Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Penyakit Tibi Boleh Sembuh Dengan Buah Noni Dan Halia Merah

Penyakit Tibi Boleh Sembuh Dengan Buah Noni Dan Halia Merah
Tibi atau tuberculosis adalah penyakit paru-paru yang disebabkan oleh bakteria mycobacterium tuberculosis. Tibi akan menyebabkan simptom dalam bentuk batuk yang berlangsung lebih dari 3 minggu, batuk berkahak, batuk keluar darah, lemah badan, demam, nyeri dada, keletihan, berpeluh malam, berat badan turun, sesak nafas dan hilang nafsu makan. Kuman tibi tidak hanya menyerang paru-paru, tetapi juga menyerang tulang, usus, atau kelenjar. Penyakit ini ditularkan dari droplet penderita tibi ketika berbicara, batuk atau bersin. Penyakit ini lebih mudah dijangkiti seseorang dengan imuniti rendah, seperti penghidap hiv.

Penyakit Tibi Boleh Sembuh Dengan Buah Noni Dan Halia Merah

Penyakit Tibi Boleh Sembuh Dengan Buah Noni Dan Halia Merah

Rawatan Penyakit Tibi Preskripsi Doktor
Penyakit tibi boleh sembuh- Tibi dapat dikesan melalui pemeriksaan dahak. Beberapa ujian lain yang dapat dilakukan untuk mengesan penyakit berjangkit ini adalah sinar-x dada, ujian darah atau ujian kulit atau mantoux. Tuberkulosis dapat disembuhkan jika penghidapnya patuh minum ubat mengikut preskripsi doktor. Untuk mengatasi penyakit ini, pesakit perlu mengambil beberapa jenis ubat untuk jangka masa yang lama sekurang-kurangnya 6 bulan. Ubat ini biasanya dalam bentuk gabungan dari beberapa ubat yang meliputi : Ubat Isoniazid, Rifampisin, Pyrazinamide dan Ethambutol.  Rawatan tibi memerlukan masa yang lama dan kosnya tidak sedikit. Oleh itu, mempunyai insurans kesihatan boleh menjadi pertimbangan, jadi anda tidak perlu memikirkan kos tanggungan semasa mendapatkan rawatan di kemudian hari.

Penyakit Tibi Boleh Sembuh Dengan Buah Noni Dan Halia Merah

Ketua Umum Kesihatan Persatuan Dokter paru-paru Indonesia dr. Muhammad Arifin Nawas Sp.PK MARS bersama Fathiyah Isbaniah, Heidy Agusti, Priyanti Soepandi dan Erlina Buhan dari Hospital Friendship Membuktikan peranan ramuan herba dalam rawatan penyakit tibi boleh sembuh. Ujian klinikal double-blind secara rawak pada pesakit tibi kes baru yang mendapat kombinasi ekstrak noni dan halia merah sebagai adjuvan tambahan dalam rawatan penyakit tibi boleh sembuh dan mempunyai hasil yang signifikan. Masih menurutnya, gabungan noni dan halia merah memberikan kesan sinergi antimikroba atau dapat membunuh kuman. Semasa eksperimen di makmal, kuman tibi mati apabila diberi ekstrak noni dan halia merah.

Ekstrak Morindae Citrifolia Fructus 1250 Mg (Noni)
Penyakit tibi boleh sembuh dengan Morindae Citrifolia Fructus adalah nama Latin Noni. Tumbuhan dikenali oleh pakar herba kerana kekuatan penyembuhannya. Noni adalah tumbuhan Hawaii asli yang terbukti dapat membunuh bakteria penyebab tibi. Penemuan ini boleh membawa kepada ubat baru untuk rawatan penyakit tibi boleh sembuh. Penyembuh tradisional Hawaii telah lama menggunakan khasiat sebagai ubat simptom batuk kering, ubat batuk berkahak, batuk berdarah dan semua penyakit yang berkaitan dengan paru.

KLIK : Petua Hilangkan Penyakit Tibi Sepantas 21 Hari

Para penyelidik bersetuju bahawa noni mempunyai fitosterol steroid tumbuhan kompaun aktif yang dapat bertindak secara struktural di bawah mekanisme dan boleh berguna untuk rawatan tibi yang paling berkesan. Alternatif untuk melawan strain bakteria yang tahan. Selain itu, noni juga boleh menjadi sumber rawatan penyakit tibi boleh sembuh yang lebih murah berbanding dengan ubat ibi yang ada sekarang. Penolong profesor Jonel Saludes di Jabatan Kimia di Universiti San Agustin di Iloilo City, Filipina juga mengatakan bahawa Noni adalah sumber rawatan penyakit tibi, gejala tibi paru, ubat tuberkulosis anak dan semua penyakit paru-paru yang selamat dan berpotensi.

Lebih daripada 8.000 makalah penyelidikan mengenai Noni akan dibentangkan di Kongres Kimia Antarabangsa tahun ini. Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Persatuan Kimia Jepun, Persatuan Kimia Kanada, Institut Kimia Diraja Australia, dan Institut Kimia New Zealand. Mereka telah memeriksa sekumpulan tanaman asli untuk potensi aktiviti melawan Mycobacterium tuberculosis, bakteria penyebab penyakit tibi. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak dari daun noni menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan, membunuh 89% patogen. Ini sebanding dengan rifampisin, ubat yang biasa digunakan untuk rawatan penyakit tibi yang mempunyai kadar perencatan 97% pada kepekatan yang sama.

Zingiberis Officinalis 625Mg (Halia Merah)
Penyakit tibi boleh sembuh denganHalia Merah Sebagai Imunomodulator. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan. Selain berfungsi untuk merawat tibi, jahe merah juga memiliki beberapa kegiatan farmakologi lain, seperti:

  1. Menggalakkan fungsi paru-paru yang normal
  2. Mengurangkan bengkak dan keradangan paru-paru
  3. Meremajakan daya hidup dan kekuatan paru-paru
  4. Meningkatkan peredaran darah
  5. Rawat jangkitan paru-paru obstruktif kronik, bronkitis kronik, asma dan kerongkong
  6. Membantu membersihkan lendir dan meningkatkan peredaran keparu-paru
  7. Membantu paru-paru berfungsi dengan lebih berkesan dengan membuang bahan pencemar dari saluran udara sebelum masuk kedalam paru-paru.
  8. Membantu menyahtoksin dan membersihkan lapisan pernafasan halus dari saluran bronkus dan paru-paru yang sering terkumpul toksin persekitaran dan organisma berbahaya.
  9. Membantu dalam rawatan barah paru-paru. Satu kajian tahun 2012 yang diterbitkan dalam Agen Anti-Kanser dalam Kimia Perubatan menunjukkan kesan pencegahan kemoterapi dari ekstrak halia pada barah paru-paru.

Rawatan Herba Semulajadi Untuk Penyakit Tibi
Selamat Dan Tiada Kesan Sampingan

Rawatan Tibi Herba Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan
Dalam terapi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set Herba Rawatan Penyakit Tibi  PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis di dalam badan.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan rawatan tibi herba. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan.
• Contohnya, sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menghalangnya daripada mengambil pesanan didalam sel
• Yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria.

Penyakit Tibi Yang Berkait Rapat Dengan HIV
Walaupun banyak orang dijangkiti tibi, pada kebanyakan orang tidak ada gejala yang jelas muncul. Dianggarkan hanya sekitar 10% kes jangkitan tibi yang menyebabkan gejala khas. Ini berdasarkan kemampuan sistem imun untuk menekan jangkitan. Sebaliknya, seseorang yang mempunyai jangkitan HIV mengalami gangguan dalam sistem kekebalannya, jadi dia tidak dapat mengawal jangkitan kuman tibi yang dialaminya. Tibi adalah sejenis jangkitan yang sering dijumpai menyertai hiv dan tibi juga menjadi punca utama kematian pada penghidap HIV AIDS.

Selanjutnya, dapat difahami bahawa dengan pelbagai ubat yang mesti diambil secara rutin sering membuat pesakit merasa bosan atau kadang-kadang juga lupa. Untuk itu kami memberikan anda rawatan herba penyakit tibi boleh sembuh dengan buah noni dan halia merah dalam tempoh 1 bulan. Supaya tibi dapat disembuhkan dan rawatan HIV dapat dilakukan dengan segera.

Merawat HIV secepat mungkin akan membuat anda kekal sehat dan mengelakkan anda daripada AIDS. Dengan rawatan HIV yang berjaya anda juga dapat mempunyai anak secar alami dan tidak menyebarkan HIV kepada pasangan anda walaupun anda melakukan hubungan seks persetubuhan. Sekian dan terimakasih telah sudi joint dengan saya. Sekian dari saya mengenai penyakit tibi boleh sembuh. Semoga berfaedah.

Bagikan ke

Penyakit Tibi Boleh Sembuh Dengan Buah Noni Dan Halia Merah

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!