Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Ubat Hiv Di Farmasi Herba Terbukti Membunuh Virus Secara Lengkap

HIV merupakan kependekan dari human imunodefisiensi virus adalah retrovirus RNA untai tunggal yang jika tidak dirawat, mempunyai kesan berbahaya pada sistem kekebalan tubuh, terutama sel CD4 dan sel T-limfosit. Jangkitan yang berpanjangan dan pengurangan jumlah sel CD4 seseorang di bawah 200 sel/mm3 akan ditakrifkan sebagai Aids. Seseorang yang menghidap aids akan mudah dijangkiti pelbagai penyakit oportunistik dan barah, yang jika teruk boleh menyebabkan kematian. Dapatkan maklumat ubat hiv di farmasi dari pakar herba bertauliah penyakit berjangkit tentang hiv secara online dari mana jua anda berada tanpa perlu menunggu giliran. Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Adakah anda sedia untuk melawan jangkitan hiv ? Ketahui dalam 5 minit!

Pencegahan HIV
Hiv terutamanya disebarkan melalui 3 mode: penularan seksual, penularan parenteral, dan penularan perinatal. Oleh itu, ada banyak strategi yang tersedia untuk mencegah penularan hiv secara berkesan. CDC mengesyorkan pantang dengan membatasi bilangan pasangan seksual yang dimiliki seseorang, menggunakan kondom yang betul dengan setiap perjumpaan seksual dan tidak pernah berkongsi jarum. Bagi pesakit positif hiv kepatuhan terhadap ubat hiv di farmasi sangat penting untuk mengekalkan penekanan virus yang mencukupi, sehingga dapat mengurangkan risiko penularan menegak dan mendatar. Profilaksis pra-pendedahan (atau PrEP) juga dapat diamalkan oleh pesakit yang berisiko sangat tinggi untuk hiv dari seks atau dadah suntikan.

KLIK : SAINTIFIK SAMBILATA DAN HABBATUSSAUDA UBAT HIV PALING AMPUH

Pada masa ini ( Sambilata, Habbatussauda, Truvada dan Gilead ) adalah  terapi untuk PrEP yang diluluskan oleh FDA. Pesakit harus minum ubat ini setiap hari sekurang-kurangnya 28 hari – 3 bulan dan melakukan lawatan serta ujian berkala untuk memastikan anda sudah bebas hiv.

ARV Ubat Hiv Di Farmasi 

Kini terdapat lebih daripada 40 ubat hiv di farmasi yang diluluskan oleh FDA dan dikategorikan dalam 7 kelas mekanistik. 5 kelas berfungsi sebagai penghambat pascakelekatan CD4. Di samping itu, terdapat 2 kelas lagi yang digunakan semata-mata sebagai penambah farmakokinetik untuk meningkatkan keberkesanan ubat hiv di farmasi lain. Kepatuhan rawatan adalah komponen penting dalam rawatan hiv kerana mengurangkan risiko resitenasi, kegagalan rawatan dan penularan hiv. Kajian sebelumnya telah menunjukkan bahawa 60% pesakit kurang patuh, yang memprihatinkan kerana kepatuhan juga nampaknya menurun dari masa ke masa. Padahal Secara historis, kepatuhan hampir sempurna (> 95%) diperlukan untuk mencegah resistensi dan mendapatkan penekanan virus. Rejimen satu tablet, berbanding dengan rejimen multi-tablet, diperkirakan dapat meningkatkan kadar kepatuhan keseluruhan, walaupun data pasti terbatas.

Ubat hiv di farmasiyang ada sekarang adalah ARV yang berfungsi untuk mencegah virus daripada tumbuh di dalam tubuh pesakit dan mencegah hiv daripada menjangkiti sel-sel imun yang sihat. ARV terdiri daripada 7 kelas yang berbeza untuk mengoptimumkan kesan yang dihasilkan, beberapa ubat hiv di farmasi kini digabungkan dalam persiapan fixed dose combination.

Kesan Penggunaan ARV Ubat HIV Di Farmasi
Jumlah virus hiv di dalam badan akan meningkat dengan cepat jika penggunaan ARV dihentikan, sehingga penghidap hiv pasti harus minum ubat seumur hidup. Penggunaan ubat hiv di farmasi jangka panjang boleh memberi kesan sampingan yang mengurangkan kualiti hidup orang dengan hiv dan meningkatkan risiko kerosakan pada pelbagai organ di dalam badan. Ini membawa kepada penyelidikan lebih lanjut untuk mencari rawatan hiv yang paling berkesan. Dengan harapan jangkitan hiv dapat disembuhkan atau paling tidak jumlah virus hiv di dalam tubuh dapat dikendalikan dan penggunaan arv dapat dihentikan.

Ubat Hiv Di Farmasi

Ramuan herba terbukti dapat mencegah Aids, membantu meningkatkan imuniti, mengurangkan jumlah jangkitan hiv baru dan meningkatkan jangka hayat penghidap hiv.

Mekanisme Kerja Ubat Hiv Herba De Nature
Berkesan mengurangkan pendaraban virus di dalam badan. Dalam rawatan herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set rawatan hiv Denature Indonesia berfungsi dengan 7 ramuan herba semula jadi yang berbeza, memungkinkan untuk meresap ke semua tisu sel CD4 untuk melawan virus dan bakteria dalam tubuh badan. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mencegah perkembangan resistensi. Sebagai contoh, sebilangan herba menghalang virus memasuki sel
• Yang lain menghalangnya daripada mengambil pesanan di dalam sel
• Yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan virus baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Bahagian lain pula menghasilkan sel CD4 dan mengaktifkan Sel T Helper

Kejayaan rawatan herba pada pesakit hiv dinilai oleh tiga perkara, iaitu kejayaan klinikal, kejayaan imunologi, dan kejayaan virologi.

  1. Kejayaan klinikal adalah berlakunya perubahan klinikal pada pesakit hiv seperti demam dan berpeluh malam hari hilang serta merta, kenaikan berat badan, peningkatan selera makan, tidur yang nyenyak, hilangnya jangkitan oportunistik seperti cirit-birit, lidah putih dan batuk kering
  2. Kejayaan imunologi adalah berlakunya perubahan jumlah CD4 limfosit iaitu meningkat lebih tinggi berbanding dengan permulaan rawatan selepas pentadbiran herba
  3. Sementara itu, kejayaan virologi ialah semakin berkurangan jumlah virus dalam darah setelah rawatan herba. Sasaran apa yang mesti dicapai dalam kejayaan virologi adalah mencapai bilangan virus yang paling rendah atau lebih rendah had pengesanan. Ini dikenali sebagai bilangan virus yang tidak dapat dikesan (undetectable viral load atau viral load negatif).

Mekanisme Kerja Ubat Hiv Haart Vs Ubat Hiv Herba De Nature

Rawatan Hiv Haart Vs Hiv Herba

Keberkesanan Ubat Herba De Nature
Perubatan herba mempunyai kandungan dan cara kerja yang sangat kompleks. Walaupun secara amnya dianggap semula jadi, tetapi itu tidak bermakna herba boleh dimakan secara sewenang-wenang. Berbeza dengan ubat moden, ubat herba mempunyai cara yang berbeza dalam merawat penyakit. Sekiranya ubat konvensional bertujuan untuk merawat penyakit secara khusus, ubat herba umumnya mempunyai peranan yang lebih besar dalam proses pemulihan badan dan dalaman. Oleh itu, lebih sesuai menggunakan ubat semula jadi atau herba, yang mempunyai kelebihan bahawa walaupun penggunaannya dalam waktu yang lama tetapi kesan sampingan yang disebabkannya agak kecil sehingga dianggap lebih selamat.

Ubat ARV  Vs Ubat Hiv Herba De Nature

Pada dasarnya keduanya baik, arv dan herba sama-sama bertujuan membantu PLHIV hidup lebih lama dan lebih sihat. Menghentikan perkembangan virus dan mencegah hiv daripada berkembang menjadi aids. Kami mengesyorkan agar apabila anda dikesan menghidap hiv, segera minum ubat agar penyebaran virus dapat dikendalikan. Penangguhan rawatan akan menjadikan hiv terus berlipat ganda dan merosakkan sistem ketahanan badan sehingga meningkatkan risiko pelbagai penyakit oportunis. Seperti sifat penyakitnya yang individual, rawatan hiv pun demikian. Andalah yang berhak menentukan, sama ada arv atau herba.

Hak setiap orang yang telah diperiksa dan diketahui dijangkiti hiv adalah mendapatkan maklumat dan kaunseling yang betul dan mencukupi mengenai terapi hiv sebelum memulakannya. Maklumat ini mengandungi semua yang berkaitan dengan hiv, ubat hiv di farmasi dan kaedah rawatan, faedah rawatan, kesan sampingan, sokongan keluarga dan lain-lain. Maklumat itu sangat penting untuk diketahui sejak awal untuk menjaga kepatuhan terhadap ubat-ubatan agar kejayaan rawatan dapat dicapai dengan baik. Petunjuk untuk mengambil ubat memastikan keberkesanannya.

Bagikan ke

Ubat Hiv Di Farmasi Herba Terbukti Membunuh Virus Secara Lengkap

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!