Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Rawatan Dan Pencegahan Tibi

Bersama Tamatkan Rawatan Dan Pencegahan Tibi
Walaubagaimanapun, tibi turut menjejaskan pelbagai organ dalam tubuh badan manusia seperti otak, hati dan tulang belakang. Bakteria yang bertanggungjawab menyebabkan jangkitan tibi adalah bakteria Mycobacterium. Tibi dan Hiv adalah penyakit yang sering berkait rapat, kerana salah satu ciri hiv adalah batuk kering yang tidak hilang, tetapi itu tidak bermakna orang yang mendapat tb itu pasti hiv positif. Pesakit hiv boleh mengalami komplikasi tibi tetapi pesakit tb tidak semestinya hiv. Menyedari pentingnya untuk merawat dan mencegah daripada dijangkiti penyakit adalah penting untuk supaya setiap masyarakat mengambil berat tentang masalah kesihatan mereka dan mendapatkan rawatan daripada pakar perubatan bagi mengelakkan penyakit ini menjadi lebih teruk. Teruslah membaca untuk lebih tahu mengenai rawatan dan pencegahn tibi.

Dapatkan Maklumat Ubat HIV Dari Pakar Herba Bertauliah Secara Online Dari Mana Jua Anda Berada Tanpa Perlu Menunggu Giliran. Fahami Semuanya Dalam 5 Minit! Klinik DeNature Sedia Menghantar PrEP dan Ubat HIV ke Seluruh Negara

Apa Yang HIV?
HIV merupakan penyakit berjangkit di Malaysia yang digeruni. Virus tersebut mampu menyebabkan imuniti badan menurun. Hiv akan memberi kesan terhadap cd4 dan jangkitan tersebut akan menyebabkan bacaan cd4 menjadi rendah. Apabila membincangkan perihal hiv dan penyakit tibi, topik tentang bacaan cd4 dalam darah menjadi suatu yang perlu dikupas. Untuk mengetahui tahap ketahanan atau imuniti badan, adalah penting untuk mengetahui bacaan cd4 individu tersebut. Bacaan cd4 mampu memberi gambaran terhadap tahap daya ketahanan atau imuniti badan seseorang kerana ianya bertanggungjawab dalam melawan jangkitan kuman, virus dan patogen. Apabila bacaan cd4 menjadi rendah, individu terbabit terdedah dan memiliki risiko yang lebih tinggi untuk mendapatkan jangkitan kuman dan penyakit lain atau penyakit oportunistik seperti siplis, tuberkulosis, toxoplasmosis dan sebagainya. Oleh itu, adalah penting bagi penjawat kesihatan untuk mengambil bacaan cd4 pada pesakit yang dijangkiti hiv untuk mengetahui status tahap imuniti badan semasa mereka.

Rawatan Dan Pencegahan Tibi

Tibi atau lebih dikenali sebagai penyakit batuk kering (tuberkulosis) adalah sejenis penyakit berjangkit yang berbahaya disebabkan oleh kuman mycobacterium. Penyakit tibi adalah satu penyakit berjangkit yang sangat berbahaya namun masih boleh dicegah dan dirawat dengan pematuhan arahan-arahan yang ditetapkan oleh doktor dan pakar-pakar kesihatan. Rawatan perlu dilakukan lebih awal dengan mengenalpasti gejala-gejala penyakit tibi seperti batuk berkahak melebihi dua minggu, kahak berdarah, demam waktu petang atau malam, mengalami sakit dada apabila batuk dan menghela nafas panjang, hilang selera makan serta berat badan menyusut.

Jika terdapat gejala-gejala tersebut, individu berkenaan perlu melakukan pemeriksaan di hospital atau klinik supaya dapat merawat penyakit tersebut daripada menjadi lebih teruk, sekurang-kurangnya enam bulan sekali. Pada dua bulan pertama, pesakit perlu datang ke hospital atau klinik pada setiap hari untuk memastikan mereka tidak meninggalkan rutin dengan memakan ubat bagi menyembuhkan penyakit tersebut. Selepas tempoh dua bulan tersebut, pesakit masih lagi perlu berjumpa dan mendapatkan rawatan 4-6 bulan bagi memastikan penyakit tersebut benar-benar sembuh.

Rawatan dan pencegahan tibi – Bagi penyakit ini boleh dilakukan dengan mendapatkan diagnosis dengan segera dan betul,mendapatkan rawatan daripada pakar perubatan,mendapatkan pendidikan berkenaan tibi memastikan sukatan ubat-ubatan yang diambil adalah tepat dan mengadakan ujian saringan kepada individu yang berisiko tinggi mendapatkan jangkitan tibi. Antara golongan yang berisiko tinggi mendapatkan jangkitan tibi ialah penagih dadah, mereka yang mempunyai hubungan yang rapat dengan pesakit tibi, pembawa hiv, pesakit paru-paru, mereka yang menghidap penyakit kronik seperti diabetes, tekanan darah tinggi dan buah pinggang serta penghisap rokok.

Rawatan Herba Semulajadi Untuk Penyakit Tibi
Selamat Dan Tiada Kesan Sampingan

Rawatan Dan Pencegahan Tibi

Rawatan Dan Pencegahan Tibi

Rawatan Dan Pencegahan Tibi Herba Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan
Dalam terapi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set Herba Rawatan Penyakit Tibi  PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis di dalam badan.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan rawatan tibi herba. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan.
• Contohnya, sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menghalangnya daripada mengambil pesanan didalam sel
• Yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria.

FARMAKOLOGI HERBA DETOPAR DAN PIPECA

Selian daripada noni dan halia merah, Set Herba Rawatan Dan Pencegahan Tibi PT. De Nature Indonesia juga dilengkapi dengan extra bahan herba lain yaitu sirih merah dan lengkuas. Ini adalah satu kesatuan yang menyokong rawatan penyakit tibi agar dapat sembuh secara kekal dan tidak berulang.

Ekstrak Priperis Crocatum Folium 500mg (Sirih Merah)
Daun sirih merah adalah salah satu ubat tradisional yang digunakan untuk rawatan penyakit tibi. Asas penggunaan tanaman ini adalah seperti mucolytic (sputum thinner) kerana sirih merah dimuat dengan vitamin C, tiamin, niasin, riboflavin, karoten, dan sumber kalsium yang baik. Daun sirih mempunyai sifat antiseptik yang luar biasa kerana kaya dengan polifenol, terutama chavicol yang menawarkan perlindungan berganda dari kuman. Ia juga digunakan secara meluas dalam merawat arthritis dan orchitis. Sungguh menakjubkan sifat anti-jamur daun sirih merah sehingga memberikan kelegaan segera dari jangkitan jamur. Memohon pes daun sirih membunuh jangkitan kulat di kawasan yang terjejas.

Galanga Rhizoma 625 Mg Languatis (Lengkuas)
Rujukan Galangal Acute Respiratory Distress Syndrome 2010 Universiti California, San Francisco, Institut Penyelidikan Kardiovaskular, San Fransicso, California. Lengkuas terbukti berkesan dalam rawatan penyakit tibi, berguna untuk menghilangkan masalah asma, batuk dan paru-paru. Juga mempunyai kesan antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat. Lengkuas diusahakan sebelum tahun 1000 Masihi di China. Pada akhir abad ke-12, Saint Hildegard dari Bingen seorang ahli falsafah Jerman memanggil lengkuas sebagai rempah kehidupan dan penyelesaian kegemaran untuk pelbagai penyakit. Pada tahun 1898, ubat ini dimasukkan dalam penerangan King’s American Dispensatory mengenai ramuan yang kini digunakan dalam amalan perubatan Amerika. Kemudian, seorang pakar tumbuhan perubatan menerbitkan penggunaan lengkuas untuk rawatan penyakit tibi, membasmi penyakit paru-paru, penyakit jantung, gangguan pencernaan dan juga batuk kering.

Baca : 1 Bulan Rawatan Penyakit Tibi Dengan Noni Dan Halia Merah

Bagaimanakah Rawatan Dan Pencegahan Tibi ?
Batuk kering dan cara pencegahannya adalah persoalan yang perlu dititikberat agar kesan batukkering seperti masalah saluran paru-paru mengembang secara kekal, paru-paru berair dan jangkitan Ttibi yang merebak ke organ lain dapat diatasi. Antara langkah pencegahannya ialah:

  1. Pengambilan vaksin BCG
  2. Mendidik masyarakat tentang gejala yang menjurus kepada penyakit Tibi bagi mendapatkan rawatan yang sewajarnya agar tidak tersebar kepada ahli keluarga terdekat.
  3. Mengikut saranan doktor seperti kuarantin supaya tidak tersebar kepada orang sekeliling.
  4. Mengambil rawatan dengan berdisiplin bagi mengurangkan kadar perintang antibiotik.

DeNature Herbs adalah platform kesihatan digital terbesar pertama lintas negara, memudahkan akses kepada ubat-ubatan alami dengan harga berpatutan melaui farmasi atas talian kami. Kami menyediakan perkhidmatan kesihatan digital termasuk farmasi atas talian dan konsultasi melalui call wasap. Dengan harga terbaik, perkhidmatan yang cepat dan mudah digunakan, penjagaan kesihatan anda menjadi lebih mudah dengan DeNature Herbs. Terima kasih kerana menggunakan perkhidmatan kami. Sedikit maklumat mengenai rawatan dan pencegahan tibi semoga dapat membantu anda dan keluarga.

Bagikan ke

Rawatan Dan Pencegahan Tibi

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!