Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Ubat HIV AIDS Herbs Terbukti Ampuh

ODHIV atau orang dengan hiv dan aids tidak boleh mengambil ubat hiv aids herba secara sembarangan. Banyak penyelidikan telah menumpukan pada penggunaan ubat-ubatan herba untuk mengubati penyakit hiv. Lebih selamat, anda tidak boleh ketinggalan berjumpa doktor untuk membuat pemeriksaan dan ujian makmal. Ia nya penting untuk mengetahui jumlah cd4 dan viral load semasa rawatan awal dan kemajuan anda selepas rawatan. Ubat hiv aids herba adalah medium perubatan yang menggunakan tumbuhan yang mengandungi bahan semula jadi sebagai bahan mentah.

KLIK : PORTAL RASMI PT. DE NATURE INDONESIA
KLIK : KOMPLIKASI  HIV & TB PARU

Penyelidikan mengenai perubatan semula jadi untuk hiv kini difokuskan pada Sambilata dan Habbatussuda. Kedua-dua ramuan ini telah dipatenkan oleh Amerika Syarikat dan Jerman sebagai penawar ubat hiv aids secara semula jadi. Kedua-dua negara ini menunjukkan bahawa rawatan untuk menekan replikasi hiv dalam kombinasi dengan terapi herba sangat menjanjikan. Apabila diberi dos yang betul, ramuan sambilata dan habbatussuda terbukti mampu mengeluarkan HIV dari sel yang dijangkiti

Tujuan utama ubat hiv aids herba adalah
menjadikan terapi dan pengubatan lebih sedikit kesan sampingan dan memberikan alternatif yang cukup selamat sekiranya virus menjadi tahan terhadap terapi yang digunakan sebelumnya. Lebih penting lagi, penyelidikan moden telah mengesahkan banyak penggunaan herba sebagai ubat hiv aids.Jadi tidak ada keraguan atas keselamatannya. Apabila disatukan ke dalam rawatan medis atau terapi perubatan lain, tubat herba terbukti memberikan ruang terbaik untuk mengekalkan kualiti hidup yang tinggi tanpa menyebabkan kesan sampingan yang berbahaya.

UBAT HIV AIDS SAMBILOTO TERCATAT DALAM JOURNAL OF BIOSCIENCE 2015
Dalam jurnal berjudul Antiviral and Immunostimulant Activites of Andrographis paniculata, sambilata disebut-sebut sebagai penakluk virus yang paling terkenal di dunia barat. Satu lagi kajian yang diterbitkan dalam Frontiers in bioscience pada Januari 2015 menganggap bahawa sambilata mempunyai kesan anti-karsinogenik. Sambilata adalah produk semula jadi yang diakui sebagai sumber ubat yang digunakan untuk merawat beberapa penyakit manusia termasuk hiv aids dan juga cancer. Andrographolide menunjukkan aktiviti sitotoksik yang kuat terhadap sel leukemia epidermoid dan leukemia limfositik. Antara lakton diterpenoid yang diasingkan dari pecahan etil asetat sambilata mempunyai aktiviti anti-virusa dan anti-kanser yang kuat dengan mendorong pembezaan sel.

HABBATUSSAUDA FOR HIV VIRUS
Habbatussuda telah digunakan dalam pelbagai peradaban di seluruh dunia selama berabad-abad untuk merawat pelbagai penyakit haiwan dan manusia. Sejauh ini, banyak penelitian menunjukkan benih Nigella sativa dan konstituen aktif utamanya, thymoquinone, secara medis sangat efektif terhadap berbagai penyakit termasuk berbagai penyakit kronis. Terlepas dari penelitian terbatas yang dilakukan sejauh ini, kemanjuran yang menjanjikan dari habbatussuda hadap hiv aids dapat dieksplorasi sebagai pilihan alternatif untuk pengobatan penyakit pandemi ini setelah membuktikan keberkesanan terapi sepenuhnya. Sebatian bioaktif dengan nilai fitokimia tinggi dalam habbatussuda. Ini meningkatkan lebih banyak penggunaan ubat tradisional dari habbatussuda dan komponen aktif thymoquinone. Ramuan berharga ini dapat digali sebagai ubat rakyat yang berkesan dengan pelbagai tindakan farmakologi.


BAGAIMANA SAMBILATA DAN HABBATUSSAUDA

Virus tidak dapat membiak sendiri, tetapi mesti memaksa sel untuk menghasilkan keturunan. HIV mengkhususkan diri pada sel cd4 yang disebutkan di atas, jenis sel imun yang sangat spesifik dalam darah. Ubat hiv aids berbahan sambilata dan habbatussauda berfungsi secara langsung pada titik sel inang yang digunakan oleh virus hiv untuk membiak. Berikut adalah penjelasanya:

 1. HIV mennemukan sel CD4 dalam darah yang cuba ditembusnya. Untuk melakukan ini, virus harus melekat pada benjolan dipermukaan sel yang disebut reseptor CCR5. Setelah ini selesai, virus dan sel bergabung lalu keduanya bergabung. Barulah virus boleh memasuki sel. Ubat hiv aids berbahan sambilata dan habbatussauda boleh menghalang kemasukan dengan menyekat reseptor CCR5 atau mencegah penyatuan
 2. Hasil gabungan, sebilangan enzim dan bahan genetik virus memasuki sel. Salah satu enzim virus dipanggil transcriptase terbalik. Di dalam sel, ia segera mula menyalin genom virus yang dibawanya. Proses ini dapat dicegah dengan sambilata dan habbatussauda
 3. Salinan genetik virus tidak dapat melakukan apa-apa selagi ia tidak dimasukkan ke dalam bahan genetik normal sel. Ia menyerupai program virus komputer yang tidak membahayakan sehingga dipasang di komputer. Enzim virus lain melakukan penyisipan genom virus ke dalam genom sel itu sendiri: integrase. Ubat hiv aids berbahan sambilata dan habbatussauda dengan sebatian antivirus dapat mencegahnya.
 4. Setelah salinan genom virus dimasukkan ke dalam genom sel, ia akan terkawal. Kemudian ia dengan segera atau hanya setelah bertahun-tahun – menyebabkan sebilangan besar virus baru terbentuk: sel kemudian menghasilkan blok dan virus baru virus pada langkah pertama. Salah satu enzim kemudian menjadikan blok bangunan siap untuk dipasang; ia dipanggil protease hiv. Sambilata dan habbatussauda masih dapat menghentikan pengeluaran virus pada tahap ini.
 5. Pada langkah terakhir, virus baru terdiri daripada blok bangunan dan enzim yang sudah selesai serta salinan baru genom virus. Ini timbul dari sel yang dijangkiti. Mereka mengambil sebahagian dari sel sampul surat sebagai sampul surat mereka sendiri dan mereka bentuk semula dengan molekul permukaan virus yang khas. Sel yang dijangkiti binasa dan virus yang baru dibuat menyerang sel lain. Setakat ini, tidak ada ubat yang berkesan terhadap proses terakhir ini. Namun, masih ada sambilata dan habbatussauda yang dapat menyekat CYP. Mereka tidak bertindak secara langsung terhadap virus, melainkan meningkatkan tindakan perencat protease dengan mencegahnya dipecah terlalu cepat di dalam badan.

Ubat HIV AIDS Herbs De Nature Pilihan Ramai

100% Viral Load Nonreaktif

Obat Hiv Aids Herbal Tanpa Efek Samping Untuk Menambah Cd4 Pasien Odha

Obat Hiv Aids Herbal Tanpa Efek Samping Untuk Menambah Cd4 Pasien Odha

Berdiri sejak tahun 2009 – De Nature Indonesia telah menyediakan ubat hiv semula jadi yang selamat, berkesan dan berpatutan kepada orang ramai. Perubatan semula jadi hiv mempunyai asas sejarah yang kaya dan luas dalam penggunaan dan kajiannya yang dapat merujuk kepada tulisan perubatan kuno. Lebih penting lagi, penyelidikan moden telah mengesahkan banyak penggunaan ubat semula jadi ini, jadi tidak ada keraguan atas keselamatannya. Apabila disatukan ke dalam rawatan medis atau ubat konvensional yang lain, ramuan herba terbukti memberi ruang terbaik untuk mengekalkan kualiti hidup yang tinggi tanpa menyebabkan kesan sampingan yang berbahaya. Dan dalam beberapa kes penyakit hiv kronik seperti meningitis, kanser dan toksoplasma, ubat hiv aids herba de nature dapat meningkatkan peluang dan harapan pesakit untuk bertahan lebih lama.

 • PT. DeNature Indonesia Gruop adalah produsen herbal TERPERCAYA
 • Herbal De Nature telah melayani masyarakat luas sejak 2009
 • Herbal De Nature menjamin semua produk herba yang dijual adalah 100% ORI
 • Herbal De Nature adalah penyelesaian penyembuhan yang paling TEPAT dan SELAMAT
 • Herbal De Nature menjual ramuan dengan khasiat dan KUALITI yang TERBUKTI
 • Herbal De Nature telah melayani BERIBU PELANGGAN
 • Herbal Denature mengutamakan perkhidmatan SEGERA, CEPAT dan PROFESIONAL
 • Herbal Denature disahkan BPOM dan standard kualiti ISO 9001 Antarabangsa
 • Herbal De Nature menjamin keselesaan umat Islam dengan IKTIRAF HALAL
 • Herbal De Nature memberikan JAMINAN pengembalian wang sekiranya produk herba yang dipesan TIDAK SEHINGGA, SEAL TERBUKA atau UBAT EXPERT DATE
 • Herbal De Nature telah melayani penghantaran produk herba ke Luar Negara, termasuk: Malaysia, Singapura, Brunei Darussalam, Itali, Jerman, Australia, Timor Leste, Hong Kong, Taiwan, Korea, Arab Saudi dan negara-negara lain.

HIV masih merupakan penyakit yang paling ditakuti di bahagian dunia ini
Penyakit hiv tidak merosakkan badan secara langsung, tetapi secara beransur-ansur menyerang sistem imun. Sekiranya tidak dirawat, hiv boleh menyebabkan aids, yang merupakan keadaan ketika tubuh tidak lagi dapat melawan jangkitan. Sehingga organ tubuh rosak dan kehilangan fungsi sepenuhnya. Berdasarkan kajian, jangkitan opertunistik pada aids adalah penyebab utama kematian pada orang dengan hiv. Terapi hiv pada masa ini hanya bergantung pada ARV. Rawatan ini menekan replikasi virus, tetapi tidak menghilangkannya dari badan. Jadi, memakan masa seumur hidup bagi mereka yang mempunyai virus. Pelbagai kajian untuk mencari ubat hiv aids semula jadi yang paling berkesan terhadap virus ini masih berterusan.

Itulah perbincangan kami mengenai ubat hiv aids berbahan sambilata dan habbatussauda. Walaupun kami telah menjelaskan bukti dan kandungan ilmiah mengenai keduanya, kami tetap tidak mengesyorkan penggunaan keduanya yang diproses sendiri di rumah. Kerana apa sahaja jenis bahan semula jadi, jika digunakan secara cuai dan tanpa bantuan pakar, ia boleh membawa maut. Pengumpulan bahan, tahap kekeringan, pemeriksaan menyeluruh oleh ahli farmasi, kawalan kualiti oleh pakar herba dan lain-lain adalah wajib. Terutama dengan ubat hiv aids semula jadi. Izin KKM, standard kualiti antara bangsa ISO 9001 dan ikriraf halal mesti dimiliki. Terima kasih atas perhatian semua. Salam sihat De Nature we do because we care.

Bagikan ke

Ubat HIV AIDS Herbs Terbukti Ampuh

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!