Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Kenali Tanda Dan Simptom Hiv Aids

Salam Sejahtera Sahabat De Nature Herbs…Siang ini saya akan berkongsi mengenai tanda dan simptom hiv aids. Simptom hiv aids biasanya tidak segera muncul ketika seseorang baru dijangkiti virus. Kerana pada awal jangkitan, gejala yang muncul serupa dengan gejala selsema. HIV sering dikesan hanya ketika memasuki tahap lanjut. Ada juga yang telah lama didiagnos dengan penyakit hiv tetapi kerana banyak aduan yang timbul, mereka keliru mengenai perkara ini. Walaubagaimanapun, akibat daripada kekangan masalah efek sampingan dan kewangan banyak pesakit telah berhenti mendapatkan rawatan haart tersebut kerana tidak mampu untuk membeli ubatnya yang terlalu mahal. Apakah hal ini normal ? Adakah ianya disebabkan oleh pesakit tidak mengikuti rawatan yang telah ditetapkan? Teruslah membaca,saya akan kembali cerita sedikit tentang simptom hiv aids dan serba sedikit tentang penyakit tersebut.

Dapatkan Maklumat Ubat Penawar HIV Dari Pakar Herba Bertauliah Secara Online Dari Mana Jua Anda Berada Tanpa Perlu Menunggu Giliran. Fahami Semuanya Dalam 5 Minit!

KLIK BACAAN PENTING : EFEK SAMPINGAN HAART

Untuk pengetahuan sahabat semua, penyakit hiv adalah penyakit berjangkit yang disebabkan oleh virus yang boleh tersebar melalui cecair badan seperti darah, air mani dan cecair faraj. Ia juga boleh merebak melalui susu ibu, hubungan seks bebas, perkongsian jarum, ketika melahirkan anak dan banyak lagi. Selalunya, pesakit yang dijangkiti hanya akan memanifestasikan gejala dan simptom hiv aids apabila bacaan CD4 menjadi terlalu rendah dan hal ini merupakan tanda-tanda bahawa pesakit telah menghidapi aids. Simptom dan gejala pesakit aidsbergantung kepada jangkitan yang mereka alami dan ianya adalah berbeza. Rawatan hiv perlu diikuti dengan penuh disiplin untuk memastikan imuniti badan meningkat dan supaya pesakit terhindar daripada jangkitan oportunistik (opportunistic infection). Anda boleh baca dengan lebih lanjut tentang simptom hiv aids melalui artikel di bawah.

Pengertian HIV
Sebelum lanjut pada simptom hiv aids mari ketahui apa itu yang hiv. HIV adalah singkatan kepada human immunodeficiency virus dan merupakan penyakit berjangkit di Malaysia yang digeruni. Virus tersebut mampu menyebabkan imuniti badan menurun. HIV akan memberi kesan terhadap imun badan dan jangkitan tersebut akan menyebabkan bacaan cd4 menjadi rendah. Apabila membincangkan simptom hiv aids dan penyakit oportunistik akibat daripada penyakit ini, topik tentang bacaan cd4 dalam darah menjadi suatu yang perlu dikupas. Untuk mengetahui tahap ketahanan imuniti badan, adalah penting untuk mengetahui bacaan cd4 setiap individu. Bacaan cd4 mampu memberi gambaran terhadap tahap daya ketahanan atau imuniti badan seseorang kerana ianya bertanggungjawab dalam melawan jangkitan kuman. Apabila bacaan cd4 menjadi rendah, individu terbabit terdedah dan memiliki risiko yang lebih tinggi untuk mendapatkan jangkitan kuman dan penyakit lain atau penyakit oportunistik seperti siplis, tuberkulosis, toxoplasmosis dan sebagainya. Oleh itu, adalah penting bagi pesakit yang merasai simptom hiv aids untuk membuat ujian dan mengambil bacaan cd4 untuk mengetahui status tahap imuniti badan semasa mereka. Penyakit ini berbeza dengan leukimia kerana pesakit leukimia memiliki sel darah putih normal yang rendah dan pesakit hiv mempunyai bacaan cd4 sejenis antibodi dalam darah yang rendah.

Bagaimana Penyebaran HIV Berlaku?
HIV merupakan virus yang boleh tersebar dan berjangkit. Namun, ianya tidaklah begitu mudah untuk tersebar seperti tersebar pada udara, batuk, bersin dan sebagainya. Virus ini boleh tersebar dan merebak melalui cecair badan. Cecair badan termasuklah seperti darah, air mani, cecair faraj dan susu ibu. Ia juga boleh merebak melalui hubungan seks bebas tanpa perlindungan seperti tanpa menggunakan kondom bersama dengan individu yang telah dijangkiti, perkongsian jarum samada sesama penagih dadah atau semasa pesakit menerima rawatan suntikan, semasa proses pendermaan darah atau pendermaan organ yang tercemar dengan virus hiv dan ketika ibu yang dijangkiti sedang melahirkan anak atau ketika menyusu.

Mungkin terdapat ramai yang musykil tentang simptom hiv aids, penyebaran dan ada yang memiliki pandangan atau persepsi yang negatif terhadap pesakit hiv . Mereka cuba untuk mengelakkan diri daripada menghampiri pesakit tersebut atau takut untuk berkongsi makanan malahan bersalaman atau bersentuhan dengan pesakit. Perkara ini tidak patut berlaku kerana hiv tidak boleh tersebar melalui sentuhan, perkongsian makanan, berjabat tangan, duduk bersebelahan, menggunakan kemudahan awam seperti tandas, pengangkutan awam, kolam renang dan sebagainya. Selain itu, virus ini juga tidak boleh tersebar apabila seseorang berkongsi perkakas dengan pesakit hiv , gigitan nyamuk mahupun melalui batuk dan bersin.

Apakah Tanda & Simptom Hiv Aids?

Pada peringkat awal jangkitan, pesakit mungkin tidak dapat memanifestasikan simptom hiv aids atau sebarang gejala. Hal ini kerana, imuniti badan pesakit masih tinggi ketika fasa awal jangkitan. Hal ini tidak menjadikan keadaan selamat kerana pesakit mampu menyebarkan virus berkenaan walaupun ianya adalah pada peringkat awal. Pada peringkat ini, pesakit mungkin mengalami simptom hiv aids seperti selsema, demam, batuk, sakit otot, sakit tekak, sakit kepala, cirit-birit, keletihan, sakit sendi dan sebagainya. Walaubagaimanapun, simptom hiv aids ini tidak spesifik dan boleh dialami oleh semua individu tidak kira samada mereka dijangkiti hiv ataupun tidak. Jika pesakit tidak menjalani rawatan hiv, mereka berkemungkinan dan berisiko untuk mendapatkan simptom hiv aids seperti jangkitan sistem pernafasan, batuk kering yang berlarutan, cirit-birit yang teruk, jangkitan kuman pada otak, jangkitan kulat mahupun kanser. Pesakit juga berkemungkinan untuk susut berat badan dengan banyak pada waktu yang singkat.

Rawatan Haart Dan Arv Untuk Penyakit HIV?
Selepas anda mengalami berbagai simptom hiv aids dan didiagnos hiv, kemudian doktor akan memberi anda ubat haart atau arv untuk melambatkan proses penyakit hiv. Oleh kerana kesan sampingan ubatan ini yang mampu memudaratkan keadaan pesakit, rawatan ini hanya diberikan kepada mereka yang menunjukkan tanda-tanda aids, bacaan cd4 kurang daripada 200 sel/ml dan bacaan virus dalam darah yang lebih daripada 30.000. Ubatan ini perlu diambil mengikut preskripsi yang diberikan oleh doktor yang merawat. Ini mengikut pandangan doktor pakar serta pengalaman doktor itu sendiri dalam merawat pesakit hiv. Untuk pengetahuan sahabat semua, bahawa rejimen rawatan haart dan arv perlu anda buat sepanjang hayat.

Bagaimanakah Dengan Herba Untuk Penyakit HIV?
Walaubagaimanapun, ubat yang paling berkesan untuk hiv adalah dengan mengambil rawatan seawal mungkin. Rawatan herba terdiri daripada pelbagai jenis ubat berbahan semulajadi yang mampu menghancurkan virus dan memperlambat proses penyebaran kuman dalam badan. Herba De Nature terbukti cepat meningkatkan imuniti badan. Salah satu kesan terhadap penyakit hiv adalah penurunan daya tahan tubuh yang dapat dilihat secara objektif melalui penurunan nilai cd4. Beberapa cara digunakan untuk membunuh virus hiv sehingga dapat meningkatkan sistem kekebalan tubuh pesakit hiv. Baru-baru ini, ubat penawar hiv berbahan herba alami telah menjadi topik penyelidikan yang menarik untuk dikaji sebagai terapi pendamping dan suplement makanan yang terbukti berkesan. Salah satu ubat hiv herba yang dapat digunakan untuk meningkatkan cd4 adalah habbatussauda, moringa, ginko biloba, andropis paniculata dan juga spirulina.  Senyawa dalam herba tersebut dapat dengan capat meningkatkan daya tahan dan bertindak sebagai antioksidan. Dalam penyelidikan telah terbukti dapat meningkatkan nilai cd4 sehingga dapat meningkatkan kemampuan tubuh untuk mencegah jangkitan oportunistik pada PLHIV (Astana et al., 2018 )

SAINTIFIK HERBS BERKESAN TES VIRAL LOAD NEGATIF

Rawatan Herba De Nature telah berjaya sehingga dibanyak tempat di dunia. Dengan tindakan kolektif  yang tegas dan komitmen yang mantap untuk tahun-tahun yang akan datang, generasi bebas aids dapat dicapai.

Keberkesanan Ubat Hiv Aids Herbs De Nature
• Menahan pertumbuhan hiv
• Menghambat replikasi hiv
• Mengurangkan jumlahhiv dalam darah
• Meningkatkan sistem ketahanan badan
• Membantu mengurangkan kesan sampingan ARV
• Menghentikan virus daripada merosakkan sistem imun
• Mengelakkan jangkitan hiv daripada berkembang menjadi aids
• Meningkatkan lebih banyak lagi CD4 & CD8 dalam tempoh singkat
• Menangkal radikal bebas yang boleh menyebabkan penurunan kesihatan
• Mengeluarkan virus tersembunyi didalam DNA Sel-T untuk dimusnahkan sepenuhnya
• Mencegah jangkitan oportunistik hiv (seperti: Toxo, Tuberkulosis, Meningitis dll)

Menggunakan Produk Herba De Nature Untuk Terapi HIV semula jadi telah menjadi gaya hidup yang melekat bagi penderita hiv. Herba sebagai ubat dan makanan tambahan berkhasiat tinggi tidak dapat dipisahkan dari aktiviti rutin harian. Dalam satu hari, sekurang-kurangnya orang yang hidup dengan hiv bersentuhan dengan herba dua kali, iaitu pagi dan malam. Herba mesti dimakan secara berkala untuk menjaga kesihatan jangka panjang, menjaga cd4 tetap normal, mengaktifkan sel-T dan mencegah jangkitan oportunistik. Herba bukanlah barang yang boleh berfungsi dengan serta-merta. Kesabaran dan rutin diperlukan untuk penggunaannya sehingga tujuan utama viral load non reaktif dapat dicapai dengan jayanya.

Obat Hiv Aids Herbal Tanpa Efek Samping Untuk Meningkatkan Sel Darah Putih Odha

Obat Hiv Aids Herbal Tanpa Efek Samping Untuk Meningkatkan Sel Darah Putih Odha

Disclaimer : Hasil individu akan berbeza. Bergantung pada keparahan penyakit dan metabolisme masing-masing. Setelah memakan ubat herba hiv ini selama beberapa hari, biasanya anda akan mengalami peningkatan dalam keadaan kesihatan anda (berbeza-beza untuk setiap individu). Biasanya memerlukan sekurang-kurangnya 1 bulan terapi untuk mencapai kemajuan yang sangat ketara. seperti: Peningkatan cd4, Peningkatan selera makan, stamina dan tenaga badan, Jumlah virus dalam darah menurun semasa ujian viral load dan Pengurangan simptom hiv aids dan kenaikan berat badan pada pesakit yang berkaitan dengan aids.

Ubat Herba HIV telah digunakan secara meluas sehingga 54% oleh pesakit hiv di berbagai negara. Penggunaan ubat herba De Nature telah berjaya mengurangkan kadar kematian yang berkaitan dengan hiv aids dari 1.5 juta pada tahun 2015 kepada 1.1 juta 2020. Ubat penyakit hiv herba sebagai antivirus juga berguna untuk mencegah penularan hiv kepada pasangan seksual, serta penularan hiv dari ibu ke anak. Sehingga pada akhirnya,dapat mengurangkan jumlah kes orang baru yang dijangkiti hiv di pelbagai negara.

Tips Pencegahan HIV
Siapa sahaja yang tidak tahu tentang pepatah mencegah itu lebih baik dari merawat. Oleh kerana penyakit ini merupakan penyakit yang berjangkit, adalah penting untuk orang awam mengetahui dan mengambil berat tentang simptom hiv aids dan langkah-langkah pencegahan untuk penyakit ini. Mencegah lebih baik daripada merawat kerana mencegahnya adalah lebih mudah, murah & lebih bagus secara keseluruhannya. Antara langkah-langkah pencegahan yang boleh diamalkan adalah dengan menjauhi diri daripada terlibat dengan hubungan seks bebas terutama bersama mereka yang dijangkiti, mengamalkan hubungan seks selamat seperti menggunakan kondom ketika mengadakan hubungan kelamin, menggunakan jarum pakai buang ketika melakukan prosedur suntikan, mengambil ubat anti-virus untuk ibu yang sedang mengandung dan sewaktu bersalin, mengikuti peraturan dan aturcara yang selamat ketika mengendalikan pesakit bagi penjawat kesihatan dan menggunakan alat-alat yang steril dan bersih jika ingin menindik telinga atau mencacah tatu. Sekian dari saya mengenai simptom hiv aids dan ubat penawar hiv herba Produk PT. De Nature Indonesia. Wasap terus untuk respon pantas. Salam Sihat De Nature. We Do Because We Care.

Bagikan ke

Kenali Tanda Dan Simptom Hiv Aids

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!