Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Ubat Tb Terbaik Dari Buah Noni Dan Halia Merah

Bukti Saintifik Noni Sebagai Ubat Tb Terbaik
International Juornal Of Pharmacy And Pharmacetical Sciences telah mengembangkan penyelidikan dan menilai aktiviti antitubercular ekstrak dan sebatian morinda citrofolia (noni) terhadap Mycobacterium Tuberculosis, yang merupakan penyebab utama penyakit tuberkulosis. Mesyuarat ilmiah mengenai buah noni sebagai ubat tb diadakan setiap lima tahun. Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Jepun, Kanada, Australia, dan New Zealand, buah noni semakin popular hari ini. Kerana kekuatan penyembuhannya yang terkenal untuk membunuh bakteria mycobacterium. Ini adalah herba yang tepat untuk merawat penyakit tb secara total. Walau bagaimanapun tidak dapat dinafikan bahawa penyakit tb kerap muncul semula akibat resitensi terhadap ubat anti-tb yang diambil dalam jangka masa panjang sering, tidak dipatuhi oleh pesakit itu sendiri.

Para penyelidik secara rawak memeriksa sekumpulan tanaman herba untuk kemungkinan aktiviti melawan bakteria mycobacterium. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak dari buah noni menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan membunuh 98 peratus patogen. Ini lebih baik daripada rifampin, ubat tb sintetic yang memiliki tingkat perencatan 97 persen pada konsentrasi yang sama. Lebih daripada 8.000 makalah penyelidikan mengenai buah noni akan dibentangkan di Kongres Kimia Antarabangsa tahun ini. Sebatian aktif fitosterol dari ekstrak buah noni juga berguna untuk melawan strain bakteria yang resisten. Selain terbukti berkesan, buah noni juga mudah diperoleh dan dipastikan selamat karena bebas toksik.

KLIK LAINNYA :
Ubat Tibi Tradisional Paling Berkesan
Simtom Tibi Kelenjar Mesti Diketahui

Zingiberis Officinalis  (Halia Merah)
Rawatan Tibi- Halia Merah Sebagai Imunomodulator. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan. Selain berfungsi untuk merawat tibi, jahe merah juga memiliki beberapa kegiatan farmakologi lain, seperti:

  1. Menggalakkan fungsi paru-paru yang normal
  2. Mengurangkan bengkak dan keradangan paru-paru
  3. Meremajakan daya hidup dan kekuatan paru-paru
  4. Meningkatkan peredaran darah
  5. Rawat jangkitan paru-paru obstruktif kronik, bronkitis kronik, asma dan kerongkong
  6. Membantu membersihkan lendir dan meningkatkan peredaran keparu-paru
  7. Membantu paru-paru berfungsi dengan lebih berkesan dengan membuang bahan pencemar dari saluran udara sebelum masuk kedalam paru-paru.
  8. Membantu menyahtoksin dan membersihkan lapisan pernafasan halus dari saluran bronkus dan paru-paru yang sering terkumpul toksin persekitaran dan organisma berbahaya.
  9. Membantu dalam rawatan barah paru-paru. Satu kajian tahun 2012 yang diterbitkan dalam Agen Anti-Kanser dalam Kimia Perubatan menunjukkan kesan pencegahan kemoterapi dari ekstrak halia pada barah paru-paru.

Buah Noni Dan Halia Merah – Ubat Tb Terbaik

Ketua Umum Kesihatan Persatuan Dokter paru-paru Indonesia dr. Muhammad Arifin Nawas Sp.PK MARS bersama Fathiyah Isbaniah, Heidy Agusti, Priyanti Soepandi dan Erlina Buhan dari Hospital Friendship Membuktikan peranan buah noni sebagai ubat tb terbaik. Ujian klinikal double-blind secara rawak pada pesakit tibi kes baru yang mendapat kombinasi herba ekstrak noni sebagai ubat tb mempunyai hasil yang signifikan. Masih menurutnya, gabungan noni dan halia merah memberikan kesan sinergi antimikroba atau dapat membunuh kuman. Semasa eksperimen di makmal, kuman tibi mati apabila diberi ekstrak noni dan halia merah.

Selama kajian ini, saintis mendaftarkan 100 pesakit yang dibahagikan kepada dua kumpulan. Kumpulan yang pertamaa adalah mereka yang diberi terapi ubat antibiotik tb. Manakala kumpulan yang kedua ialah pesakit tb yang diberikan kombinasi ekstrak noni dan halia merah. Pemantauan keadaan pesakit dilakukan pada 2, 4, 6, 8, 12, 18, 20, dan 24 minggu . Hasil kajian menunjukkan, dalam waktu kurang dari 2 bulan atau sama dengan enam minggu, sebanyak 20 pesakit dalam kumpulan kombinasi noni dan halia merah mengalami peningkatan dibandingkan dengan 13 pesakit dalam kumpulan plasebo. Kecepatan konversi pada pesakit dengan status pemakanan berkhasiat tinggi juga mengalami peningkatan 2 sampai 7 kali lebih cepat daripada pesakit dengan status pemakanan yang kurang.

Noni Dan Halia Merah Adalah Gabungan Ubat Tb Terbaik
Kedua-dua ramuan ini mempunyai peranan yang berbeza dalam rawatan tb. Ekstrak noni dapat mengaktifkan sistem imun pesakit dan halia merah memberikan kesan sinergi antimikroba yang menghalang bakteria tb tumbuh dan membiak. Itulah sebabnya gabungan itu juga dapat membantu mengurangkan penularan tb. Sekiranya ada keluarga yang menghidap penyakit tb, anda dan ahli keluarga yang lain digalakkan untuk mengambil ubat ini sebagai langkah pencegahan

Ubat Tb Terbaik Dari Buah Noni Dan Halia Merah

Ubat Tb Terbaik Dari Buah Noni Dan Halia Merah

Ubat Tb De Nature Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan
Dalam terapi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set Herba Rawatan Penyakit Tibi  PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis di dalam badan.

Yakinlah Bahawa Herba De Nature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan ubat tb herba. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat tb herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan.
• Contohnya, sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menghalangnya daripada mengambil pesanan didalam sel
• Yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria.

Makanan Untuk Pesakit Tibi

Set Ubat Tb PT. De Nature Indonesia juga dilengkapi dengan extra bahan herba lain yaitu sirih merah dan lengkuas. Ini adalah satu kesatuan yang menyokong rawatan penyakit tibi agar dapat sembuh secara kekal dan tidak berulang. Berikut ini penjelasan mengenai faedah kedua-dua herba tersebut diatas :

Ekstrak Folper Priperis Crocatum (Betel Merah)
Daun betel merah adalah salah satu ubat tb tradisional yang digunakan sejak nenek moyang. Asas penggunaan tanaman ini adalah sebagai pengencer kahak. Betel merah mengandungi senyawa vitamin C, tiamin, niasin, riboflavin, karoten, dan sumber kalsium yang baik. Ianya mempunyai sifat antiseptik yang luar biasa kerana kaya dengan polifenol, terutama chavicol yang menawarkan perlindungan berganda dari kuman.Betel merah juga digunakan secara meluas dalam merawat arthritis dan orchitis. Sungguh menakjubkan sifat anti-jamur daun betel merah sehingga memberikan kelegaan segera dari pelbagai jenis jangkitan tuberkulosis.

Galanga Rhizoma (Lengkuas)
Rujukan Galangal Acute Respiratory Distress Syndrome 2010 Universiti California, San Francisco, Institut Penyelidikan Kardiovaskular, San Fransicso, California. Lengkuas terbukti berkesan sebagai ubat tb, berguna untuk menghilangkan masalah asma, paru-paru dan batuk kering . Mempunyai kesan antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat. Lengkuas diusahakan sebelum tahun 1000 Masihi di China. Pada akhir abad ke-12, Saint Hildegard dari Bingen seorang ahli falsafah Jerman memanggil lengkuas sebagai rempah kehidupan dan penyelesaian terbaik untuk pelbagai penyakit. Pada tahun 1898, ubat ini dimasukkan dalam penerangan King’s American Dispensatory, sehingga kini lengkuas digunakan dalam amalan perubatan Amerika.

Mengapa Anda Perlu Menggunakan Ubat Tibi De Nature

 1. PT. DeNature Indonesia Gruop adalah pengeluar herba yang boleh DIPERCAYAI
 2. Herbal Denature telah MELAYANI masyarakat luas SEJAK 2009
 3. Herbal Denature menjamin semua produk herba yang dijual adalah 100% ORIGINAL
 4. Herbal Denature adalah PENYELESAIAN penyembuhan yang paling TEPAT dan SELAMAT
 5. Herbal Denature menjual ramuan dengan KHASIAT dan KUALITI yang terbukti
 6. Telah melayani BRIBU PELANGGAN dengan TESTIMONI amat MEMBERANGSANGKAN
 7. Herbal Denature mengutamakan perkhidmatan SEGERA, CEPAT dan PROFESIONAL
 8. Herbal Denature disahkan BPOM dan standard kualiti Antarabangsa ISO 9001
 9. Herbal Denature menjamin keselesaan umat Islam dengan iktiraf HALAL
 10. Herbal DeNature memberikan JAMINAN pengembalian wang sekiranya produk herba yang dipesan tidak sampai, terbuka seal, rosak atau expire.

Hiv Soulmate Penyakit Tb
TB adalah penyakit yang sangat rentan bagi mereka yang mempunyai sistem imun yang lemah. Hiv boleh dikatakan jiwa tb, kerana pesakit hiv memiliki imuniti yang rendah. Lebih-lebih lagi, jika mereka tidak dirawat, mereka akan mudah dijangkiti kuman tb. Sesiapa sahaja boleh dijangkiti tb, tetapi plhiv lebih mudah terkena jangkitan sehingga penyakit tb menjadi lebih cepat aktif. Sekiranya anda mengalami apa-apa simptom, segera periksa ke perkhidmatan kesihatan terdekat, klinik atau hospital.

Cara Mengubati TB HIV
Mulakan terapi hiv sebaik sahaja rawatan tb ditoleransi
Rawatan TB dan HIV boleh diambil pada masa yang sama, hanya perlu diatur untuk minum ubat
Beri rehat untuk ubat tb dengan ubat hiv (≥ 2,5 jam)
Patuhi jadual, dos dan cara pengambilan ubat tb dan hiv

Bagikan ke

Ubat Tb Terbaik Dari Buah Noni Dan Halia Merah

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!