Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Rawatan Tradisional Jangkitan Paru Paru Paling Ampuh

Adakah Anda atau ahli keluarga yang tengah menghidap jangkitan paru-paru? Sudah mencuba perubatan doktor tapi belum berjaya sembuh sepenuhnya? Mencari suplement herba yang dapat membantu penyakit ini sembuh lebih cepat? Apa saja rawatan tradisional jangkitan paru paru yang boleh kita amalkan sehingga dapat sembuh sepenuhnya ? Berikut adalah ubat radang paru-paru semula jadi yang boleh anda cuba di rumah.

  1. Air Garam. Keradangan paru-paru biasanya menyebabkan batuk yang berlangsung hingga 24 jam selama berhari-hari. Anda boleh mengubati gejala radang paru-paru dengan berkumur air garam. Cara membuat air garam adalah dengan melarutkan 1/4 hingga 1/2 sudu teh garam dalam segelas air suam. Ulangi 3 kali sehari. Namun, menurut pakar kesihatan, kanak-kanak di bawah umur 6 tahun tidak digalakkan mengambil rawatan tradisional jangkitan paru paru semula jadi ini.
  2. Halia Merah. Digunakan secara meluas untuk menghilangkan pelbagai gejala penyakit, termasuk gangguan pencernaan, loya, muntah, batuk, selesema, dan masalah pernafasan. Satu kajian yang diterbitkan di Perpustakaan Perubatan Nasional AS, halia merah yang segar berkesan terhadap virus yang menyerang saluran pernafasan. Halia juga terbukti mempunyai sifat anti-radang yang berguna untuk mengurangkan kesakitan. Rempah-rempah ini boleh menjadi rawatan tradisional jangkitan paru paru. Anda boleh mengunyah halia secara langsung atau melarutkannya dalam segelas air suam 3-4 kali sehari.
  3. Cili Padi. Dalam jurnal yang diterbitkan oleh International Journal of Pharmaceutical Science Invention, cili padi merah dapat mengurangkan sakit dada akibat batuk berterusan akibat radang paru-paru. Anda boleh memproses cili menjadi ubat rawatan tradisional jangkitan paru paru dengan: Campurkan cili padi merah dan halia, masing-masing 1/4 sudu teh. Masukkan cuka sari madu dan epal, masing-masing 1 sudu besar. Kacau dengan dua sudu air. Anda boleh meminumnya dua hingga tiga kali sehari. Walaupun anda mengalami batuk yang berterusan, anda tidak boleh merawat batuk secara keseluruhan. Sebabnya, batuk dapat membantu melonggarkan kesesakan lendir dan membantu membersihkan jangkitan.
  4. Lemon. Rawatan tradisional jangkitan paru paru dengan lemon dapat mengurangkan rasa tidak selesa yang disebabkan oleh batuk yang tidak akan hilang akibat radang paru-paru. Lemon dapat mengurangi keradangan, dan mengandung vitamin C yang dapat menangkal jangkitan. Inilah cara membuat ubat herba untuk merawat gejala radang paru-paru dengan campuran lemon: Sediakan jus lemon, Masukkan 1 sudu madu, Minum sirap beberapa kali sehari. Cara lain untuk memanfaatkan lemon ialah mencampurkannya dengan lada dan meminumnya segera.
  5. Madu Murni. Madu dipercayai sanat berkesan dalam rawatan tradisional jangkitan paru paru, daripada ubat bebas yang mengandungi dextromethorphan atau penekan batuk. Bahan semula jadi ini yang dicampurkan dengan teh atau air lemon hangat juga dapat menjadi salah satu ubat rawatan tradisional jangkitan paru paru untuk menghilangkan batuk yang tidak berhenti akibat radang paru-paru. Anda boleh minum madu sebelum tidur untuk hasil yang maksimum. Mengonsumsi satu sudu teh madu semasa perut kosong juga berguna untuk membersihkan lendir dan melegakan tekak.

KLIK BACA : ↓
Ubat Tibi Tradisional Paling Berkesan
Ubat Herba Tibi Kelenjar 

Rawatan tradisional jangkitan paru paru diatas boleh anda buat sendiri di rumah. Tetapi ianya tidak menggantikan rawatan perubatan yang disyorkan oleh doktor atu ahli kesihatan lainya. Penyelidikan masih diperlukan untuk menguji keselamatan dan keberkesanannya terutama untuk dos, kebersihan, proses pengeringan bahan, kaedah pemprosesan ubat yang betul dll. Amalan petua di atas dapat membantu melegakan gejala yang anda rasakan.

Bila Jangkitan Paru-Paru Ini Dianggap Serius?
Sistem pernafasan manusia terbahagi kepada bahagian atas dan bahagian bawah. Bahagian bawah terletak di dalam dada dan terdiri daripada saluran pernafasan dan pundi-pundi udara. Jangkitan paru-paru boleh melibatkan saluran pernafasan (bronchitis) dan pundi-pundi udara (pneumonia). Secara amnya, jangkitan kuman di tisu paru-paru dikenali sebagai pneumonia. Jangkitan ini boleh terjadi pada sesiapa sahaja termasuk dikalangan kanak-kanak  dan orang tua. Ia disebabkan oleh virus atau bakteria. Kadang-kala ia juga disebabkan oleh jangkitan awal pada sistem pernafasan batuk dan selesemayang merebak ke bahagian bawah sistem pernafasan. Jangkitan kuman ini boleh melibatkan keadaan serius hinggalah kepada keadaan yang membahayakan nyawa.

Rawatan Doktor Untuk Jangkitan Paru-Paru
Jenis rawatan bergantung kepada tahap jangkitan. Kebanyakannya adalah tidak serius dan disebabkan oleh virus, oleh itu sistem pertahanan badan memainkan peranan utama untuk melawan penyakit ini. Apabila jangkitan kuman ini disebabkan oleh bakteria, antibiotik akan diberi oleh doktor. Sekiranya jangkitan menjadi lebih serius ubat akan diberikan melalui suntikan. Jika jangkitan kuman di paru-paru ini berlarutan atau menjadi kritikal, anda perlu dimasukkan ke hospital untuk mendapatkan oksigen, antibiotik dan sokongan perubatan yang lain.

Apakah Langkah Yang Boleh Diambil Sekiranya Antibiotik Tidak Membantu?

Pada sebahagian orang yang mengalami jangkitan paru-paru berulang, ubat antibiotik tidak akan bekerja secara efektif.Ini disebabkan imun badan telahpun kebal terhadap ubat. Terutamanya pada pnumonia dan pesakit tibi yang proses perubatan antibiotik memang memerlukan waktu yang lama, iaitu 6 hingga 9 bulan. Dalam rawatan tibi ini banyak pesakit yang tidak patuh dengan alasan bosan terhadap ubat.  Sehingga mereka menghentikan rawatan secara sepihak dan penyakit jangkitan paru-paru menjadi kebal ubat. Adakah ini yang anda alami? Jika iya…kami De Nature Herba boleh memberikan penyelesaian.

Merawat dan Mengatasi Aduan Tanpa Kesan Sampingan

HANYA 4 MINGGU JANGKITAN PARU PARU

SEMBUH SEPENUHNYA

Ubat Jangkitan Paru Paru

Rawatan Tradisional Jangkitan Paru Paru De Nature Herba

Bertujuan untuk menekan pendaraban bakteria di dalam badan. Dalam ubat herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set ubat penyakit jangkitan paru-paru Produksi PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria, virus dan juga pentagon.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan ubat herba. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat penyakit tibi herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan secara cepat dan efektif.
• Sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menekan bakteria daripada membiak
• Sebahagian yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria

PLHIV dan Jangkitan Paru Paru
Sekiranya jangkitan di paru-paru tidak dirawat dengan baik, komplikasi serius boleh berlaku dan boleh membawa maut. Komplikasi yang sering berlaku adalah gagal napas akibat paru-paru berhenti berfungsi, peningkatan kadar karbon dioksida dalam darah dan kegagalan jantung. Pada orang dengan HIV Ini biasa terjadi, sebab diorang mempunyai sistem kekebalan tubuh yang rendah. Sekian dari saya mengenai rawatan tradisional jangkitan paru paru, semoga berfaedah. Sala sihat De nature.

Bagikan ke

Rawatan Tradisional Jangkitan Paru Paru Paling Ampuh

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!