Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Penawar Tibi Paling Berkesan Dan Terbukti

Tibi dengan nama saintifik tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. Tapi tidak menutup kemungkinan tibi boleh juga menyerang organ-organ badan lain seperti mata, tulang, otak, kelenjar, buah pinggang, usus dan lain sebagainya. Kebanyakan individu yang dijangkiti tidak akan mendapat penyakit tibi kerana kuman-kuman tibi akan terpendam dan tidak aktif di dalam badan seseorang, mungkin sehingga ke akhir hayat. Kuman tibi hanya akan menjadi aktif apabila sistem imunisasi lemah sehinggakan gagal menghalang mereka daripada membiak didalam badan. Adakah penawar tibi yang berkesan?

Bila Kita Mengalami Batuk Yang Berterusan Mesti Suspek Tibi Kan?
Sesetengah orang yang dijangkiti akan mendapat penyakit tibi sebaik sahaja dijangkiti iaitu sebelum sistem pertahanan badan mereka sempat melawan kuman-kuman tibi. Bagi sesetengah individu lain pula, hanya akan jatuh sakit beberapa tahun kemudian apabila kuman yang dahulunya diam didalam badan menerima isyarat daripada daya tahan badan yang lemah dan bertindak balas semula. Jika di biarkan tanpa penawar tibi yang betul, kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Kebanyakan tibi disebabkan oleh penyebaran udara yang mengandungi kuman mycrobacterium. Apabila pesakit tibi bersin atau batuk, udara yang mengandungi kuman tersebut boleh di jangkiti oleh orang di sekeliling yang menyedut udara tersebut. Jadi salah satu cara yang boleh kita lakukan untuk mengelakkan daripada menyedut kuman tibi adalah dengan memakai ‘mask’.

KLIK LAINNYA :
• Buah Noni Rawatan Tibi 1 Bulan Sembuh
Tanda – Tanda Tibi Kelenjar 

Antara Tanda-Tanda Terkena TB Adalah :
• Perasaan tidak selesa
• Cepat letih dan lemah badan
• Sakit di dada dan sesak nafas
• Batuk selama lebih dari 3 minggu
• Demam ringan yang berlangsung lama
• Berpeluh malam walaupun cuaca sejuk
• Kurang selera makan dan berat badan
• Bengkak kelenjar atau benjolan pada leher
• Batuk berkahak yang kadang kala disertai dengan darah
• Serangan demam seperti selesema dalam sekejap tapi berulang

Mengapa Kita Perlu Ubat Tibi Tradisional ?

Tidak selalunya pesakit tibi mempunyai akses mudah ke rawatan perubatan. Sama seperti jenis penawar tibi yang lain, kesan sampingan juga boleh muncul selepas anda mengambil ubat antibiotik tibi dalam jangka masa yang panjang. Tidak jarang penderita mengalami kesan sampingan yang cukup mengganggu aktiviti harian.

Gabungan banyak penawar tibi, sistem rawatan perubatan yang lama dan kadang-kadang berulang, telah mengakibatkan sebilangan pesakit menjadi resisten terhadap ubat. TB MDR atau tuberkulosis tahan ubat memerlukan penawar tibi yang lebih kuat. Bilangan dos tablet ini disesuaikan dengan berat badan dan ketersediaan di hospital. Semakin banyak pesakit menimbang lebih banyak jumlah yang mesti dimakan. Seorang pesakit TB MDR boleh mengambil hingga 20 tablet sehari.

Adakah Ini Yang Anda Rasa?
Jika iya…maka sudah sepatutnya anda beralih pada penawar tibi yan lain. Kami De Nature Indonesia memberikan solusi terbaik dengan penawar tibi tradisional yang lebih selamat,efektif dan tanpa kesan sampingan. Hanya perlu 1 bulan – 3 bulan untuk tibi hilang sepenuhnya. Ini bergantung pada tahap keparahan dan juga gaya hidup anda. Kecepatan konversi pada pesakit dengan status pemakanan berkhasiat tinggi juga mengalami peningkatan 2 sampai 7 kali lebih cepat daripada pesakit dengan status pemakanan yang kurang.

Testimoni Hasil Rontgen Paru Sembuh

Testimoni Hasil Rontgen Paru Sembuh

Tibi Sembuh Dengan Noni Dan Halia Merah

Tibi Sembuh Dengan Noni Dan Halia Merah

Penawar Tibi De Nature

Detopar dan Pipeca Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan
Dalam terapi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set Herba Penawar Tibi  PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria di dalam badan.

Yakinlah Bahawa Herba De Nature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan rawatan tibi. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana penawar tibi herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan.
• Contohnya, sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Yang lain menghalangnya daripada mengambil pesanan didalam sel
• Yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria.

Penawar Tibi Paling Berkesan Dan Terbukti

Penawar Tibi Paling Berkesan Dan Terbukti

Farmakologi Detopar Dan Pipeca De Nature

Galanga Rhizoma ( Lengkuas )
Di sahkan oleh Galangal Acute Respiratory Distress Syndrome 2010 Universiti California, San Francisco, Institut Penyelidikan Kardiovaskular, San Fransicso, California. Lengkuas terbukti berkesan sebagai penawar tibi, berguna untuk menghilangkan masalah asma, paru-paru dan batuk kering. Mempunyai kesan antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat. Lengkuas diusahakan sebelum tahun 1000 Masihi di China. Pada akhir abad ke-12, Saint Hildegard dari Bingen seorang ahli falsafah German memanggil lengkuas sebagai rempah kehidupan dan penyelesaian terbaik untuk pelbagai penyakit. Pada tahun 1898, ubat ini dimasukkan dalam penerangan King’s American Dispensatory, sehingga kini lengkuas digunakan dalam amalan perubatan Amerika sebagai penawar tibi alami yang paling disyorkan.

Ekstrak Folper Priperis Crocatum ( Betel Merah )
Daun betel merah adalah salah satu penawar tradisional yang digunakan sejak ratusan tahun lalu oleh para nenek moyang. Asas penggunaan tanaman ini adalah sebagai pengencer kahak. Betel merah mengandungi senyawa vitamin C, tiamin, niasin, riboflavin, karoten, dan sumber kalsium yang baik. Ianya mempunyai sifat antiseptik yang luar biasa kerana kaya dengan polifenol, terutama chavicol yang menawarkan perlindungan berganda dari kuman.Betel merah juga digunakan secara meluas dalam merawat arthritis dan orchitis. Sungguh menakjubkan sifat anti-jamur daun betel merah sehingga memberikan kelegaan segera dari pelbagai jenis jangkitan tibi.

Buah Noni ( Morinda Citrofolia )
International Juornal Of Pharmacy And Pharmacetical Sciences telah mengembangkan penyelidikan dan menilai aktiviti buah noni sebagai antitubercular terhadap kuman tibi. Mesyuarat ilmiah mengenai buah noni sebagai penawar tibi diadakan setiap lima tahun. Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Jepun, Kanada, Australia, dan New Zealand, buah noni semakin popular hari ini. Ini adalah herba yang tepat untuk merawat penyakit tb secara total.

Zingiberis Officinalis  ( Halia Merah )
Halia Merah dalam penawar tibi adalah sebagai imunomodulator. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan. Ianya juga sangat berkesan untuk rawatan kesihatan harian sebagai penjaga imun badan yang selamat meski dimakan dalam jangka masa panjang.

Makanan Untuk Pesakit Tibi

Gabungan ke empat ramuan herba ini mempunyai peranan yang berbeza sebagai penawar tibi. Ekstrak noni dapat mengaktifkan sistem imun pesakit dan halia merah memberikan kesan sinergi antimikroba yang menghalang bakteria tibi tumbuh dan membiak. Betel merah sebagai pengencer kahak dan lengkuas antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat. Penawar tibi ini juga, dapat membantu mengurangkan penularan tb. Sekiranya ada keluarga yang menghidap penyakit tb, anda dan ahli keluarga yang lain digalakkan untuk mengambil penawar tibi ini sebagai langkah pencegahan.

Walau bagaimanapun tidak dapat dinafikan bahawa penyakit tb kerap muncul semula akibat resitensi terhadap ubat anti-tb yang diambil dalam jangka masa panjang, sering tidak dipatuhi oleh pesakit itu sendiri. Seperti yang diketahui umum, hiv adalah virus yang menyerang sistem imun manusia. Sekiranya seseorang dengan tibi Laten dijangkiti hiv, bakteria yang sedang tidur atau pasif akan bangun dan menyerang badan secara aktif kerana sistem imun yang lemah. Dengan menjalankan tingkah laku hidup bersih dan sihat, banyak penyakit dapat dicegah, termasuk TB dan HIV-AIDS. Jangan lupa minum ubat penawar tibi dengan betul dan teratur. Itu yang terpenting. Salam sihat De Nature

Bagikan ke

Penawar Tibi Paling Berkesan Dan Terbukti

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!