Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Adakah Anda Berisiko? Kenali 16 Tanda Tanda HIV Berikut

Adakah Saya Berisiko Terjangkit Hiv?
Sebilangan besar daripada kita tahu bagaimana hiv ditularkan tetapi jarang mengetahui tanda tanda hiv pada awalnya. Kita juga tahu mengenai cadangan untuk seks yang lebih selamat. Namun, kita masih boleh terdedah kepada risiko jangkitan hiv. Ini boleh berlaku akibat kemalangan atau kerana kita melakukan tingkah laku berisiko. Apabila ini berlaku, kita selalu ingin mengetahui seberapa besar kemungkinan kita dijangkiti hiv dan apa saja tanda tanda hiv tersebut.

Tidak Ada Jaminan!
Kita hanya dapat memastikan bahawa kita tidak dijangkiti hiv jika kita 100% yakin bahawa kita tidak pernah terlibat dalam tingkah laku berisiko, dan kita tidak pernah terkena cairan yang dijangkiti hiv. Ingat bahawa Anda boleh mendapat hiv hanya dengan satu pendedahan. Anda dapat terjangkit pada kali pertama anda melakukan tingkah laku berisiko, kemudian tanda tanda hiv seperti selsema pun dapat muncul pada masa itu.

Satu-satunya cara untuk memastikan sama ada kita dijangkiti atau tidak adalah dengan menguji hiv. Kita harus menunggu 3 bulan selepas kemungkinan pendedahan. Hanya selepas masa ini (tanda tanda hiv yang muncul) dapat dipastikan. Adapun hasil ujian yang tidak reaktif bukan bermaksud kita tidak dijangkiti hiv. Tetapi hasil reaktif yang lebih awal bermaksud kita pasti dijangkiti hiv. Anda mungkin merasakan bahawa anda baru-baru ini terdedah dan merasakan tanda tanda hiv melalui berkongsi jarum, atau melalui seks yang tidak selamat (tanpa menggunakan kondom). Sekiranya ini berlaku, kita harus segera berjumpa doktor. Mungkin kita boleh diberi ubat untuk mencegah jangkitan.

Bacaan Penting : Ubat Mencegah Jangkitan HIV PrEP Hiv Malaysia 

Waspada Penyakit HIV Mudah Merebak Kepada 5 Kumpulan Orang Berikut : 

 1. Heteroseksual
  Ini adalah orang yang mempunyai hubungan seksual dengan pasangan yang berbeza. Bersentuhan hubungan seksual akan meningkatkan penularan hiv, baik melalui air mani atau keputihan. Lebih-lebih lagi, jika pasangan itu mempunyai penyakit seksual, ini akan meningkatkan risiko penularan hiv.
 2. Pesakit Hemofilia
  Hemofilia adalah penyakit yang disebabkan oleh gangguan pembekuan darah sehingga darah tidak dapat berhenti ketika pendarahan. Ini memerlukan pesakit menjalani pemindahan darah. Semakin kerap pemindahan darah dilakukan, pemeriksaan peralatan pemindahan darah yang digunakan mesti kerap dilakukan untuk mengelakkan pencemaran. Sebilangan pemindahan darah yang anda lalui akan meningkatkan risiko penyebaran virus dan bakteria baik dari alat transfusi atau dari darah yang digunakan.
 3. Homoseksual atau Biseksual
  Laporan mengenai hiv pada tahun 2007 oleh Pusat Pengawalan dan Pencegahan Penyakit menunjukkan bahawa risiko hubungan seksual antara lelaki lebih tinggi daripada hubungan seksual antara wanita. Malangnya, data menunjukkan bahawa kejadian biseksual di kalangan lelaki lebih tinggi daripada kejadian biseksual di kalangan wanita.
 4. Pengguna Ubat Intravena
  Penggunaan ubat yang banyak dilakukan adalah dengan memasukkan ubat ke dalam darah secara langsung dengan alat seperti suntikan. Darah adalah bahagian tubuh yang sangat sensitif sebagai tindak balas terhadap tindak balas yang diterimanya. Sentuhan darah secara langsung dengan persekitaran luar dapat meningkatkan risiko penularan hiv.
 5. Pengguna Dadah atau Ubat Haram
  Pengguna dadah mempunyai risiko seks yang tinggi. Di samping itu, perkongsian jarum antara pengguna narkotik dapat meningkatkan penyebaran virus hiv lebih tinggi dibanding hubungan seksual.

Jadi rakan sihat De Nature pastikan anda bukan salah satu daripada 5 kumpulan di atas ya? Anda juga harus menyebarkan maklumat positif mengenai kesihatan ini, terutama penyebaran virus hiv kepada orang tersayang di sekitar anda. Ini penting untuk dilakukan sebagai cara mencegah peningkatan kejadian hiv di dunia. Ok?

16 Tanda Tanda HIV Positif Pada Lelaki Dan Perempuan

Pengarah HIV AIDS di Kaiser Permanente Oakland California ” Michael Horberg MD, Pada tahap awal jangkitan hiv, bahkan gejala yang paling umum tidak ada. Kerana tidak ada simtom hiv awal, orang yang berisiko kadang-kadang tidak tahu bahawa tubuh mereka telah dijangkiti oleh virus terebut. Dalam 1 atau 2 bulan virus hiv memasuki badan, sebanyak 40%  hingga 90% orang mengalami simtom hiv akut seperti selsema berkepanjangan. Tetapi kadang-kadang simtom hiv ini tidak muncul selama beberapa bulan atau bahkan beberapa dekad selepas jangkitan. Berikut adalah tanda hiv yang kerap muncul pada awal jangkitan ;
• Tanda tanda hiv Demam
• Tanda tanda hiv Keletihan
• Tanda tanda hiv Sakit otot dan sendi
• Tanda tanda hiv Sakit tekak dan sakit kepala
• Tanda tanda hiv Ruam gatal dan memerah pada kulit
• Tanda tanda hiv Mual, muntah dan cirit-birit
• Tanda tanda hiv Batuk kering
• Tanda tanda hiv Radang paru-paru
• Tanda tanda hiv Berpeluh malam
• Perubahan pada kuku
• Jangkitan jamur di mulut
•  Sukar menumpukan perhatian
• Tanda tanda hiv Herpes
• Tanda tanda hiv Kesemutan
• Pengurangan berat badan
• Tempoh haid tidak teratur

Adakah Penyakit HIV Boleh Dirawat?
Penyakit ini masih menjadi bencana yang mematikan bagi penghidapnya, dan lebih kerap mengalami stigma yang buruk. Dengan rawatan yang berkesan, orang yang hidup dengan hiv aids dapat menjalani kehidupan yang sihat tanpa risiko menyebarkan virus kepada orang lain. Dijangkiti hiv bererti harus anda memilikinya seumur hidup jika tidak ada rawatan sama sekali. Tetapi ingat, keputusan hiv bukanlah akhir dari segalanya. Saat ini ada banyak obat antivirus yang tersedia yang dapat digunakan untuk menekan perkembangan virus, sehingga penderita dapat menjalani kehidupan yang sihat dan produktif. Selain itu, mereka yang berisiko tinggi dijangkiti virus hiv, ada juga ubat PrEP ( pre-exposure prophylaxis) yang dapat mencegah penularan virus ini.

Hiv Drugs Herba De Nature Indonesia

100% Viral Load Nonreaktif

Tanda Tanda HIV

Kenali 16 Tanda Tanda HIV

Bagaimana Herba Bekerja?
Diperlukan beberapa hari ke minggu bagi hiv untuk menjadi mapan didalam badan. Jika anda memulai rawatan herba dengan cepat, set herba mampu mencegah hiv yang sudah ada didalam badan anda dari memproduksi dan membiak. Set Herba Denature yang kami berikan dapat membantu mempertingkan sistem imun CD4 untuk menghentikan virus dari replikasi dalam sel-sel badan yg terinfeksi. Sel-sel yang awalnya terinfeksi kemudian akan mati secara alami dalam waktu singkat tanpa menghasilkan lebih banyak salinan hiv.

Penelitian Yang Lebih Ilmiah Pada Obat Herbal Hiv PT. De Nature Indonesia
◊ Meningkatkan sistem kekebalan tubuh
◊ Melawan resistensi akibat penggunaan antibiotik jangka panjang
◊ Membatasi infeksi dan mencegah penyakit oportunistik
◊ Menghentikan perusakan sel T helper
◊ Meningkatkan dan mempertahankan jumlah sel cd4
◊ Pembantu dalam menghambat hiv berkembang pada aids
◊ Menstimulasi kapasitas penyembuhan diri tubuh
◊ Obat PrEP yang baik untuk anda yang terpajan hiv
◊ Memungkinkan pasien seropositif bebas Aids
◊ Mematikan virus hingga hasil tes viral load negatif
◊ Membersihkan darah dan semua dinding sel dari virus, bakteri dan patogen jahat
◊ Detoxsisasi yang aman melalui urine dan keringat

Telah teruji secara klinis, efektif mengobati semua keluhan hiv hingga ke tingkat yang tidak lagi dapat terdeteksi dengan tes viral load 100% nonreaktif. Bahwa syarat hiv sembuh total  adalah jika virus masuk 50 keluar 50, jika masuk 1 juta virus keluar 1 juta dan seterusnya. Disini virus dalam tubuh tidak boleh ada sisa.

TETIMONI REAL HIV AIDS DENGAN HERBA DE NATURE

TETIMONI REAL HIV AIDS DENGAN HERBA DE NATURE

Obat Herbal Hiv PT. De Nature Indonesia telah terbukti mengurangi penyebaran virus dalam badan. Dalam pengobatan herbal beberapa bahan aktif alami selalu digabungkan dan diuji secara klinis dan diproses menggunakan teknologi modern. Bekerja dengan 7 ramuan alami berbeda, yang memungkinkannya menembus ke semua jaringan sel cd4 untuk melawan virus dan bakteri di dalam tubuh.

Ketika digunakan dengan benar, ini biasanya bekerja lebih cepat daripada agen konvensional. Ini juga berfungsi untuk mendukung kekebalan tubuh, meningkatkan rasio T-helper dan menguatkan sel penekan untuk bekerja secara antivirus. Pada herbal ada dua puluh mineral, tiga belas vitamin, sebelas asam amino dan dua asam lemak yang merupakan nutrisi penting untuk meningkatkan efektivitas pengobatan dan mencegah perkembangan resistensi.

Tetapi Jika Virus HIV Telah Positif Bukankah Terlambat?
Tidak ada kata terlambat jika Anda bertindak cepat. Setelah hiv masuk kedalam aliran darah, perlu beberapa waktu sebelum secara permanent hiv memantapkan dirinya di dalam badan. Jika seseorang yang telah terpajan hiv bertindak cepat untuk memulakan rawatan, mereka miliki peluang bagus untuk mempertingkatkan cd4 secara cepat untuk melawan virus dan menghentikan virus dari memantapkan dirinya.

Segera Periksa dan Mulakan Rawatan Pencegahan Hiv
Jika anda berisiko dijangkiti atau mengalami gejala dan Tanda tanda hiv. Walau bagaimanapun, hiv masih dapat dikawal dengan mengambil ubat-ubatan yang berfungsi dengan mencegah penduaan virus. Ubat-ubatan ini boleh didapati dalam bentuk tablet dan mesti diminum secara rutin dan patuh. Pengambilan ubat ini secara berkala dapat memperlambat perjalanan penyakit hiv dan memanjangkan jangka hayat penghidap. Tanpa rawatan ini, hiv dapat berkembang menjadi aids dalam masa yang lebih singkat. Jangan ragu atau malu untuk berkonsultasi dengan doktor dan diuji hiv, kerana rawatan awal dapat memperlambat perkembangan jangkitan hiv menjadi aids. Ingat bahawa sedikit pengorbanan awak sekarang ini akan menyelamatkan banyak hal dimasa hadapan.We do because we care – Salam Sihat De nature.

Bagikan ke

Adakah Anda Berisiko? Kenali 16 Tanda Tanda HIV Berikut

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!