Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Petua Hilangkan Penyakit Tibi Sepantas 21 Hari

Assalamu’alaikum Teman-Teman Denature….Apa Kabar Semua?
Salam mesra dari saya, pakar herbal bertauliah kesihatan anda. OK hari saya akan bercerita mengenai petua hilangkan penyakit tibi dengan noni dan hali merah? Adakah anda mengalami batuk kering? batuk kronik lebih daripada 2minggu? sudah minum pelbagai ubat tapi batuk tak juga sembuha? nak pergi jumpa dokter takut keputusan sah jangkitan tibi? atau anda malu akan stigma masyarakat mengenai penyakit ini? Buang jauh fikiran yang bercelaru. Batuk kering senang dirawat dan boleh sembuh sepenuhnya. Anda hanya perlu kesan, rawat dan patuh. Batuk kering tamat sepantas 21 hari sahaja. Jika anda berisiko untuk menghidapi penyakit tibi, langkah pencegahan tibi perlu dilakukan dengan kadar segera.

Petua Hilangkan Penyakit Tibi Dengan Noni Dan Halia Merah

Petua Hilangkan Penyakit Tibi Dengan Noni Dan Halia Merah

Petua Hilangkan Penyakit Tibi Dengan Noni Dan Halia Merah
Ketua Umum Kesihatan Persatuan Dokter paru-paru Indonesia dr. Muhammad Arifin Nawas Sp.PK MARS bersama Fathiyah Isbaniah, Heidy Agusti, Priyanti Soepandi dan Erlina Buhan dari Hospital Friendship Membuktikan peranan ramuan herba dalam rawatan penyakit tibi. Ujian klinikal double-blind secara rawak pada pesakit tibi kes baru yang mendapat kombinasi ekstrak noni dan halia merah sebagai adjuvan tambahan dalam rawatan penyakit tibi mempunyai hasil yang signifikan. Masih menurutnya, gabungan noni dan halia merah memberikan kesan sinergi antimikroba atau dapat membunuh kuman. Semasa eksperimen di makmal, kuman tibi mati apabila diberi ekstrak noni dan halia merah.

Bukti Saintifik Noni Dan Halia Merah Sebagai Petua Hilangkan Penyakit Tibi

Noni Memiliki Nama Biologi Morindae Citrifolia Fructus
Morindae Citrifolia Fructus adalah nama Latin Noni. Tumbuhan dikenali oleh pakar herba kerana kekuatan penyembuhannya. Noni adalah tumbuhan Hawaii asli yang terbukti dapat membunuh bakteria penyebab tibi. Penemuan ini boleh membawa kepada ubat baru untuk rawatan penyakit tibi. Penyembuh tradisional Hawaii telah lama menggunakan khasiat sebagai ubat simptom batuk kering, ubat batuk berkahak, batuk berdarah dan semua penyakit yang berkaitan dengan paru-paru.

BACA JUGA : RAWATAN TIBI UNTUK PENGHIDAP HIV

Para penyelidik bersetuju bahawa noni mempunyai fitosterol steroid tumbuhan kompaun aktif yang dapat bertindak secara struktural di bawah mekanisme dan boleh berguna untuk rawatan tibi yang paling berkesan. Alternatif untuk melawan strain bakteria yang tahan. Selain itu, noni juga boleh menjadi sumber rawatan tibi yang lebih murah berbanding dengan ubat ibi yang ada sekarang. Penolong profesor Jonel Saludes di Jabatan Kimia di Universiti San Agustin di Iloilo City, Filipina juga mengatakan bahawa Noni adalah sumber rawatan penyakit tibi, gejala tibi paru, ubat tuberkulosis anak dan semua penyakit paru-paru yang selamat dan berpotensi.

Lebih daripada 8.000 makalah penyelidikan mengenai Noni akan dibentangkan di Kongres Kimia Antarabangsa tahun ini. Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Persatuan Kimia Jepun, Persatuan Kimia Kanada, Institut Kimia Diraja Australia, dan Institut Kimia New Zealand. Mereka telah memeriksa sekumpulan tanaman asli untuk potensi aktiviti melawan Mycobacterium tuberculosis, bakteria penyebab penyakit tibi. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak dari daun noni menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan, membunuh 89% patogen. Ini sebanding dengan rifampisin, ubat yang biasa digunakan untuk rawatan penyakit tibi yang mempunyai kadar perencatan 97% pada kepekatan yang sama.

Zingiberis Officinalis (Halia Merah)
Rawatan Tibi- Halia Merah Sebagai Imunomodulator. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan. Selain berfungsi untuk merawat tibi, jahe merah juga memiliki beberapa kegiatan farmakologi lain, seperti:

  1. Menggalakkan fungsi paru-paru yang normal
  2. Mengurangkan bengkak dan keradangan paru-paru
  3. Meremajakan daya hidup dan kekuatan paru-paru
  4. Meningkatkan peredaran darah
  5. Rawat jangkitan paru-paru obstruktif kronik, bronkitis kronik, asma dan kerongkong
  6. Membantu membersihkan lendir dan meningkatkan peredaran keparu-paru
  7. Membantu paru-paru berfungsi dengan lebih berkesan dengan membuang bahan pencemar dari saluran udara sebelum masuk kedalam paru-paru.
  8. Membantu menyahtoksin dan membersihkan lapisan pernafasan halus dari saluran bronkus dan paru-paru yang sering terkumpul toksin persekitaran dan organisma berbahaya.
  9. Membantu dalam rawatan barah paru-paru. Satu kajian tahun 2012 yang diterbitkan dalam Agen Anti-Kanser dalam Kimia Perubatan menunjukkan kesan pencegahan kemoterapi dari ekstrak halia pada barah paru-paru.

Selian daripada noni dan halia merah, Petua Hilangkan Penyakit Tibi juga boleh dilengkapi dengan extra bahan herba lain yaitu sirih merah dan lengkuas. Ini adalah satu kesatuan yang menyokong rawatan penyakit tibi agar dapat sembuh secara kekal dan tidak berulang.

Priperis Crocatum Folium (Sirih Merah)
Daun sirih merah adalah salah satu ubat tradisional yang digunakan untuk rawatan penyakit tibi. Asas penggunaan tanaman ini adalah seperti mucolytic kerana sirih merah dimuat dengan vitamin C, tiamin, niasin, riboflavin, karoten, dan sumber kalsium yang baik. Daun sirih mempunyai sifat antiseptik yang luar biasa kerana kaya dengan polifenol, terutama chavicol yang menawarkan perlindungan berganda dari kuman. Ia juga digunakan secara meluas dalam merawat arthritis dan orchitis. Sungguh menakjubkan sifat anti-jamur daun sirih merah sehingga memberikan kelegaan segera dari jangkitan jamur. Memohon pes daun sirih membunuh jangkitan kulat di kawasan yang terjejas.

Galanga Rhizoma Languatis (Lengkuas)
Rujukan Galangal Acute Respiratory Distress Syndrome 2010 Universiti California, San Francisco, Institut Penyelidikan Kardiovaskular, San Fransicso, California. Lengkuas terbukti berkesan dalam rawatan penyakit tibi, berguna untuk menghilangkan masalah asma, batuk dan paru-paru. Juga mempunyai kesan antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat. Lengkuas diusahakan sebelum tahun 1000 Masihi di China. Pada akhir abad ke-12, Saint Hildegard dari Bingen seorang ahli falsafah Jerman memanggil lengkuas sebagai rempah kehidupan dan penyelesaian kegemaran untuk pelbagai penyakit. Pada tahun 1898, ubat ini dimasukkan dalam penerangan King’s American Dispensatory mengenai ramuan yang kini digunakan dalam amalan perubatan Amerika. Kemudian, seorang pakar tumbuhan perubatan menerbitkan penggunaan lengkuas untuk rawatan penyakit tibi, membasmi penyakit paru-paru, penyakit jantung, gangguan pencernaan dan juga batuk kering.

Waspadalah Terhadap Kesan Sampingan Noni Dan Halia Merah
Walaupun dilengkapi dengan bukti saintifik yang kuat, penggunaan bahan semula jadi tetap harus disertai oleh pakar. Mengapa? Ini penting kerana apa-apa ubat mesti diambil mengikut peraturan. Dos, kuantiti, kualiti dan kaedah memproses herba mesti betul supaya ubat yang dihasilkan dapat menyembuhkan penyakit anda secara optimum. Dan ini hanya dapat anda dapatkan jika anda membeli ubat yang telah disyorkan oleh penyedia kesehatan yang terpercaya.

Rawatan Tibi Semula Jadi Noni & Halia Merah

Tibi Tamat Sepantas 21 Hari

Rawatan Tibi Herba Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan
Dalam terapi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set Herba Rawatan Penyakit Tibi  PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis di dalam badan.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan rawatan tibi herba. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan.
• Contohnya, sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menghalangnya daripada mengambil pesanan didalam sel
• Yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria.

Catatan Kecil Penting

Epidemiologi Jangkitan Bersama Tibi-Hiv
• 1/3 PLHIV dijangkiti tibi
• 40% PLHIV berkaitan dengan tibi
• Tibi adalah Jangkitan opotunistik yang paling biasa dan penyebab kematian utama dalam PLHIV

Interaksi Tibi dan Hiv
• Tibi mempercepat perjalanan jangkitan Hiv
• Pesakit dengan koinfeksi tibi-hiv mempunyai viral load sekitar 1 log lebih besar daripada pesakit tanpa tibi
• Kadar kematian PLHIV dalam jangkitan bersama tibi adalah 4x lebih besar daripada pesakit tibi sahaja.

Sekiranya anda dijangkiti hiv dan menghidap penyakit tibi, lakukan rawatan dengan segera. Jangan menangguhkan rawatan dengan alasan malu stigma. Itu sahaja dari saya. Ingat bahawa kita hidup bukan makan dari mereka. Kesihatan kita adalah tanggungjawab kita sendiri. sekian entry saya mengenai petua hilangkan penyakit tibi dengan noni dan halia merah. Semoga berfaedah. wassalamu’alaikum.

Bagikan ke

Petua Hilangkan Penyakit Tibi Sepantas 21 Hari

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!