Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Tibi Kelenjar Simptom Penyebab Diagnosis Dan Rawatan

Selamat Beraktifii Teman- Teman De Nature Di Singapore Dan Juga Malaysia…Salam Sejahtera.
Pagi menjelang subuh ini saya akan berkongsi isu berkenaan dengan tibi kelenjar. Tetapi sebelum itu saya ingin mengingatkan sedikit mengenai Covid-19. Sebab pada masa new normal ini, kita semua diwajibkan menyesuaikan diri, terutama sekali dalam menjalani kehidupan seharian sambil memutuskan rangkaian penghantaran Covid-19. Oleh itu, setiap kita, setiap anak bangsa, siapa pun diminta untuk turut serta, mengambil peranan yang terkecil sekalipun. Jangan bosan mencuci tangan, senantiasa menggunakan mask setiap kali keluar rumah dan tetap jaga jarak anda. Semoga kita semua terlindungi. Aamiin.

Umumnya bakteria tuberkulosis menyerang paru-paru, tetapi bakteria ini juga dapat merebak ke organ lain seperti otak, tulang, kelenjar getah bening, saluran pencernaan dan sebagainya. Mungkin ada orang yang masih keliru mengenai perkara ini, jadi saya akan membincangkannya dalam bahasa yang lebih simpel dan sederhana.

Tibi Kelenjar
Kelenjar tersebar secara meluas di badan, termasuk leher, ketiak, pangkal paha dan di sekitar organ dalaman. Tibi kelenjar adalah jangkitan yang disebabkan oleh bakteria mycobacterium tuberculosis yang menyerang kelenjar getah bening. Yang mana kelenjar getah bening atau nodus limfa ini menghasilkan limfosit atau sel darah putih dalam sistem imun badan.

Simptom Tibi Kelenjar

 1. Tanda yang paling mungkin adalah benjolan yang tidak menyakitkan dan tahan lama di kelenjar getah bening yang terjejas, misalnya di leher – tepat di bawah rahang, atau ketiak.
 2. Benjolan akan terus tumbuh dan membesar yang kadangkala akan menyebabkan kesakitan
 3. Selain bengkak, seseorang yang menderita tibi kelenjar juga akan mengalami gejala tb yang umum, seperti kelemahan, demam, menggigil, dan penurunan berat badan.
 4. Pada sesetengah orang, tibi kelenjar kadang-kadang tidak menyebabkan simptom yang ketara walaupun bakteria telah merebak ke seluruh badan.

Diagnosis Dan Rawatan Tibi Kelenjar
Diagnosis penyakit biasanya dilakukan melalui pemeriksaan fizikal dan pencarian sejarah perubatan oleh doktor. Setelah disyaki tuberkulosis kelenjar, doktor akan mengesyorkan biopsi (pengambilan sampel tisu) untuk memeriksa ketulan. Salah satu prosedurnya adalah biopsi aspirasi jarum halus. Untuk membantu diagnosis, doktor juga akan melakukan serangkaian pemeriksaan termasuk radioterapi dada, CT scan leher, ujian darah dan pemeriksaan semula kuman TB. Ujian untuk mengesan HIV juga mungkin diperlukan sekiranya anda, ada sejarah hubungan seks yang berisiko, penggunaan dadah dan memiliki pasangan yang positif HIV.

Bagaimana Rawatan TB Kelenjar ?
Matlamat utama rawatan tibi kelenjar getah bening adalah untuk mencegah penularan bakteria, mengurangkan risiko berulang, melegakan gejala, dan mencegah ketahanan terhadap ubat. Memberi rawatan biasanya bergantung kepada keparahan pesakit. Berikut adalah tiga pilihan rawatan TB yang biasanya diberikan kepada pesakit tibi kelenjar getah bening:

 1. Ubat Anti-TB
  Doktor biasanya akan merawat batuk kering dengan kombinasi empat ubat, seperti isoniazid, rifampicin, pyrazinamidedan ethambutol. Gabungan ini biasanya disebut sebagai rawatan lini pertama, atau ubat pertama kali diberikan sebagai pilihan rawatan tibi. Rawatan biasanya berlangsung selama 6-9 bulan atau lebih. Penting bagi anda untuk mengetahui bahawa anda mesti mengambil ubat tibi kelenjar sesuai dengan preskripsi doktor, dan pastikan anda mengambil ubat tersebut sehingga habis. Ini untuk mengelakkan TB-MDR, di mana bakteria tidak akan bertindak balas terhadap ubat. Sekiranya ternyata daya tahan ubat berterusan, doktor akan memberikan ubat lini kedua yang merangkumi etionamida, moxifloxacin, levofloxacin, sikloserindan kanamycin. Ubat lini kedua akan menyebabkan lebih banyak kesan sampingan daripada rawatan lini pertama. Selain itu anda juga harus menyediakan lebih banyak wang kerana rawatan tibi lini kedua tidak disokong oleh kerajaan
 2. Operasi Pembedahan
  Pembedahan untuk merawat tibi kelenjar getah bening biasanya dilakukan apabila rawatan di atas berhenti berfungsi dan bakteria menjadi semakin tahan terhadap ubat. Di samping itu, prosedur pembedahan juga biasanya ditujukan kepada pesakit yang mengalami aduan benjolan yang lebih sukar dan senang bergerak.
 3. Ubat Herba
  Terdiri daripada 2 jenis ubat iaitu Detopar dan Pipeca. Berbahan noni, halia merah, lengkuas dan sirih merah. Memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis didalam badan. Pipeca dan Detopar masing-masing mengandungi 50 kapsul. Dimana cangkang kapsulnya terbuat dari lemak sapi murni dan pewarna semula jadi sehingga larut dengan mudah di dalam badan dan tidak ada pemendakan sehingga selamat untuk buah pinggang anda. Telah lulus BPOM dari Kementrian Kesihatan, beriktiraf Halal dari Majelis Ulama Indonesia  dan Piawaian antar bangsa ISO 9001 memastikan anda mendapat produk berkualiti tinggi.
Ubat Herba Tibi Kelenjar De Nature Indonesia

Ubat Herba Tibi Kelenjar De Nature Indonesia

Yakinlah Bahawa Herba Denature Indonesia Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman Profesional dengan rawatan herba untuk penyakit tibi kelenjar. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan. Ini juga mencakupi :
◊ Merawat jangkitan tibi kelenjar
◊ Membantu mengurangkan inflamansi atau keradangan
◊ Melegakan batuk dan membersihkan saluran pernafasan
◊ Melawan pembengkakan nodus limfa
◊ Mengurangkan ketidakselesaan dan kesukaran bernafas
◊ Dan seterusnya mengobati penyakit tibi kelenjar pulih sepenuhnya.

Adakah Pipeca Dan Detopar Mempunyai Kesan Sampingan?
Sejauh ini tidak ada laporan mengenai kesan sampingan yang serius mengenai ubat-ubatan herba kami. Bagi anda yang sering berkeringat dan buang air kecil, ini adalah proses detoks yang normal sebagai cara untuk menyingkirkan kuman dari badan anda secara semula jadi. Selamat untuk kanak-kanak, wanita hamil dan juga ibu menyusui.

Adakah Ini Telah Terbukti?
InsyAlah….dengan izin- NYA pesakit tibi pulih sepenuhnya dalam masa 1 hingga 3bulan bergantung tingkat keparahan tibi kelenjar yang diderita. Kami telah menjual produk Pipeca dan Detopar kepada beribu pelanggan dengan testimoni yang amat memberangsangkan.

Berapa Lama Rawatan Tibi Kelenjar Dengan Herba De Nature

 1. Apabila seseorang secara tidak sengaja terkena kuman tb, misalnya ketika saudara ada Penyakit tb secara tidak sengaja bersin di depan kita tanpa menggunakan topeng, maka anda harus segera mengambil langkah berjaga-jaga. Herba dari De nature untuk pencegahan dimakan selama 1-2 minggu
 2. Bagi anda yang baru saja disabitkan dengan penyakit tibi kelenjar atau menderita tibi kelenjar pada peringkat awal atau kerap mengambil ubat anti-tb dari doktor, rawatan herba De Nature ini cukup untuk diambil selama 1-2 bulan dan setelah itu anda boleh memeriksa sekali lagi
 3. Bagi pesakit komplikasi TB dengan HIV, rawatan penyakit tibi kelenjar diutamakan selama 3 bulan dan rawatan HIV selama 6 bulan – 1 tahun bergantung pada sistem imun pesakit.

Berapakah Harga ?
1 Set Isi 1botol Pipeca + 1botol Detopar = Rm 90
2 Set Isi 2botol Pipeca + 2botol Detopar = Rm 169
4 Set Isi 4botol Pipeca + 4botol Detopar = Rm 308

Kenapa Mahal Sangat?

 1. Murah mahal itu relatif ye kawan? Kita tak boleh tunjuk tangan pada satu jename sahaje. Sekiranya anda membandingkan ubat herba kami dengan antibiotik pastinya sangat mahal. Sebab antibiotik tibi kelenjar sememangnya kerajaan ada bagi secara percuma. Tetapi jika anda membandingkan dengan produk lain yang serupa, ubat kami dapat bersaing dengan kualiti yang dapat dibuktikan.
 2. Tidak semua kita boleh kira dengan wang. Masapun sama berharga dengan wang. Dari segi rawatan antibiotik, tibi kelenjar mengambil masa 6-12 bulan dan Tb-mdr boleh mengambil masa antara 19-24 bulan. Dengan herba De nature rawatan tibi kelenjar hanya memakan masa 1-2 bulan dan tb-mdr mengambil tempoh rawatan 3-6bulan sahaja.
 3. Walau bagaimanapun, kesan sampingan ubat-ubatan herba tidak dapat dibandingkan dengan kesan sampingan ubat moden. Ubat antibiotik menyebabkan kesan sampingan yang mengganggu dan sering membuat pesakit tibi menjadi kurus kerana loya, muntah dan hilang selera makan. Selain daripada itu anti-tibi yang diminum berterusan dalam jangka masa panjang boleh sebabkan kerusokan pada hati. Tapi tidak pada ubat herba.

Bolehkah Herba De Nature Diambil Bersama Dengan Ubat Anti-tibi
Sangat boleh. Cuma ketika minum perlu diberi jeda 1-2 jam. Tidak perlu risau kerana ramuan herba tidak mempunyai jadual yang ketat dan anda boleh menyesuaikan diri dengan mudah.

Bagaimana Saya Mendapatkan Set Herba De Nature?
Kini anda boleh mendapatkan rawatan tibi kelenjar dengan mudah. Hanya dengan satu klik anda akan terhubung kepada perkhidmatan perundingan yang mesra. Harga ubat yang berpatutan. 100% herba semula jadi. Selamat dan dapat dibuktikan dengan hasil ujian makmal nonreaktif. Wasap terus untuk respon pantas. konsultasi percuma dan pengeposan seluruh malaysia.

Semua pesanan dihantar dalam bungkusan tanpa tanda untuk membantu menyelesaikan masalah peribadi anda dengan selamat dan secara peribadi dilindungi. Kiranya Itu semua penjelasan kami mengenai tibi kelenjar dan rawatan yang mungkin. Semoga ia berguna untuk anda dan keluarga. Doa terbaik kami, semoga anda cepat pulih dan sihat seterusnya. Salam sehat De nature.

Bagikan ke

Tibi Kelenjar Simptom Penyebab Diagnosis Dan Rawatan

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!