Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Ubat Tibi Tradisional Buah Noni Dan Halia Merah

Peningkatan Penggunaan Dan Populariti Ubat Tibi Tradisional
Pada zaman modern ledakan pengguna media sosial, membuat kemudahan bagi penduduk dunia mendapat maklumat lebih baik daripada sebelumnya. Kesedaran sosial dan kesedaran alam sekitar berada di barisan hadapan kemajuan kita sebagai negara bertecnologi. Alternatif organik, lestari, mesra alam dan semula jadi dengan cepat mendapat populariti. Sejajar dengan arah ini, terdapat kecenderungan global untuk menggunakan produk kesihatan herba semula jadi sebelum penggunaan ubat farmasi. Herba dianggap lebih selamat, lebih semula jadi, dan lebih sihat. Mengetahui bagaimana dan kapan anda harus memulakan ubat tibi tradisional
adalah topik artikel hari ini.

Ubat Tibi Tradisional De Nature
Ubat semula jadi sudah ada sejak ribuan tahun. Orang Mesir, Yunani, Rom, India Amerika dan Afrika semuanya mempunyai akar perubatan herba yang kuat. Perubatan tradisional cina dan ayurveda tetap popular selama berabad-abad. Di negara maju seperti German, kebanyakan pesakit lebih suka ubat semula jadi daripada rawatan sintetik. Setidaknya ini berlaku untuk dua pertiga orang German, seperti yang ditunjukkan oleh tinjauan baru-baru ini bahawa 70% doktor dan saintis German memberi perhatian lebih kepada ubat herba tradisional daripada ubat sintetik kimia, yang sebenarnya kesan sampingan jangka panjang lebih berbahaya bagi kesihatan.

KLIK : PANTANG LARANG PESAKIT TIBI KELENJAR

Mengapa Kita Perlu Ubat Tibi Tradisional?
Tidak selalu pesakit tibi mempunyai akses mudah ke rawatan perubatan. Sama seperti jenis ubat perubatan yang lain, kesan sampingan juga boleh timbul setelah anda mengambil ubat antibiotik tibi dalam jangka masa yang panjang. Tidak jarang penderita mengalami kesan sampingan yang cukup mengganggu aktiviti harian. Gabungan banyak ubat, sistem rawatan perubatan yang lama dan kadang-kadang berulang, telah mengakibatkan sebilangan pesakit menjadi resisten terhadap ubat. TB MDR atau tuberkulosis tahan ubat memerlukan ubat yang lebih kuat. Bilangan dos tablet ini disesuaikan dengan berat badan dan ketersediaan di hospital. Semakin banyak pesakit menimbang lebih banyak jumlah yang mesti dimakan. Seorang pesakit TB MDR boleh mengambil hingga 20 tablet sehari.

Ubat Tibi Tradisional Buah Noni Dan Halia Merah

Ubat Tibi Tradisional Zingiberis Officinalis ( Halia Merah )
Ubat tibi tradisional halia merah sebagai Imunomodulator. Kandungan halia merah, terutama gingerol dan shogaol adalah sebatian yang bertanggungjawab terhadap kesan imunomodulator. Halia juga mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan. Selain berfungsi untuk merawat tibi, halia merah juga memiliki beberapa kegiatan farmakologi lain, seperti:

  1. Menggalakkan fungsi paru-paru yang normal
  2. Mengurangkan bengkak dan keradangan paru-paru
  3. Meremajakan daya hidup dan kekuatan paru-paru
  4. Meningkatkan peredaran darah
  5. Rawat jangkitan paru-paru obstruktif kronik, bronkitis kronik, asma dan kerongkong
  6. Membantu membersihkan lendir dan meningkatkan peredaran keparu-paru
  7. Membantu paru-paru berfungsi dengan lebih berkesan dengan membuang bahan pencemar dari saluran udara sebelum masuk kedalam paru-paru.
  8. Membantu menyahtoksin dan membersihkan lapisan pernafasan halus dari saluran bronkus dan paru-paru yang sering terkumpul toksin persekitaran dan organisma berbahaya.
  9. Membantu dalam rawatan barah paru-paru. Satu kajian tahun 2012 yang diterbitkan dalam Agen Anti-Kanser dalam Kimia Perubatan menunjukkan kesan pencegahan kemoterapi dari ekstrak halia pada barah paru-paru.

Fakta Ilmiah Dan Bukti Saintifik Buah Noni Adalah Ubat Tibi Tradisional Paling Berkesan
Ketua Umum Kesihatan Persatuan Dokter paru-paru Indonesia dr. Muhammad Arifin Nawas Sp.PK MARS bersama Fathiyah Isbaniah, Heidy Agusti, Priyanti Soepandi dan Erlina Buhan dari Hospital Friendship Membuktikan peranan ubat tibi tradisional. Ujian klinikal double-blind secara rawak pada pesakit tibi kes baru yang mendapat kombinasi ekstrak noni dan halia merah sebagai adjuvan tambahan dalam ubat tibi tradisional mempunyai hasil yang signifikan. Masih menurutnya, gabungan noni dan halia merah memberikan kesan sinergi antimikroba atau dapat membunuh kuman. Semasa eksperimen di makmal, kuman tibi mati apabila diberi ekstrak noni dan halia merah secara rutin selama 2 minggu hingga 1 bulan.

Lebih daripada 8,000 makalah penyelidikan mengenai buah noni telah dibentangkan di Kongres Kimia Antarabangsa tahun ini. Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Persatuan Kimia Jepun, Persatuan Kimia Kanada, Institut Kimia Diraja Australia, dan Institut Kimia New Zealand. Mereka telah memeriksa sekumpulan ramuan untuk berpotensi melakukan aktiviti melawan Mycobacterium tuberculosis, bakteria yang menyebabkan semua jenis tuberkulosis. Dalam ujian makmal, kepekatan ekstrak ramuan yang disebutkan di atas menunjukkan tahap penghambatan yang signifikan, membunuh 89% patogen. Ini sebanding dengan rifampin, ubat yang biasa digunakan untuk mengobati tuberkulosis yang mempunyai kadar penghambatan 97% pada kepekatan yang sama.

HANYA 4 MINGGU TIBI SEMBUH SEPENUHNYA

Merawat dan Mengatasi Aduan Tanpa Kesan Sampingan

Obat Tbc Tuberkulosis Paru Herbal Paling Ampuh Merek De Nature Di Apotik

Obat Tbc Tuberkulosis Paru Herbal Paling Ampuh Merek De Nature Di Apotik

Ubat Tibi Tradisional De Nature Bertujuan Untuk Menekan Pendaraban Bakteria Didalam Badan. Dalam ubat penyakit tibi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set ubat penyakit tibi PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria mycobacterium tuberculosis di dalam badan.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan ubat penyakit tibi herba. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat penyakit tibi herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan secara cepat dan efektif.
• Sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menekan bakteria daripada membiak
• Sebahagian yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria

Selian daripada buah noni dan halia merah, Set ubat tibi tradisional PT. De Nature Indonesia juga dilengkapi dengan extra bahan herba lain yaitu sirih merah dan lengkuas. Ini adalah satu kesatuan yang menyokong ubat tibi tradisional agar dapat sembuh secara kekal dan tidak berulang.

Ubat Tibi Tradisional  Ekstrak Priperis Crocatum Folium ( Sirih Merah )
Daun sirih merah adalah salah satu ubat tibi tradisional yang banyak diminati. Asas penggunaan tanaman ini adalah seperti mucolytic (sputum thinner) kerana sirih merah dimuat dengan vitamin C, tiamin, niasin, riboflavin, karoten, dan sumber kalsium yang baik. Daun sirih mempunyai sifat antiseptik yang luar biasa kerana kaya dengan polifenol, terutama chavicol yang menawarkan perlindungan berganda dari kuman. Ia juga digunakan secara meluas dalam merawat arthritis dan orchitis. Sungguh menakjubkan sifat anti-jamur daun sirih merah sehingga memberikan kelegaan segera dari jangkitan jamur. Senyawa daun sirih membunuh jangkitan bakteri di kawasan yang terjejas.

Ubat Tibi Tradisional  Galanga Rhizoma Languatis ( Lengkuas )
Rujukan Galangal Acute Respiratory Distress Syndrome 2010 Universiti California, San Francisco, Institut Penyelidikan Kardiovaskular, San Fransicso, California. Lengkuas terbukti berkesan sebagai ubat tibi tradisional, berguna untuk menghilangkan masalah batuk kering dan paru-paru. Juga mempunyai kesan antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat. Lengkuas diusahakan sebelum tahun 1000 Masihi di China. Pada akhir abad ke-12, Saint Hildegard dari Bingen seorang ahli falsafah Jerman memanggil lengkuas sebagai rempah kehidupan dan penyelesaian kegemaran untuk pelbagai penyakit. Pada tahun 1898, ubat ini dimasukkan dalam penerangan King’s American Dispensatory mengenai ramuan yang kini digunakan dalam amalan perubatan Amerika. Kemudian, seorang pakar tumbuhan perubatan menerbitkan penggunaan lengkuas untuk ubat tibi tradisional, membasmi penyakit paru-paru, penyakit jantung, gangguan pencernaan dan juga batuk kering.

Kaitan Erat TB dan HIV/AIDS patut Di Waspadai
Hubungan antara kedua-dua keadaan ini ada kaitannya dengan sistem imun badan yang bertanggungjawab melawan jangkitan. HIV adalah virus yang dapat melemahkan daya tahan sehingga mudah terserang penyakit dan jangkitan lain termasuk tuberkulosis. Apabila terdedah kepada hiv, sistem kekebalan tubuh akan lemah sehingga bakteria yang menyebabkan TB yang masuk ke dalam badan menjadi aktif. Ini menyukarkan tubuh menyerang bakteria tuberkulosis. Oleh itu, serangan TB sebenarnya boleh menjadi salah satu gejala jangkitan HIV yang tersembunyi. Demikian penjelasan kami mengenai ubat tibi tradisional. Terimakasih atas segala perhatian, semoga bermanfaat untuk anda dan keluarga.

Bagikan ke

Ubat Tibi Tradisional Buah Noni Dan Halia Merah

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!