STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MUI. SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE JUGA SEBAGIAN TESTIMONI PERKEMBANGAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Ubat Rawatan Tradisional Penyakit Tibi Halia Merah Dan Noni

Ubat Rawatan Tradisional Penyakit Tibi Halia Merah Dan Noni

Assalamualaikum Kawan-Kawan Semua….Apa Kabar?
Macam mana puasa hari ini? tetap semangat !? Insya Allah dibulan ramadhan, pahala kita akan berlipat kali ganda. Sambil menunggu berbuka puasa, saya akan berkongsi cerita mengenai rawatan tradisional penyakit tibi. Puasa di bulan ramadhan adalah suatu keharusan bagi umat Islam. Hampir semua orang  bersaing ingin menjalani ibadah yang satu ini, termasuk orang yang mempunyai sejarah penyakit tertentu seperti batuk kering misalnya.

Terdapat banyak perkara yang perlu dipertimbangkan bagi penghidap tuberkulosis yang ingin menjalankan puasa di bulan ramadhan. Kerana penghidap gangguan kesihatan ini mesti minum ubat sepanjang masa, dan jadualnya dapat berubah ketika berpuasa. Sudah tentu, ada peraturan yang mesti dipatuhi dan ditinggalkan agar badan tetap sihat dan tibi tetap terkawal.

Orang yang menghidap tibi mesti mengambil ubat yang ditetapkan oleh doktor selama 6-9 bulan tanpa putus. Disiplin diperlukan untuk mengambil ubat agar orang dapat sembuh, termasuk ketika berpuasa. Sekiranya tidak disiplin dalam mengambil ubat menjadikan bakteria tahan terhadap antibiotik sehingga gejalanya cenderung bertambah buruk. Keadaan ini dikenali sebagai MDR-TB (multidrug-resistant tuberculosis) atau tuberkulosis tahan pelbagai ubat. Malangnya ramai pesakit tibi sibuk menjadikan puasa sebagai alasan untuk berhenti minum ubat.

Rawatan Tradisional Penyakit Tibi

Bertolak dari fakta diatas, kami PT. Denature Indonesia berusaha memberikan jalan keluar terbaik. Tanpa proses yang panjang, tanpa kos yang mahal dan tanpa jadual yang ketat, Insya Allah penyakit tibi yang anda hidapi boleh terkawal dengan baik dan dapat pulih sepenuhnya.

Rawatan Tradisional Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan
Dalam terapi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set Herba Rawatan Penyakit Tibi  PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis di dalam badan.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan rawatan tibi herba. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan.
• Contohnya, sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria.

Ubat Rawatan Tradisional Penyakit Tibi

Ubat Rawatan Tradisional Penyakit Tibi

FARMAKOLOGI HERBA DETOPAR DAN PIPECA

Ekstrak Morindae Citrifolia Fructus 1250 Mg (Noni)
Rawatan Tradisional Penyakit Tibi- Morindae Citrifolia Fructus adalah nama Latin Noni. Tumbuhan dikenali oleh pakar herba kerana kekuatan penyembuhannya. Noni adalah tumbuhan Hawaii asli yang terbukti dapat membunuh bakteria penyebab tibi. Penemuan ini boleh membawa kepada ubat baru untuk melawan penyakit. Penyembuh tradisional Hawaii telah lama menggunakan khasiat sebagai ubat simptom untuk batuk kering, ubat batuk kering dan semua penyakit yang berkaitan dengan paru-paru.

Rawatan Tradisional Penyakit Tibi-Para penyelidik bersetuju bahawa noni mempunyai fitosterol steroid tumbuhan kompaun aktif yang dapat bertindak secara struktural di bawah mekanisme dan boleh berguna untuk rawatan tibi yang paling berkesan. Alternatif untuk melawan strain bakteria yang tahan. Selain itu, noni juga boleh menjadi sumber rawatan tibi yang lebih murah berbanding dengan ubat ibi yang ada sekarang. Penolong profesor Jonel Saludes di Jabatan Kimia di Universiti San Agustin di Iloilo City, Filipina juga mengatakan bahawa Noni adalah sumber ubat-ubatan untuk gejala-gejala tibi paru, ubat tuberkulosis dan semua penyakit paru-paru yang selamat dan berpotensi.

Rawatan Tradisional Penyakit Tibi- Lebih daripada 8,000 makalah penyelidikan mengenai Noni akan dibentangkan di Kongres Kimia Antarabangsa tahun ini. Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Persatuan Kimia Jepun, Persatuan Kimia Kanada, Institut Kimia Diraja Australia, dan Institut Kimia New Zealand. Mereka telah memeriksa sekumpulan tanaman asli untuk potensi aktiviti melawan Mycobacterium tuberculosis, bakteria penyebab penyakit tibi. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak dari daun noni menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan, membunuh 89% patogen. Ini sebanding dengan rifampisin, ubat yang biasa digunakan untuk mengobati tibi yang mempunyai kadar perencatan 97% pada kepekatan yang sama.

Zingiberis Officinalis 625Mg (Halia Merah)
Rawatan Tradisional Penyakit Tibi- Halia Merah Sebagai Imunomodulator. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan. Selain berfungsi untuk merawat tibi, jahe merah juga memiliki beberapa kegiatan farmakologi lain, seperti:

  1. Menggalakkan fungsi paru-paru yang normal
  2. Mengurangkan bengkak dan keradangan paru-paru
  3. Meremajakan daya hidup dan kekuatan paru-paru
  4. Meningkatkan peredaran darah
  5. Rawat jangkitan paru-paru obstruktif kronik, bronkitis kronik, asma dan kerongkong
  6. Membantu membersihkan lendir dari saluran udara dan meningkatkan peredaran ke paru-paru
  7. Membantu paru-paru berfungsi dengan lebih berkesan dengan membuang bahan pencemar dari saluran udara sebelum masuk kedalam paru-paru.
  8. Membantu menyahtoksin dan membersihkan lapisan pernafasan halus dari saluran bronkus dan paru-paru yang sering terkumpul toksin persekitaran dan organisma berbahaya.
  9. Membantu dalam rawatan barah paru-paru. Satu kajian tahun 2012 yang diterbitkan dalam Agen Anti-Kanser dalam Kimia Perubatan menunjukkan kesan pencegahan kemoterapi dari ekstrak halia pada barah paru-paru.

Ekstrak Priperis Crocatum Folium 500mg (Betel Merah)
Rawatan Tradisional Penyakit Tibi- Daun sirih merah adalah salah satu ubat tradisional yang digunakan untuk rawatan tini. Asas penggunaan tanaman ini adalah seperti mucolytic (sputum thinner) kerana sirih merah dimuat dengan vitamin C, tiamin, niasin, riboflavin, karoten, dan sumber kalsium yang baik. Daun sirih mempunyai sifat antiseptik yang luar biasa kerana kaya dengan polifenol, terutama chavicol yang menawarkan perlindungan berganda dari kuman. Ia juga digunakan secara meluas dalam merawat arthritis dan orchitis. Sungguh menakjubkan sifat anti-jamur daun sirih merah sehingga memberikan kelegaan segera dari jangkitan jamur. Memohon pes daun sirih membunuh jangkitan kulat di kawasan yang terjejas.

Galanga Rhizoma 625 Mg Languatis (Lengkuas)
Rawatan Tradisional Penyakit Tibi- Rujukan Galangal Acute Respiratory Distress Syndrome 2010 Universiti California, San Francisco, Institut Penyelidikan Kardiovaskular, San Fransicso, California. Lengkuas terbukti berkesan dalam rawatan tibi, berguna untuk menghilangkan masalah asma, batuk dan paru-paru. Juga mempunyai kesan antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat. Lengkuas diusahakan sebelum tahun 1000 Masihi di China. Pada akhir abad ke-12, Saint Hildegard dari Bingen seorang ahli falsafah Jerman memanggil lengkuas sebagai rempah kehidupan dan penyelesaian kegemaran untuk pelbagai penyakit. Pada tahun 1898, ubat ini dimasukkan dalam penerangan King’s American Dispensatory mengenai ramuan yang kini digunakan dalam amalan perubatan Amerika. Kemudian, seorang pakar tumbuhan perubatan menerbitkan penggunaan lengkuas untuk rawatan tibi, membasmi penyakit paru-paru, penyakit jantung, gangguan pencernaan dan juga pekak.

Ubat Rawatan Tradisional Penyakit Tibi
Rawatan Tradisional Penyakit Tibi- Ketua Umum Kesihatan Persatuan Dokter paru-paru Indonesia, dr. Muhammad Arifin Nawas, Sp.PK, MARS bersama Fathiyah Isbaniah, Heidy Agusti, Priyanti Soepandi, dan Erlina Buhan dari Hospital Friendship membuktikan peranan ramuan herba dalam pengurusan penyakit tibi. Ujian klinikal double-blind secara rawak pada pesakit tibi kes baru yang mendapat kombinasi ekstrak noni  dan halia merah sebagai adjuvan tambahan dalam rawatan tibi mempunyai hasil yang signifikan. Masih menurutnya, gabungan halia noni dan merah memberikan kesan sinergi antimikroba atau dapat membunuh kuman. Semasa eksperimen di makmal, kuman tibi mati apabila diberi ekstrak noni dan halia merah.

Didunia, koinfeksi oportunistik yang paling umum pada orang dengan HIV adalah penyakit tibi, yang rawatannya akan menjadi kompleks kerana ketoksikan dan interaksi ubat yang bertindih. Pesakit dengan koinfeksi TIBI-HIV mesti mendapat rawatan khas setiap hari. Rejimen ini terus diberikan sehingga keputusan ujian kepekaan ubat tersedia. Adakah ini yang anda hidapi?
Baca : Tahu Lebih Luas Mengenai Rawatan HIV Dan TIBI

Sekian entry dari saya, mengenai rawatan tradisional penyakit tibi, semgoa berfaedah. Dengan saya, pakar herbal bertauliah keluarga anda. Salam Sehat Denature. Wassalamualaikum

Bagikan informasi tentang Ubat Rawatan Tradisional Penyakit Tibi Halia Merah Dan Noni kepada teman atau kerabat Anda.

Ubat Rawatan Tradisional Penyakit Tibi Halia Merah Dan Noni | PENGOBATAN HIV AIDS

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.