Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Paparan Terbaik Fakta Sambiloto Hiv

Selamat datang ke Portal Rasmi DeNature Herbs, Pusat perubatan Herba Alami.
Sertai kami dalam perbincangan secara mendalam Paparan Terbaik Fakta Sambiloto Hiv. Pengurangan kemudaratan bukan sahaja langkah pencegahan yang berkesan malah kos efektif, selain menghormati maruah dan hak-hak asasi individu.

Bukan Pengakhirannya!
Dengan Sambiloto Hiv Penghidap boleh hidup lama tanpa sebarang sakit yang berarti. Usaha menjayakan misi kerajaan untuk mencapai sifar hiv menjelang 2030 boleh menjadi kenyataan menerusi langkah pencegahan dan rawatan lebih awal. STIGMA masyarakat terhadap individu atau ahli keluarga mereka yang menghidap penyakit hiv seperti tiada kesudahannya. Diskriminasi yang dilakukan terhadap penghidap hiv umpama dosa yang tiada kemaafan dan patut dihukum. Apabila bercakap soal punca, hubungan seksual merupakan penyebab utama risiko dijangkiti apabila dilakukan tanpa perlindungan, selain berkongsi jarum atau alat suntikan dengan penghidap hiv positif serta melakukan pemindahan darah atau organ yang tercemar dengan virus hiv. Walaupun dunia kesihatan belum umumkan ada ubat yang mampu mengubati penyakit ini sepenuhnya, usaha berterusan DeNature Herbs pada  untuk mencari penawar kepada penyakit ini sedikit sebanyak mampu mengurangkan kebimbangan mereka.

Dapatkan Maklumat Ubat HIV Dari Pakar Herba Bertauliah Secara Online Dari Mana Jua Anda Berada Tanpa Perlu Menunggu Giliran. Fahami Semuanya Dalam 5 Minit! Klinik DeNature Sedia Menghantar PrEP dan Ubat HIV ke Seluruh Negara

Related Articles : 5 Tanaman Herbal Pembunuh Virus Berbasis Sains

Dalam pada itu, menurut sumber Sektor HIV- STI, Bahagian Kawalan Penyakit Kementerian Kesihatan, jangkitan hiv menerusi hubungan gay menyumbang 79 peratus daripada 4,293 kes pada 2021, Ini meningkat berbanding 51 peratus daripada 3,032 kes jangkitan dalam kalangan gay pada 2018. Jumlah jangkitan menerusi hubungan heteroseksual atau berlainan jantina pula menurun 40 peratus. Jangkitan menerusi jarum suntikan dalam kalangan pengguna dadah dan akibat pemindahan darah atau organ, kemalangan tercucuk jarum pula masing masing hanya 3 peratus.

Penceghan Hiv Atau Pre-exposure Prophylaxis (PrEP)
Dengan kecanggihan teknologi perubatan herba hari ini, mereka yang berisiko boleh melindungi diri dengan mengambil langkah pencegahan dijangkiti virus, iaitu Pre-exposure prophylaxis (PrEP). Meskipun hanya langkah pencegahan, masyarakat tidak boleh memandang ringan kerana PrEP bukan seperti program rawatan hiv. PrEP ialah kaedah yang disyorkan bagi mencegah berikutan orang berisiko. Usaha menjayakan misi kerajaan untuk mencapai kadar sifar HIV/AIDS menjelang 2030 boleh menjadi kenyataan sekiranya pencegahan dan rawatan dilakukan lebih awal. Tidak hanya bermula di bahagian kesihatan dan perubatan semata-mata, masyarakat juga berperanan dalam memecahkan stigma demi mengurangkan kemudaratan penghidap hiv.

Sambiloto Hiv The Solutions For A Better Tomorrow
Dikenali mempunyai rasa pahit, sambiloto merupakan salah satu jenis tumbuhan herba yang telah lama digunakan sebagai ubat tradisional untuk mengubati pelbagai penyakit. Khasiat daun pahit terhasil daripada kandungan bahan aktif yang dipanggil andrographolide. Bahan ini berkhasiat sebagai anti-radang, antibakteria, dan antivirus. Selain itu, daun pahit juga mengandungi beberapa antioksidan, seperti flavonoid, alkaloid, saponin dan tanin. Dengan kobminasi dengan tumbuhan lain yang penting untuk kesihatan badan, daun pahit sering digunakan untuk mengekalkan daya tahan pesakit hiv dan sebagai ubat semulajadi untuk melegakan pelbagai sakit yang susah diubati dengan ubatan doktor. Berikut adalah 5 khasiat sambiloto hiv yang perlu anda ketahui :

   1. Sambiloto Hiv Menguatkan Daya Tahan Badan
    Salah satu faedah penting sambiloto di tengah-tengah pesakit hiv adalah untuk meningkatkan kerja sistem imun badan. Daun pahit berfungsi dengan meningkatkan prestasi sel darah putih atau dikenali sebagai CD4, menjadikannya lebih berkesan dalam mencegah pelbagai kuman dan virus yang menyebabkan jangkitan. Selain itu, ekstrak dalam pahit juga diketahui dapat meningkatkan daya tahan tubuh untuk mengesan dan menangkis sel-sel kanser dalam badan.
   2. Melegakan Simptom Hiv
    Selesema, demam, cirit birit adalah simptom yamg paling ketara pada penghidap hiv. Beberapa kajian menunjukkan kandungan dalam sambiloto mampu meredakan simptom selesema, seperti batuk hidung berair, bersin, demam, sakit tekak, dan memulihkan selesema dengan lebih cepat. Ini kerana bahan dalam pahit mempunyai sifat anti-radang, antibakteria, dan antivirus. Untuk hasil yang lebih optimum, anda boleh memilih gabungan suplemen sambiloto dengan ginseng, tidur yang cukup, mengamalkan pemakanan yang sihat, dan menjauhi pencemaran dan asap rokok.
   3. Melegakan Keradangan Bengkak Benjolan
    Apabila badan mengalami penyakit, jangkitan, dan kecederaan, terdapat satu cara semula jadi badan melindungi dan menyembuhkan dirinya sendiri. Keradangan pada pesakit hiv amnya berada pada kelenjar getah bening pada leher, ketiak dan paha. Keradangan pada bahagian ini juga biasanya disertai dengan beberapa gejala seperti demam, sakit, bengkak dan benjolan. dalam pada ini sambilloto mengandungi bahan anti-radang yang berkesan untuk mengatasi gejala keradangan dengan cepat dan selamat.
   4. Melegakan Demam Selsema
    Demam adalah simptom khas pada pesakit. Keadaan ini biasanya berlaku apabila badan terdedah kepada jangkitan virus atau bakteria. Untuk mengatasinya, anda boleh mengambil sambiloto yang diketahui mempunyai khasiat antiradang, antibakteria, dan antivirus.Menyembuhkan Jangkitan Hiv Aids
   5. Khasiat sambiloto ini sangat relevan bagi penderita hiv.
    Sambiloto diketahui mempunyai sifat antibakteria, antivirus, dan antiparasit, yang boleh menyembuhkan penyakit yang disebabkan oleh jangkitan. Kandungan dalam pahit mampu membantu mencegah proses bakteria virus dengan meningkatkan Cd4. Selain itu, beberapa penyakit berjangkit yang boleh disembuhkan dengan sambiloto termasuklah radang paru-paru, batuk kering, leptospirosis, kusta, herpes, sifilis, gonorea, dan rabies. Malah, kajian terbaru mendapati sambiloto mampu menyembuhkan hiv. Ini telah banyak di buktikan oleh dunia barat bahawa sambiloto adalah tumbuhan nomber satu pembunuh virus dengan meningkatkan sistem imun pada penghidap hiv aids.

Paparan Terbaik Fakta Sambiloto Hiv

Virus hiv mengakibatkan sistem daya tahan seseorang menjadi rendah. Pesakit hiv mudah dijangkiti oleh kuman-kuman yang tidak membawa padah jika dibandingkan dengan mereka yang tiada hiv. Bagi Anda penderita hiv, sambiloto ini wajib dikonsumsi. Sambiloto hiv mengandung laktone dan flavonoid. Laktone di peroleh dari daun dan cabangnya, masing-masing mengandung deoxyandrographoldie, andropraholide(zat pahit), 14-deoxy-n, 12-didehydroandrographolide, dan homoandrographolide. Terdapat juga alkane, keton, aldehid, mineral (kalsium, kalium, natrium), asam kersik dan damar. Flavonoid sendiri apling banyak dari akar, yaitu polimetoksiflavon, andrgrafin, pan ikulin, mono-0-metilwithin, dan apigenin-7, 4-dimetiler. Dalam banyak-banyak senyawa kimia inilah menjadikan sambiloto hiv sebagai tanaman pembunuh virus paling populer didunia. Ref Hayati Journal of Biosciences Volume 22, April 2015, Pages 67-72.

Sambiloto Hiv

Sambiloto Hiv

Dalam Buku Pedoman Besar Tanaman Obat Dr. Geert Verhelst bahwa Ramuan Herba dalam infeksi HIV dapat mendukung kekebalan, meningkatkan rasio T-helper, sel penekan dan bekerja secara antivirus. Ada dua puluh mineral, tiga belas vitamin, sebelas asam amino dan dua asam lemak yang merupakan nutrisi penting bagi tubuh. Jika ini tidak ada dalam makanan, sistem imun akan goyah.

Penelitian Yang Lebih Ilmiah Pada Ramuan Herbal De Nature
♥ Meningkatkan kekebalan tubuh.
♥ Meningkatkan kualitas sistem kekebalan tubuh
♥ Meningkatkan resistensi.
♥ Makanan pembantu yang baik untuk seropositif HIV dan AIDS.
♥ Stimulan imun dan modulator imun.
♥ Meningkatkan rasio T penolong dan penekan.
♥ Pencegahan infeksi oportunistik pada AIDS
♥ Membantu mencegah perusakan sel T helper
♥ Mempertahankan jumlah sel CD-4 atau sel T4
♥ Membatasi infeksi.
♥ Pembantu dalam menghambat HIV berkembang pada AIDS.
♥ Menstimulasi kapasitas penyembuhan diri tubuh.
♥ Meningkatkan CD-4, menjadikannya bantuan dalam AIDS.
♥ Memungkinkan seropositif tetap bebas dari gejala lebih lama.

TESTIMONI TERAPI HIV HERBAL DENATURE
TESTIMONI TERAPI HIV HERBAL DENATURE

Tumbuhan herba sambiloto hiv telah digunakan sejak zaman dahulu sebelum perkembangan perubatan moden seperti sekarang. Ini kerana sambiloto hiv dipercayai mengandungi sebatian antivirus yang boleh menangkis virus penyebab penyakit. Pengambilan herba adalah salah satu usaha untuk pesakit hiv bertahan dengan ketahanan badan yang optimum sambil mengikut prosedur yang ditetapkan. Sekian dari saya, semoga penjelasan mengenai sambiloto hiv ini sedikit sebanyak boleh membantu Encik Puan semua. Salam sihat DeNature. Sebarang soalan sila wasap…kami akan melayani sepenuh hati.

Bagikan ke

Paparan Terbaik Fakta Sambiloto Hiv

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!