Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Ubat Penyakit Tibi Terbaik Dari Buah Noni Dan Halia Merah

Fakta TB (Tuberkulosis) Yang Mesti Anda Ketahui
Tibi merupakan nama lain dari Tuberkulosis atau disingkat dengan TB adalah penyakit berjangkit yang biasanya menyerang paru-paru, walaupun boleh mempengaruhi organ dalam tubuh. Jangkitan tibi berkembang apabila bakteria masuk melalui tetesan udara. Tibi boleh membawa maut, tetapi dalam kebanyakan kes, tibi dapat dicegah dan dapat dirawat. Pada masa lalu, tibi adalah penyebab utama kematian di seluruh dunia. Setelah peningkatan terapi dan pengembangan ubat penyakit tibi, prevalensi tibi menurun secara mendadak di negara industri.

Apa Itu Tibi?
Sebelum kanda menentukan ubat penyakit tibi apa yang terbaik, Anda mesti fahami terlebih dahulu apa yang dimaksud tibi dan apa puncanya. Seseorang boleh dijangkiti tibi setelah menyedut bakteria Mycobacterium tuberculosis (M. tuberculosis). Apabila tibi menyentuh paru-paru, tibi menjadi sangat mudah berjangkit, tetapi seseorang biasanya hanya akan jatuh sakit setelah melakukan hubungan rapat dengan seseorang yang menghidap tibi paru. Tibi mudah dirawat sekiranya anda melakukan rawatan awal. Tetapi malangnya, Kadang kala penyakit ini sukar dikesan pada mulanya kerana bakteria boleh berada dalam keadaan tidur atau tidak secara aktif menjangkiti paru-paru. Oleh itu, penting bagi anda untuk diuji untuk menghidap tibi, terutamanya jika anda mempunyai faktor risiko untuk dijangkiti bakteria M. tuberculosis.

KLIK : PETUA KAMPUNG PENAWAR PENYAKIT TIBI 

 • TB Laten atau TB Pendam. Seseorang dengan TB laten tidak akan mempunyai gejala, dan tidak ada kerosakan paru-paru pada sinar-X dada. Namun, ujian darah atau ujian tuberkulin kahak akan menunjukkan bahawa mereka mempunyai jangkitan tibi.
 • TB Aktif. Seseorang yang menghidap penyakit tibi aktif boleh mengalami berbagai simptom. Terutamanya batuk yang menghasilkan kahak, keletihan, demam, menggigil, dan kehilangan selera makan dan berat badan. Gejala biasanya bertambah buruk dari masa ke masa, tetapi ia juga boleh datang dan pergi.

Tanda Amaran Awal Penyakit Tibi
•  Batuk berterusan, berlangsung sekurang-kurangnya 3 minggu
•  Kahak yang mungkin mempunyai darah di dalamnya, ketika mereka batuk
•  Kehilangan selera makan dan berat badan
•  Perasaan cepat letih dan tidak sihat
•  Bengkak di leher
•  Demam
•  Berpeluh malam
•  Sakit dada dan nyeri saat bernafas

Ubat Penyakit Tibi Terbaik Dari Buah Noni Dan Halia Merah

Sama halnya dengan ubat penyakit tibi preskripsi doktor, Rawatan herba untuk tibi pun boleh berbeza. Ubat penyakit tibi pendam mungkin melibatkan masa 4 minggu atau setiap hari selama 1 bulan. Rawatan untuk tibi aktif pula boleh melibatkan masa pengambilan selama 1 sampai 3 bulan bergantung pada tingkat keparahan penyakit dan lamanya tibi dihidapi. Apabila seseorang mempunyai strain TB MDR, ubat penyakit tibi menjadi lebih kompleks dan proses lebih lama. Adalah sangat penting untuk menghabiskan ubat penyakit tibi herba ini sepenuhnya, walaupun gejala hilang. Sekiranya seseorang berhenti minum ubat penyakit tibi herba, beberapa bakteria mungkin belum mati dan boleh berjangkit semula apabila sistem ketahanan badan lemah.

Ubat Penyakit Tibi Terbaik Dari Buah Noni Dan Halia Merah

Ubat Penyakit Tibi Terbaik Dari Buah Noni Dan Halia Merah

Ubat Penyakit Tibi De Nature Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan.
Dalam ubat penyakit tibi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set ubat penyakit tibi PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis di dalam badan.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan ubat penyakit tibi herba. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat penyakit tibi herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan secara cepat dan efektif.
• Sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menekan bakteria daripada membiak
• Sebahagian yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria

Bukti Saintifik Noni Dan Halia Merah Sebagai Rawatan Penyakit Tibi
Ketua Umum Kesihatan Persatuan Dokter paru-paru Indonesia dr. Muhammad Arifin Nawas Sp.PK MARS bersama Fathiyah Isbaniah, Heidy Agusti, Priyanti Soepandi dan Erlina Buhan dari Hospital Friendship Membuktikan peranan ubat penyakit tibi herba. Ujian klinikal double-blind secara rawak pada pesakit tibi kes baru yang mendapat kombinasi ekstrak noni dan halia merah sebagai adjuvan tambahan dalam ubat penyakit tibi mempunyai hasil yang signifikan. Masih menurutnya, gabungan noni dan halia merah memberikan kesan sinergi antimikroba atau dapat membunuh kuman. Semasa eksperimen di makmal, kuman tibi mati apabila diberi ekstrak noni dan halia merah.

Ekstrak Morindae Citrifolia Fructus 1250 Mg ( Noni )
Morindae Citrifolia Fructus adalah nama Latin Noni. Tumbuhan dikenali oleh pakar herba kerana kekuatan penyembuhannya. Noni adalah tumbuhan Hawaii asli yang terbukti dapat membunuh bakteria penyebab tibi. Penemuan ini boleh membawa kepada ubat baru untuk rawatan penyakit tibi. Penyembuh tradisional Hawaii telah lama menggunakan khasiat sebagai ubat simptom batuk kering, ubat batuk berkahak, batuk berdarah dan semua penyakit yang berkaitan dengan paru-paru.

Para penyelidik bersetuju bahawa noni mempunyai fitosterol steroid tumbuhan kompaun aktif yang dapat bertindak secara struktural di bawah mekanisme dan boleh berguna untuk rawatan tibi yang paling berkesan. Alternatif untuk melawan strain bakteria yang tahan. Selain itu, noni juga boleh menjadi sumber rawatan tibi yang lebih murah berbanding dengan ubat ibi yang ada sekarang. Penolong profesor Jonel Saludes di Jabatan Kimia di Universiti San Agustin di Iloilo City, Filipina juga mengatakan bahawa Noni adalah sumber rawatan penyakit tibi, gejala tibi paru, ubat tuberkulosis anak dan semua penyakit paru-paru yang selamat dan berpotensi.

Lebih daripada 8.000 makalah penyelidikan mengenai Noni akan dibentangkan di Kongres Kimia Antarabangsa tahun ini. Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Persatuan Kimia Jepun, Persatuan Kimia Kanada, Institut Kimia Diraja Australia, dan Institut Kimia New Zealand. Mereka telah memeriksa sekumpulan tanaman asli untuk potensi aktiviti melawan Mycobacterium tuberculosis, bakteria penyebab penyakit tibi. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak dari daun noni menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan, membunuh 89% patogen. Ini sebanding dengan rifampisin, ubat yang biasa digunakan untuk rawatan penyakit tibi yang mempunyai kadar perencatan 97% pada kepekatan yang sama.

Zingiberis Officinalis 625Mg ( Halia Merah )
Rawatan Tibi- Halia Merah Sebagai Imunomodulator. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan. Selain berfungsi untuk merawat tibi, jahe merah juga memiliki beberapa kegiatan farmakologi lain, seperti:

  1. Menggalakkan fungsi paru-paru yang normal
  2. Mengurangkan bengkak dan keradangan paru-paru
  3. Meremajakan daya hidup dan kekuatan paru-paru
  4. Meningkatkan peredaran darah
  5. Rawat jangkitan paru-paru obstruktif kronik, bronkitis kronik, asma dan kerongkong
  6. Membantu membersihkan lendir dan meningkatkan peredaran keparu-paru
  7. Membantu paru-paru berfungsi dengan lebih berkesan dengan membuang bahan pencemar dari saluran udara sebelum masuk kedalam paru-paru.
  8. Membantu menyahtoksin dan membersihkan lapisan pernafasan halus dari saluran bronkus dan paru-paru yang sering terkumpul toksin persekitaran dan organisma berbahaya.
  9. Membantu dalam rawatan barah paru-paru. Satu kajian tahun 2012 yang diterbitkan dalam Agen Anti-Kanser dalam Kimia Perubatan menunjukkan kesan pencegahan kemoterapi dari ekstrak halia pada barah paru-paru.

Waspada TIBI Yang Berkait Rapat Dengan HIV
Walaupun banyak orang dijangkiti tibi, pada kebanyakan orang tidak ada gejala yang jelas muncul. Dianggarkan hanya sekitar 10% kes jangkitan tibi yang menyebabkan gejala khas (batuk dengan kahak, demam ringan, penurunan berat badan dll.). Ini berdasarkan kemampuan sistem imun untuk menekan jangkitan. Sebaliknya, seseorang yang mempunyai jangkitan HIV mengalami gangguan dalam sistem kekebalannya, jadi dia tidak dapat mengawal jangkitan kuman tibi yang dialaminya. Tibi adalah sejenis jangkitan yang sering dijumpai menyertai HIV dan tibi juga menjadi punca utama kematian pada penghidap HIV AIDS. Terima kasih atas perhatian semua. Itu sahaja dari saya mengenai ubat penyakit tibi herba de nature. Semoga bermanfaat.

Bagikan ke

Ubat Penyakit Tibi Terbaik Dari Buah Noni Dan Halia Merah

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!