Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Penyakit Tibi Simptom Penyabab Dan Rawatan Yang Mungkin

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh
Sudara Serumpun Malaysia,Indonesia dan Singapore? Apa kabar? Sebelum memulakan perbincangan kita mengenai penyakit tibi boleh bagi senyum:) kadang-kadang kita terlalu serius dalam hidup, untuk senyumpun rasa susah. Senyum adalah sedekah dan dengan senyum hati kita boleh lega dan gembira. Ok pertama sekali apakah you all tahu apa itu penyakit tibi?  Rasa tak asing bukan? penyakit TB senang kita jumpai dimana-mana tempat, sebab tak kira tua muda, kaya miskin semua boleh terjangkit pada penyakit ini. Kabar gembiranya penyakit tibi senang dirawat dan boleh pulih sepenuhnya.

Apa Yang Penyakit Tibi 
Penyakit tibi merupakan penyakit berjangkit kedua tertinggi yang direkodkan dan berdasarkan data survelan kebelakangan ini, penyakit tibi semakin banyak dilaporkan. Penyakit tibi disebabkan oleh bakteria mycobacterium tuberculosis. Dalam keadaan yang paling teruk, penyakit tibi boleh menyebabkan kematian apabila pesakit tidak mengambil perhatian serius untuk merawat dan mematuhi tempoh rawatan penyakit tibi yang telah ditetapkan.

Simptom Dan Gejala Penyakit TB Adalah
1. Batuk melebihi 2 minggu
2. Demam
3. Kahak berdarah
4. Berpeluh waktu malam
5. Cepat letih atau lemah badan
6. Hilang selera makan
7. Turun berat badan
8. Sakit dada apabila batuk atau tarik nafas panjang

Rawatan Penyakit Tibi
Banyak masyarakat yang datang dalam keadaan terlambat, yaitu tibi kronik dan tibi telah merebak pada organ lain. Masyarakat tidak seharusnya malu atau takut sekiranya didiagnosis sebagai pesakit tibi. Antara formula terbaik menghentikan dan mengawal penyakit tibi ialah dengan memberi rawatan awal melalui konsep Tampil, Kesan dan Rawat. Sekiranya anda malu dengan stigma, itu tidak bermakna anda harus mengambil ramuan sendiri. Alih-alih menjadi lebih baik, sebaliknya masalah baru akan timbul.

Untuk alasan inilah kami PT. Denature Indonesia hadir. Memberikan solusi terbaik untuk mengatasi masalah anda. Kini anda boleh mendapatkan Rawatan Penyakit Tibi Tradisional dengan mudah. Hanya dengan satu klik adna akan terhubung kepada perkhidmatan perundingan yang mesra. Harga ubat yang berpatutan. 100% herba semula jadi. Selamat dan dapat dibuktikan dengan hasil ujian makmal nonreaktif.  

RAWATAN PENYAKIT TIBI TRADISIONAL 

TANPA KESAN SAMPINGAN – 1BULAN TUNTASKAN TIBI SEPENUHNYA

RAWATAN PENYAKIT TIBI TRADISIONAL

RAWATAN PENYAKIT TIBI TRADISIONAL

Rawatan Tibi Herba Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan
Dalam terapi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Rawatan Penyakit Tibi PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis didalam badan.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman Profesional dengan rawatan herba untuk penyakit tibi. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan. Ini juga mencakupi :
◊ Merawat jangkitan paru-paru
◊ Membantu mengurangkan inflamansi atau keradangan
◊ Melegakan batuk dan membersihkan saluran pernafasan
◊ Melawan pembengkakan saluran pernafasan
◊ Mengurangkan ketidakselesaan dan kesukaran bernafas
◊ Dan seterusnya mengobati penyakit tibi pulih sepenuhnya

FARMAKOLOGI HERBA DETOPAR DAN PIPECA

Ekstrak Morindae Citrifolia Fructus 1250 Mg (Noni)
Morindae Citrifolia Fructus adalah nama Latin Noni. Tumbuhan dikenali oleh pakar herba kerana kekuatan penyembuhannya. Noni adalah tumbuhan Hawaii asli yang terbukti dapat membunuh bakteria penyebab tibi. Penemuan ini boleh membawa kepada ubat baru untuk melawan penyakit. Penyembuh tradisional Hawaii telah lama menggunakan khasiat sebagai ubat simptom untuk batuk kering, ubat batuk kering dan semua penyakit yang berkaitan dengan paru-paru.

Para penyelidik bersetuju bahawa noni mempunyai fitosterol steroid tumbuhan kompaun aktif yang dapat bertindak secara struktural di bawah mekanisme dan boleh berguna untuk rawatan penyakit tibi yang paling berkesan. Alternatif untuk melawan strain bakteria yang tahan. Selain itu, noni juga boleh menjadi sumber rawatan penyakit tibi yang lebih murah berbanding dengan ubat ibi yang ada sekarang. Penolong profesor Jonel Saludes di Jabatan Kimia di Universiti San Agustin di Iloilo City, Filipina juga mengatakan bahawa Noni adalah sumber ubat-ubatan untuk gejala-gejala penyakit tibi paru, ubat tuberkulosis dan semua penyakit paru-paru yang selamat dan berpotensi.

Lebih daripada 8,000 makalah penyelidikan mengenai Noni akan dibentangkan di Kongres Kimia Antarabangsa tahun ini. Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Persatuan Kimia Jepun, Persatuan Kimia Kanada, Institut Kimia Diraja Australia, dan Institut Kimia New Zealand. Mereka telah memeriksa sekumpulan tanaman asli untuk potensi aktiviti melawan Mycobacterium tuberculosis, bakteria penyebab penyakit tibi. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak dari daun noni menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan, membunuh 89% patogen. Ini sebanding dengan rifampisin, ubat yang biasa digunakan untuk mengobati penyakit tibi yang mempunyai kadar perencatan 97% pada kepekatan yang sama.

Zingiberis Officinalis 625Mg (Halia Merah)
Halia Merah Sebagai Imunomodulator. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan. Selain berfungsi untuk merawat tibi, jahe merah juga memiliki beberapa kegiatan farmakologi lain, seperti:

 1. Menggalakkan fungsi paru-paru yang normal
 2. Mengurangkan bengkak dan keradangan paru-paru
 3. Meremajakan daya hidup dan kekuatan paru-paru
 4. Meningkatkan peredaran darah
 5. Rawat jangkitan paru-paru obstruktif kronik, bronkitis kronik, asma dan kerongkong
 6. Membersihkan lendir dari saluran udara dan meningkatkan peredaran ke paru-paru
 7. Membantu paru-paru berfungsi dengan lebih berkesan dengan membuang bahan pencemar dari saluran udara sebelum masuk kedalam paru-paru
 8. Membantu membersihkan lapisan pernafasan halus dari saluran bronkus dan paru-paru yang sering terkumpul toksin persekitaran dan organisma berbahaya
 9. Membantu dalam rawatan barah paru-paru. Satu kajian tahun 2012 yang diterbitkan dalam Agen Anti-Kanser dalam Kimia Perubatan menunjukkan kesan pencegahan kemoterapi dari ekstrak halia pada barah paru-paru

Ekstrak Priperis Crocatum Folium 500mg (Betel Merah)
Daun sirih merah adalah salah satu ubat tradisional yang digunakan untuk rawatan tini. Asas penggunaan tanaman ini adalah seperti mucolytic (sputum thinner) kerana sirih merah dimuat dengan vitamin C, tiamin, niasin, riboflavin, karoten, dan sumber kalsium yang baik. Daun sirih mempunyai sifat antiseptik yang luar biasa kerana kaya dengan polifenol, terutama chavicol yang menawarkan perlindungan berganda dari kuman. Ia juga digunakan secara meluas dalam merawat arthritis dan orchitis. Sungguh menakjubkan sifat anti-jamur daun sirih merah sehingga memberikan kelegaan segera dari jangkitan jamur. Memohon pes daun sirih membunuh jangkitan kulat di kawasan yang terjejas.

Galanga Rhizoma 625 Mg Languatis (Lengkuas)
Rujukan Galangal Acute Respiratory Distress Syndrome 2010 Universiti California, San Francisco, Institut Penyelidikan Kardiovaskular, San Fransicso, California. Lengkuas terbukti berkesan dalam rawatan tibi, berguna untuk menghilangkan masalah asma, batuk dan paru-paru. Juga mempunyai kesan antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat.

Lengkuas diusahakan sebelum tahun 1000 Masihi di China. Pada akhir abad ke-12, Saint Hildegard dari Bingen seorang ahli falsafah Jerman memanggil lengkuas sebagai rempah kehidupan dan penyelesaian kegemaran untuk pelbagai penyakit. Pada tahun 1898, ubat ini dimasukkan dalam penerangan King’s American Dispensatory mengenai ramuan yang kini digunakan dalam amalan perubatan Amerika. Kemudian, seorang pakar tumbuhan perubatan menerbitkan penggunaan lengkuas untuk rawatan tibi, membasmi penyakit paru-paru, penyakit jantung, gangguan pencernaan dan juga pekak.

BACAAN YANG DISYORKAN : RAWATAN HIV TERKINI

Cara-Cara Kuman Tibi Merebak?

 1. Kuman tibi merebak melalui udara
 2. Kuman ini sangat ringan dan boleh terapung di udara
 3. Pesakit tibu akan mengeluarkan jutaan kuman tibi semasa mereka batuk & bersin
 4. Individu atau sesiapa sahaja yang berada dalam kawasan kuman terapung ini akan terdedah untuk dijangkiti penyakit tibi
 5. Kuman tibi merebak dan mungkin menjangkiti mereka yang sentiasa tinggal bersama semasa pesakit batuk & bersin kuman terkeluar.
 6. Pesakit tibi menyebarkan bakteria kepada individu yang rapat dengannya.

Mereka Mungkin Diserang Penyakit Tibi
Serangan tibi tidak mengira kaum,bangsa atau peringkat umur, namun golongan yang berisiko tinggi adalah:
◊ Individu yang mengidap hiv aids
◊ Individu yang mendampingi pesakit tibi
◊ Individu yang kekurangan pengambilan zat dan vitamin
◊ Pemabuk & penagih dadah yang dijangkiti hiv
◊ Perokok tegar, penghisap vape & sisha

Selanjutnya, perlu  difahami bahawa Rawatan herba untuk penyakit tibi perlu diambil dalam masa 1bulan untuk memastikan kuman tibi dapat dihapuskan sepenuhnya daripada badan walaupun pesakit telah berasa sihat. Ini adalah penting untuk mengelakkan penyakit tibi daripada berulang. Terimakasih telah sudi joint dengan saya. Semoga Anda mendapatkan rawatan yang terbaik. Salam Sehat Denature. Wassalamu’alaikum.

Bagikan ke

Penyakit Tibi Simptom Penyabab Dan Rawatan Yang Mungkin

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!