahawa jangka hayat pesakit hiv pada umur 20 tahun semasa era monoterapi awal adalah meningkat kepada 11.8 tahun. Walau bagaimanapun, jumlah itu meningkat kepada 54.9 tahun untuk era perubatan semulajadi yang paling terkini. Dalam satu lagi kajian pada tahun 2017, penghidap hiv yang tinggal di negara berpendapatan tinggi mempunyai jangkat hayat tambahan 43.3 tahun jika mereka menerima diagnosis pada usia 20 tahun. Para penyelidik juga membuat kesimpulan bahawa PLHIV dengan pendidikan tinggi mempunyai jangka hayat hiv yang sama dengan penduduk umum.

Ref : Penawar Untuk Tibi Dan HIV

Bolehkah Penghidap HIV Hidup Normal?
Usaha untuk menyembuhkan hiv tetap diteruskan dan sementara itu, kombinasi terapi perubatan mampu mengekalkan kesihatan penghidap hiv. Malah, apabila penghidap hiv berhasil dalam pengobatan hiv dan mempunyai beban virus negatif dalam darah, maka risiko pemindahan virus kepada orang normal pada dasarnya adalah sifar.Ini bermakna mereka boleh hidup normal seperti orang biasa seperti boleh berkahwin dan mempunyai anak tanpa menjangkiti pasangan atau anak-anak.

Bolehkah Penghidap HIV Hidup Normal?

Dengan Rawatan Hiv Yang Betul Penghidap HIV Boleh Hidup Normal.

Penemuan ini memberikan tanggapan “rawatan sebagai pencegahan”. Untuk itu rawatan hiv segera mungkin selepas anda didiagnosis hiv adalah penting. Rawatan hiv yang baik dapat mencegah penularan melalui hubungan seksual, melahirkan anak serta penyusuan. Ini bermakna mereka boleh hidup normal seperti orang biasa seperti boleh berkahwin dan mempunyai anak tanpa menjangkiti pasangan atau anak-anak. Walau bagaimanapun, tanpa rawatan yang mencukupi, hiv boleh mula merosakkan sel-sel dalam sistem imun. Adalah penting bagi penghidap hiv mengikuti pelan rawatan mereka dengan baik untuk memastikan virus itu ditindas dalam darah, sehingga hasil viral load menjadi non-reaktif.

Dilema Jangka Hayat Pesakit Hiv Yang Hidup Lebih Lama
Disebabkan penghidap hiv kini hidup lebih lama, mereka mula menghadapi masalah kesihatan yang dihadapi oleh orang tua. Malah, membezakan penyakit Alzheimer daripada gangguan neurokognitif yang berkaitan dengan hiv menjadi isu baru dalam populasi orang tua yang menghidap hiv. Walaupun terapi perubatan moden semakin hebat, penghidap hiv mungkin mengalami kesan jangka masa panjang disebabkan terapi atau hiv itu sendiri. Keadaan yang biasa berlaku bagi jangkitan hiv berterusan termasuk:
Penyakit kardiovaskular
Penyakit paru-paru atau tibi
Penyakit buah pinggang
Kanser tertentu seperi sarkoma dan kaposi
Gangguan neurokognitif yang berkaitan dengan hiv
Penyakit hati, termasuk hepatitis B dan hepatitis C

Ubat Hiv Moden mempunyai kaitan dengan kesan sampingan jangka pendek dan jangka panjang. Kebanyakan kesan sampingan boleh diurus tetapi boleh menjadi serius. Kesan jangka panjang dari ubat moden termasuk: Osteoporosis, Neuropati, Kegagalan hati, Penyakit jantung, Diabetes jenis 2, Kegagalan buah pinggang, Paras kolesterol darah tinggi dll. Kesan sampingan boleh meningkatkan keradangan kronik dalam badan, membuatkan seseorang berisiko terhadap keadaan kesihatan tertentu. Oleh itu pesakit hiv memerlukan ubat pendamping alternatif dan potensi ubat herba perlu digali.

Terapi Herba Untuk Jangka Hayat Pesakit Hiv Mencapai 86 Tahun

Bertolak dari fakta diatas, kami PT. De Nature Indonesia hadir dengan produk Terapi Khusus HIV AIDS yang berbahan herba semula jadi. Telah teruji secara klinikal, efektif mengubati semua keluhan hiv hingga ke tingkat yang tidak lagi dapat terdeteksi. Hasil ujian cd4 normal dan ujian viral load 100% non-reaktif

Terapi Herba Untuk Jangka Hayat Pesakit Hiv Mencapai 86 Tahun

Terapi Herba Untuk Jangka Hayat Pesakit Hiv Mencapai 86 Tahun

Set Ubat Hiv Herba Produksi PT. De Nature Indonesia
Terdiri daripada 4 jenis. Dibungkus dalam botol plastik HDPE tanpa penerangan berfungsi mengenai ubat. Jadi anda tidak perlu risau tentang rahsia anda. Sekali lagi, di sini peribadi anda terjaga. Masing-masing isi 50kapsul dengan kulit kapsul terbuat dari lemak sapi murni dan pewarna semula jadi yang mudah larut dalam badan menjadikannya selamat untuk buah pinggang. Bersertifikasi BPOM dari Kementrian Kesihatan, Beriktiraf Halal dan proses piawaian antar bangsa ISO 9001 pastikan anda mendapat produk berkualiti tinggi.

Khasiat Herbal De Nature Indonesia 
Rawatan hiv secara semula jadi dapat menyokong kekebalan tubuh, meningkatkan nisbah T-helper dan menguatkan sel-sel penekan untuk berfungsi antivirus. Dalam ramuan herba terdapat dua puluh mineral, tiga belas vitamin, sebelas asid amino dan dua asid lemak yang merupakan nutrien penting. Sekiranya ini tidak terdapat dalam makanan, sistem imun anda akan merosot.

Lebih Banyak Penyelidikan Ilmiah mengenai Ubat Herba De Nature
◊ Meningkatkan sistem imun
◊ Melawan resistensi kerana penggunaan antibiotik jangka panjang
◊ Menghadkan jangkitan dan mencegah penyakit oportunistik
◊ Menghentikan pemusnahan sel T pembantu
◊ Menambah dan mengekalkan bilangan sel cd4
◊ Membantu mencegah hiv daripada berkembang pada aids
◊ Merangsang keupayaan penyembuhan diri badan
◊ Ubat PrEP yang baik untuk anda yang terdedah kepada hiv
◊ Membolehkan pesakit seropositif bebas Aids
◊ Matikan virus sehingga keputusan ujian viral load negatif
◊ Bersihkan darah dan semua dinding sel dari virus, bakteria dan patogen buruk
◊ Detoksifikasi selamat melalui air kencing dan peluh.

Sudah Banyak Terbukti
Insyallah dengan izin-Nya. Ini dibuktikan dengan banyak kesaksian pesakit hiv dengan ujian viral load negatif. Yang bermaksud bahawa orang-orang ini sudah sihat sepenuhnya. Di sini jelas Tuhan telah menunjukkan kepada kita, bahawa benar setiap penyakit ada penawarnya. Sekiranya penawar yang tepat dijumpai untuk sesuatu penyakit, ia akan disembuhkan dengan izin Allah ‘azza wajalla.” (HR Muslim).

Catatan: Secara umum setelah 1 hingga 2 minggu rawatan herba telah terjadi perkembangan yang signifikan, seperti gejala yang mengalami penurunan, peningkatan selera makan, dan tubuh menjadi lebih segar.

Disclaimer: Kesembuhan yang diperolehi setiap orang berbeza-beza. Ini bergantung pada jumlahvirus dalam badan, metabolisme,lamanya  sakit dihidapi dan  rutin  tidaknya  minum herba. Sekian dari saya, tentang jangka hayat pesakit hiv. Semoga dapat membantu anda mendapatkan rawatn hiv yang terbaik dan anda dapat pulih sepenuhnya. Aamiin. Salam Sehat De Nature.

Bagikan ke

Terapi Herba Untuk Jangka Hayat Pesakit Hiv Mencapai 86 Tahun

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!