Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Ubat Tb Tradisional Terbukti Berdasarkan Testimoni

Penyelesaian TB Terbukti Berdasarkan Testimoni
Jangan anggap enteng penyakit TB! Pasalnya, penyakit yang menyerang organ pernapasan ini bisa berdampak serius dan boleh membawa maut. Tetapi dalam kebanyakan kes, tibi dapat dicegah dan mudah dirawat dengan ubat TB tradisional. Tibi dikenal masyarakat luas sebagai batuk kering, adalah penyakit berjangkit yang biasanya menyerang paru-paru dan juga boleh mempengaruhi organ dalam badan. Jangkitan tibi berkembang apabila bakteria Mycobacterium tuberculosis masuk melalui tetesan udara dan menyerang paru-paru. Selepas jangkitan biasanya pesakit akan merasakan beberapa gejala yang udah dikenali.

KLIK ⇒ BEZA TB KELENJAR DENGAN BENGKAK KELENJAR HIV

KLIK ⇒ UBAT TIBI PADA PESAKIT HIV

Berikut simptom penyakit tibi yang perlu anda waspadai :
• Batuk selama lebih dari 3 minggu
• Batuk berkahak yang kadang kala disertai dengan darah
• Demam ringan yang berlangsung lama
• Serangan demam seperti selesema dalam sekejap tapi berulang
• Berpeluh malam walaupun cuaca sejuk
• Kurang selera makan dan berat badan
• Perasaan tidak selesa
• Cepat letih dan lemah badan
• Sakit di dada dan sesak nafas
• Bengkak kelenjar atau benjolan pada leher

Dalam beberapa kes, penyakit ini boleh muncul tanpa simptom walaupun bakteria telah menyebar ke seluruh badan. Atas sebab ini, apabila anda batuk dan tidak hilang walaupun telah mengambil pelbagai ubat, ada baiknya diperiksa oleh doktor, supaya anda mendapat kejelasan sama ada benar batuk tersebut gejala awal jangkitan tibi atau penyakit lain.

Adakah Tibi Dapat Disembuhkan Sepenuhnya?
Iya..penyakit tibi apapun jenisnya dapat di cegah, mudah di rawat dan dapat sembuh sepenuhnya. Segera lakukan rawatan sebaik sahaja anda disahkan tibi positif. Penting bagi pengidap tibi untuk meminum obatnya secara teratur, tepat waktu, dan sesuai anjuran yang telah ditetapkan. Seluruh program rawatan juga harus diselesaikan untuk menyembuhkan tibi secara total. Jika tidak, bakteria dapat muncul semula, kali ini dalam bentuk yang lebih “degil” menjadikannya lebih sukar untuk diubati.

DETOPAR PIPECA MENGOBATI SEMUA JENIS PENYAKIT TIBI

SUDAH TERBUKTI BERDASARKAN TESTIMONI

DETOPAR PIPECA Merupakan Ubat Tb Tradisional Produksi PT. De Nature Indonesia Yang Terbuat dari Buah Noni, Habbatusauda, Halia Merah, Lingutis dan Sirih Merah.

Ubat Tb Tradisional De Nature Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan. Dalam ubat tb tradisional de nature beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set ubat tb tradisional PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis di dalam badan.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan ubat tb tradisional. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat tb tradisional tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan secara cepat dan efektif.
• Sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menekan bakteria daripada membiak
• Sebahagian yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria

Farmakologi Ubat Tb Tradisional De Nature

Ubat Tb Tradisional Morinda Citrifoila Fructus 12150 mg ( Buah Noni )
Buah noni adalah salah satu Ubat Tb Tradisional yang paling di populer di dunia. Ia sudah di sahkan oleh WHO dan FDA sebagai taanaman pembunuh bakteri mycotobacterium yang paling berkesan. Ketua Umum Kesihatan Persatuan Dokter paru-paru  dr. Muhammad Arifin Nawas Sp.PK MARS bersama Fathiyah Isbaniah, Heidy Agusti, Priyanti Soepandi dan Erlina Buhan dari Hospital Friendship Membuktikan peranan ubat tb tradisional. Ujian klinikal double-blind secara rawak pada pesakit tibi kes baru yang mendapat kombinasi ekstrak noni dan halia merah sebagai adjuvan tambahan dalam ubat tb tradisional mempunyai hasil yang signifikan. Masih menurutnya, gabungan noni dan halia merah memberikan kesan sinergi antimikroba atau dapat membunuh kuman. Semasa eksperimen di makmal, kuman tibi mati hingga 98 persen, apabila diberi ekstrak noni dan halia merah secara rutin selama 2 minggu hingga 1 bulan.

Lebih daripada 8,000 makalah penyelidikan mengenai buah noni telah dibentangkan di Kongres Kimia Antarabangsa tahun ini. Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Persatuan Kimia Jepun, Persatuan Kimia Kanada, Institut Kimia Diraja Australia, dan Institut Kimia New Zealand. Mereka telah memeriksa sekumpulan ramuan untuk berpotensi melakukan aktiviti melawan Mycobacterium tuberculosis, bakteria yang menyebabkan semua jenis tuberkulosis. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak ramuan yang disebutkan di atas menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan, membunuh 89% patogen. Ini sebanding dengan rifampin, ubat yang biasa digunakan untuk mengobati tuberkulosis yang mempunyai kadar penghambatan 97% pada kepekatan yang sama.

Ubat Tb Tradisional Zingiberis Officinalis ( Halia Merah )
Ubat tb tradisional halia merah sebagai Imunomodulator. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan. Selain berfungsi sebagai ubat tb tradisional, halia merah juga memiliki beberapa kegiatan farmakologi lain, seperti:

  1. Menggalakkan fungsi paru-paru yang normal
  2. Mengurangkan bengkak dan keradangan paru-paru
  3. Meremajakan daya hidup dan kekuatan paru-paru
  4. Meningkatkan peredaran darah
  5. Rawat jangkitan paru-paru obstruktif kronik, bronkitis kronik, asma dan kerongkong
  6. Membantu membersihkan lendir dan meningkatkan peredaran keparu-paru
  7. Membantu paru-paru berfungsi dengan lebih berkesan dengan membuang bahan pencemar dari saluran udara sebelum masuk kedalam paru-paru.
  8. Membantu menyahtoksin dan membersihkan lapisan pernafasan halus dari saluran bronkus dan paru-paru yang sering terkumpul toksin persekitaran dan organisma berbahaya.
  9. Membantu dalam rawatan barah paru-paru. Satu kajian tahun 2012 yang diterbitkan dalam Agen Anti-Kanser dalam Kimia Perubatan menunjukkan kesan pencegahan kemoterapi dari ekstrak halia pada barah paru-paru.

Ubat TbTradisional  Ekstrak Priperis Crocatum Folium ( Sirih Merah )
Daun sirih merah adalah salah satu ubat tbtradisional yang banyak diminati. Asas penggunaan tanaman ini adalah seperti mucolytic (sputum thinner) kerana sirih merah dimuat dengan vitamin C, tiamin, niasin, riboflavin, karoten, dan sumber kalsium yang baik. Daun sirih mempunyai sifat antiseptik yang luar biasa kerana kaya dengan polifenol, terutama chavicol yang menawarkan perlindungan berganda dari kuman. Ia juga digunakan secara meluas dalam merawat arthritis dan orchitis. Sungguh menakjubkan sifat anti-jamur daun sirih merah sehingga memberikan kelegaan segera dari jangkitan jamur. Senyawa daun sirih membunuh jangkitan bakteri di kawasan yang terjejas.

Ubat Tb Tradisional  Galanga Rhizoma Languatis ( Lengkuas )
Rujukan Galangal Acute Respiratory Distress Syndrome 2010 Universiti California, San Francisco, Institut Penyelidikan Kardiovaskular, San Fransicso, California. Lengkuas terbukti berkesan sebagai ubat tibi tradisional, berguna untuk menghilangkan masalah batuk kering dan paru-paru. Juga mempunyai kesan antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat. Lengkuas diusahakan sebelum tahun 1000 Masihi di China. Pada akhir abad ke-12, Saint Hildegard dari Bingen seorang ahli falsafah Jerman memanggil lengkuas sebagai rempah kehidupan dan penyelesaian kegemaran untuk pelbagai penyakit. Pada tahun 1898, ubat ini dimasukkan dalam penerangan King’s American Dispensatory mengenai ramuan yang kini digunakan dalam amalan perubatan Amerika. Kemudian, seorang pakar tumbuhan perubatan menerbitkan penggunaan lengkuas untuk ubat tibi tradisional, membasmi penyakit paru-paru, penyakit jantung, gangguan pencernaan dan juga batuk kering.

JAMINAN KESELAMATAN DAN KEASLIAN PRODUK 100%
Sudah sejak tahun 2009 De Nature Herba Indonesia telah dipercayai oleh beribu pelanggan dengan Testimoni yang amat memberangsangkan. Tahukah anda, sekiranya masalah kesihatan andasudah pada tahap kritikal maka anda mungkin akan menghabiskan lebih banyak wang, waktu dan juga tenaga. Mencegah adalah lebih baik, dan segera memulakan rawatan adalah yang terbaik. Demikian binvang sihat kita mengenai ubat tb tradisional. Semoga boleh membawa manfaat untuk anda dan ahli keluarga. Terimakasih atas segala pehataian. Salam sehat de nature.

Bagikan ke

Ubat Tb Tradisional Terbukti Berdasarkan Testimoni

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!