Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Ubat HIV Tradisional Sambilata Dan Habbatussauda De Nature

Pentingnya Mengenal Kembali Ubat Hiv Tradisional
Ubat tradisional adalah ubat yang diolah secara tradisional dari generasi ke generasi, berdasarkan resipi nenek moyang, adat, kepercayaan atau adat istiadat setempat. Menurut penyelidikan semasa, ubat tradisional sememangnya bermanfaat untuk kesihatan dan sekarang penggunaannya dipergiat kerana lebih mudah diakses oleh orang ramai, baik dari segi harga atau ketersediaan bahan. Beberapa syarikat telahpun memproses ubat tradisional yang diubahsuai. Ubat tradisional bukan lagi bentuk rempah, tetapi kini dijual lebih moden dalam bentuk kapsul, serbuk, cecair, simplisia dan juga tablet.

Mengapa Ubat Hiv Tradisional?
Ubat hiv tradisional, kini kembali populer kerana menurut beberapa kajian lebih selamat untuk diminum dalam jangka masa yang panjang dan tidak menyebabkan kesan sampingan. Ubat hiv tradisional juga dipercayai lebih selamat, mudah dicerna oleh badan dan bebas toksik.

KLIK : PLHIV TETAP SIHAT TANPA ARV

HIV adalah penyakit kronik yang setakat ini diketahui tidak mempunyai penawar. Orang dengan hiv biasanya menjalani terapi antiretroviral. Terapi ini memerlukan penghidap hiv untuk mengambil ubat setiap hari seumur hidup untuk menekan jumlah virus didalam badan. Walaupun tidak dapat membunuh virus hiv sepenuhnya, Arv dipercayai dapat menekan virus menjadi tidak lagi aktif. Tetapi malangnya terapi arv mempunyai sejumlah kesan sampingan seperti buah pinggang, lemah badan, gastrointestinal, kardiovaskular, resistensi insulin, pendarahan, kesan pada kepadatan tulang, kesihatan hati, kesihatan neurologi, dan masalah psikiatri.

Faktor inilah yang membuat, banyak PLHIV melengkapkan rawatan mereka dengan ubat hiv tradisional sebagai sokongan untuk meningkatkan kesihatan mereka. Berikut adalah beberapa ubat herba yang dilaporkan dapat membantu meningkatkan daya tahan tubuh untuk melawan jangkitan dan berdasarkan kajian saintifik dipercayai dapat merawat hiv ke tahap yang tidak lagi dapat dikesan ( ujian viral load negatif ).

Ubat HIV Tradisional Sambilata Dan Habbatussauda De Nature

Ubat HIV Tradisional Sambilata Dan Habbatussauda De Nature

Dalam Garis Panduan Besar Tumbuhan Ubat ” Dr. Geert Verhelst “
Beliau mengatakan bahawa ramuan herba dalam jangkitan hiv dapat menyokong kekebalan tubuh, meningkatkan nisbah T-helper, penekan sel dan bekerja antivirus. Terdapat dua puluh mineral, tiga belas vitamin, sebelas asid amino dan dua asid lemak yang merupakan nutrien penting. Sekiranya ini tidak ada dalam makanan, sistem kekebalan tubuh akan terguncang.

Khasiat Ampuh Ubat HIV Tradisional De Nature
• Menahan pertumbuhan hiv
• Menghambat replikasi hiv
• Mengurangkan jumlahhiv dalam darah
• Meningkatkan sistem ketahanan badan
• Membantu mengurangkan kesan sampingan ARV
• Menghentikan virus daripada merosakkan sistem imun
• Mengelakkan jangkitan hiv daripada berkembang menjadi aids
• Meningkatkan lebih banyak lagi CD4 & CD8 dalam tempoh singkat
• Menangkal radikal bebas yang boleh menyebabkan penurunan kesihatan 
• Mengeluarkan virus tersembunyi didalam DNA Sel-T untuk dimusnahkan sepenuhnya
• Mencegah jangkitan oportunistik hiv (seperti: Toxo, Tuberkulosis, Meningitis dll)

Setelah menjalani Terapi Herba De Nature selama 1 bulan, biasanya pesakit mengalami perkembangan, seperti:

• Peningkatan CD4 dan CD8
• Pengurangan pelbagai gejala dan aduan
• Jumlah virus dalam darah menurun semasa ujian viral load
• Peningkatan stamina dan tenaga
• Peningkatan selera makan dan berat badan pada pesakit terkait aids

 

Bagaimana Ubat Hiv Tradisional De Nature Bekerja?
Diperlukan beberapa hari ke minggu bagi hiv untuk menjadi mapan didalam badan. Jika anda memulai rawatan herba dengan cepat, set herba mampu mencegah hiv yang sudah ada didalam badan anda dari memproduksi dan membiak. Set Herba Denature yang kami berikan dapat membantu mempertingkan sistem imun CD4 untuk menghentikan virus dari replikasi dalam sel-sel badan yg terinfeksi. Sel-sel yang awalnya terinfeksi kemudian akan mati secara alami dalam waktu singkat tanpa menghasilkan lebih banyak salinan hiv.

Penelitian Yang Lebih Ilmiah Pada Ubat Hiv Tradisional De Nature
◊ Meningkatkan sistem kekebalan tubuh
◊ Melawan resistensi akibat penggunaan antibiotik jangka panjang
◊ Membatasi infeksi dan mencegah penyakit oportunistik
◊ Menghentikan perusakan sel T helper
◊ Meningkatkan dan mempertahankan jumlah sel cd4
◊ Pembantu dalam menghambat hiv berkembang pada aids
◊ Menstimulasi kapasitas penyembuhan diri tubuh
◊ Obat PrEP yang baik untuk anda yang terpajan hiv
◊ Memungkinkan pasien seropositif bebas Aids
◊ Mematikan virus hingga hasil tes viral load negatif
◊ Membersihkan darah dan semua dinding sel dari virus, bakteri dan patogen jahat
◊ Detoxsisasi yang aman melalui urine dan keringat

Farmakologi Ubat HIV Tradisional De Nature

HABBATUSSAUDA FOR HIV VIRUS
Dalam Islam, mengonsumsi habbatussauda telah dianjurkan oleh Nabi Muhammad S.A.W. “Sesungguhnya di dalam Habbatussauda terdapat penyembuh bagi segala macam penyakit, kecuali kematian” (HR Bukhori & Muslim). Study kes habbatussauda sebagai penawar hiv 2020 diterbitkan dalam Journal of Herbal Medicine. Penyelidikan ini menceritakan tentang seorang plhiv yang mengalami peningkatan CD4 dan remisi sepenuhnya setelah menjalani rawatan rutin terhadap habbatussauda. Pesakit itu dirawat dengan Habbatussauda selama enam bulan, setelah itu ujian makmal menunjukan viral load negatif.

Masuk akal. Hasil kajian rintis ini cukup meyakinkan. Ubat anti-virus semasa tidak dapat “membunuh” virus. Tubuh inilah yang secara semula jadi membebaskan diri dari semua jangkitan virus yang biasa. Satu-satunya cara untuk menangani virus seperti hiv yang bersembunyi di dalam sel adalah dengan meningkatkan sistem imun individu. Habbatussauda mempunyai kandungan fungsional, timokuinone yang menurut penyelidikan adalah perangsang imun dan modulator sistem imun. Kedua-duanya mengatur sistem imun dan merangsangnya. Timoquinone diketahui berperanan dalam kemampuan unik untuk menyembuhkan beberapa penyakit di seluruh spektrum. Doktor dan penyelidik tidak terkejut jika Habbatussauda adalah salah satu elemen aktif yang meningkatkan sistem imun semula jadi yang akhirnya mengawal dan menghilangkan virus hiv sepenuhnya.

TANAMAN UBAT EKSOTIK ANDROGRAPHIS PANICULATA
SAMBILATA PENAKLUK VIRUS TERKENAL DI DUNIA BARAT
Sambilata adalah tumbuhan herba pembunuh virus yang populer di Asia, Afrika, Eropa dan Amerika. Kini, dalam garis lintang generasi A, minat yang semakin meningkat terhadap tanaman sambilata eksotik semakin luas. Sambilata atau andrographis paniculata dari keluarga Acanthaceae – adalah salah satu ramuan pembunuh virus untuk rawatan pelbagai penyakit seperti hiv aids, kanser, diabetes, dll. Analisis meta sambilata yang dilakukan beberapa tahun yang lalu mengenai penggunaan perubatan dan aktiviti farmakologinya menyatakan bahawa tanaman pahit ini mengandungi flavonoid, xanthones, antimikroba, anti-radang, antioksidan, imunostimulasi, antidiabetik, anti jangkitan.

KEKUATAN MORINGA DALAM MEMECAHKAN TANTANGAN GLOBAL
KELOR TANAMAN PEMBUNUH VIRUS BERBASIS SAINS
Ini adalah tumbuhan yang telah dipuji sebagai penawar hiv 2020. Sangat kaya dengan antioksidan dan sebatian tumbuhan bioaktif yang sihat. Sejauh ini, saintis telah menyiasat hanya sebahagian kecil daripada banyak faedah kesihatan yang terkenal yang disokong oleh penyelidikan saintifik. Action Against Hunger WHO dan UNICEF telah memasukkan moringa sebagai tanaman herba paling ampuh membunuh virus. Comé oleh NGO Médecins juga membukikanya secara saintifik dengan membandingkan evolusi 40 pesakit aids. Setengahnya dirawat dengan terapi antiretroviral dan separuh lagi menjalani rawatan dengan moringa. Hasil kajian ini jelas menunjukkan bahawa berat pesakit, sel limfosit cd4 yang menggunakan moringa meningkat dengan cepat. Selepas 6 bulan rawatan, jumlah sel cd4 orang yang mengambil Moringa meningkat dari 200 menjadi lebih daripada 500. Rujukan : Nicolas L. Ahouansou, Presiden persatuan Apevivis-Dogbeda de Comè mendapati Moringa sangat berkesan kerana setelah 6 bulan rawatan, jumlah sel cd4nya meningkat dari 216 menjadi 645.

THE HEALING POWER OF SPIRULINA FIGHTS HIV AND CANCER
Saintis dari Dana-Farber Cancer Institute Viral Pathogenesis Laboratory dan Harvard Medical School, mengumumkan penyelidikan yang sedang dijalankan: Tumbuhan herba pembunuh virus Ekstrak Spirulina dalam kepekatan 5-10 g ml sebagai penawar hiv 2020 mendorong pengeluaran virus hiv dan mengurangkan replikasi virus. Sementara kepekatan yang lebih tinggi dapat menghentikan pembiakan virus sepenuhnya. Kumpulan saintis perubatan lain telah menerbitkan kajian baru mengenai spirulina yang disebut Calcium-Spirulant. Ini sangat menjanjikan untuk rawatan jangkitan HIV, HSV dan HCM yang sangat bermanfaat bagi pesakit aids yang terdedah kepada jangkitan ini. Apabila virus menyerang sel, virus pertama kali melekat pada membran sel. Namun, kerana ekstrak spirulina, virus tidak dapat memasuki membran sel untuk menjangkiti sel. Virus disekat, tidak dapat ditiru. Ini akhirnya dihilangkan oleh pertahanan semula jadi badan. Ekstrak spirulina boleh menjadi penawar hiv 2020 yang berguna yang dapat membantu pesakit aids menjalani kehidupan yang lebih normal dan lebih lama.

GINKO BILOBA UNTUK KEHIDUPAN YANG LEBIH PANJANG
TERBUKTI  MEMBUNUH 14 JENIS KANKER DAN 13 JENIS INFEKSI
The Journal of  Nutrition dalam kajian 2016 menunjukkan bahawa ginko biloba penawar hiv 2020 mengandungi asam amino yang mengandung sulfur yang merangsang aktiviti dalam sistem kekebalan tubuh dan membantu melawan jangkitan hiv. Para penyelidik mencatat bahawa senyawa pada ginko biloba dapat meningkatkan fungsi sistem kekebalan dengan merangsang produksi jenis sel tertentu. Sel-sel ini termasuk sel cd4 dan sel-T serta makrofag yang membantu melawan infeksi hiv aids. Sehingga orang dengan hiv aids dapat kekal sihat dan bebas dari jangkitan oportunistik.

Berhati-hati dengan penggunaan ubat hiv tradisional dipasaran, pastikan logo tertera dan pastikan ubat herba tersebut telah didaftarkan secara rasmi dengan BPOM dengan memeriksa kebenaran ubat herba tersebut di laman web pom.go.id – senarai produk – semak produk BPOM (masukkan nombor pendaftaran atau nama produk atau jenama). BPOM juga mendorong orang untuk menjadi pengguna lebih pandai dengan memeriksa: pembungkusan, label, izin pengedaran dan expire date. Salam sihat de nature. We do because we care.

Bagikan ke

Ubat HIV Tradisional Sambilata Dan Habbatussauda De Nature

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!