Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

Ubat Tradisional Jangkitan Kuman Paru Paru Paling Berkesan

Ubat tradisional jangkitan kuman paru paru. Inikah yang tengah Anda cari? joom tahu lebih pasti apa itu jangkitan paru-paru dan bagaimana cara merawat penyakit ini dengan betul. Orang biasa tahu bahawa radang paru-paru dikenali sebagai bronkitis dan jangkitan paru di kenal sebagai Pneumonia. Sedangkan dalam dunia perubatan, secara amnya jangkitan kuman paru-paru dikenali sebagai Lung Infection. Ia adalah jangkitan kuman yang biasa disebabkan oleh virus atau bakteria. Kadang-kala ia juga disebabkan oleh jangkitan awal pada sistem pernafasan di bahagian atas yang merebak ke bahagian bawah sistem pernafasan.

Penyakit ini mungkin merupakan sejenis penyakit yang agak serius, sekiranya jangkitan paru-paru tidak dirawat dengan baik, komplikasi serius boleh berlaku dan boleh membawa maut. Komplikasi yang sering berlaku adalah gagal napas akibat paru-paru berhenti berfungsi, peningkatan kadar karbon dioksida dalam darah dan kegagalan jantung.

KLIK LAINNYA :
Ubat Tibi Tradisional Pilihan ramai
Ubat Tibi Kelenjar Paling Selamat

Simptom Jangkitan Kuman Paru-Paru ( Lung Infection )
Bagaimana mengenali simptom lung infection dan cara merawatnya? Terima kasih atas soalan anda. lung infection  adalah keradangan ruang udara di paru-paru yang paling biasa disebabkan oleh jangkitan bakteria, virus dan kulat. Adapun simptom yang dapat anda rasakan adalah sebagai berikut :
* Batuk kering lebih dari 2 minggu
* Batuk dengan dahak kuning dan hijau pekat,
* Sebahagian kes batuk dosertai setitik dua darah
* Susah bernafas
* Berpeluh malam hari
* Demam dan menggigil.
* Sakit dada semasa menyedut atau batuk
* Loya, muntah dan cirit-birit

12 Jenis Penyakit Paru Lung Infection
* Pneumonia
* Tuberkulosis
* Bronkitis
* Asma
* Peluritis
* Emboli pulmonari
* Pneumothorax
* Paru-paru basah
* Hyperventilation
* Kanser paru-paru
* Costochondritis
* Penyakit paru-paru obstruktif kronik

Itulah jenis Jangkitan Kuman Paru Paru yang anda perlu ketahui. Sekiranya anda sering mengalami batuk yang berlarutan, sesak nafas, capat letih, sering demam atau sakit dada …Jangan ragu untuk berjumpa dengan doktor untuk mengetahui jenis penyakit paru-paru yang anda alami. Doktor akan memberikan preskripsi terbaik untuk anda. Sekiranya jangkitan menjadi lebih serius ubat akan diberikan melalui suntikan. Pada tahapan kritikal, anda perlu dimasukkan ke hospital untuk mendapatkan oksigen, antibiotik dan sokongan perubatan yang lain. Ubat Tradisional Jangkitan Kuman Paru Paru Paling Berkesan Dan Selamat Di Farmasi.

Merawat dan Mengatasi Aduan Tanpa Kesan Sampingan

HANYA 4 MINGGU JANGKITAN PARU PARU

SEMBUH SEPENUHNYA

Ubat Jangkitan Paru Paru PAling Ampuh

Ubat Jangkitan Paru Paru

Ubat Tradisional Jangkitan Kuman Paru Paru De Nature Herba

Bertujuan untuk menekan pendaraban bakteria di dalam badan. Dalam ubat herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Set ubat penyakit jangkitan paru-paru Produksi PT. De Nature Indonesia berfungsi dengan 4 ramuan herba semulajadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan bakteria, virus dan juga pentagon.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan ubat herba. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat penyakit tibi herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan secara cepat dan efektif.
• Sebilangan herba menghalang bakteria memasuki sel
• Yang lain menekan bakteria daripada membiak
• Sebahagian yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan bakteria baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Dan bahagian lain pula menghasilkan sel baru untuk bersedia melawan bakteria

Farmakologi Detopar Pipeca De Nature Sebagai Ubat Tradisional Jangkitan Kuman Paru Paru

Buah Noni dan Halia Merah
International Juornal Of Pharmacy And Pharmacetical Sciences telah mengembangkan penyelidikan pada buah noni dan halia merah. Kedua herba ini memiliki aktiviti antitubercular  terhadap bakteria yang merupakan penyebab utama penyakit lung infection. Mesyuarat ilmiah mengenai buah noni dan halia merah sebagai ubat tradisional jangkitan kuman paru paru diadakan setiap lima tahun. Ditaja bersama oleh Persatuan Kimia Amerika, Jepun, Kanada, Australia, dan New Zealand, keduanya semakin popular hari ini. Ini adalah herba yang tepat untuk merawat berbagai jenis penyakit lung infesction.

Ujian klinikal double-blind secara rawak pada pesakit kes baru yang mendapat kombinasi herba ekstrak noni dan halia merah sebagai ubat tradisional jangkitan kuman paru paru mempunyai hasil yang signifikan. Gabungan noni dan halia merah memberikan kesan sinergi antimikroba atau dapat membunuh kuman secara total. Kecepatan konversi pada pesakit dengan status pemakanan berkhasiat tinggi juga mengalami peningkatan 2 sampai 7 kali lebih cepat daripada pesakit dengan status pemakanan yang kurang.

Galanga Rhizoma (Lengkuas)
Galangal Acute Respiratory Distress Syndrome 2010 Universiti California, San Francisco, Institut Penyelidikan Kardiovaskular, San Fransicso, California menyatakan bahawa Lengkuas terbukti berkesan sebagai ubat tradisional jangkitan kuman paru paru, ubat penyakit tb dan juga berguna untuk menghilangkan masalah asma. Mempunyai kesan antispasmodik yang mengurangkan kahak dan melebarkan bronkiol untuk melegakan asma dan mengekalkan sistem pernafasan yang sihat. Lengkuas digunakan dalam perubatan Cina sebelum tahun 1000 Masihi. Sehingga faedah dn khastianya sebagai ubat tradisional jangkitan kuman paru paru tidk perlu diragui.

Ekstrak Folper Priperis Crocatum ( SirihMerah )
Daun sirih merah adalah salah satu ubat penyakit tradisional yang digunakan sejak nenek moyang. Asas penggunaan sirih merah adalah sebagai pengencer kahak. Sirih merah mengandungi senyawa vitamin C, tiamin, niasin, riboflavin, karoten, dan sumber kalsium yang baik. Ianya mempunyai sifat antiseptik yang luar biasa kerana kaya dengan polifenol, terutama chavicol yang menawarkan perlindungan berganda dari kuman. Sirih merah juga digunakan secara meluas sebagai ubat tradisional jangkitan kuman paru paru. Sungguh menakjubkan sifat anti-jamur daun sirih merah sehingga memberikan kelegaan segera dari pelbagai jenis jangkitan kuman paru-paru.

Ramai yang berpendapat bahawa jangkitan kuman paru paru adalah permulaan jangkitan hiv.
Adakah ini benar? Lihat fakta perubatan di sini. HIV adalah penyakit berjangkit yang menyebabkan sistem imun menurun secara mendadak. Oleh itu, orang yang mempunyai hiv mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk mengembangkan penyakit, seperti jangkitan kuman paru-paru. Kehadiran penyakit ini sering tidak disedari, kerana gejala hiv itu sendiri sangat mirip dengan aduan yang berlaku disebabkan oleh penyakit lain.

Walau bagaimanapun, tidak semua orang yang mengalami jangkitan kuman paru paru dijangkiti hiv. Kerana radang paru-paru sendiri juga dapat terjadi pada orang dengan sistem kekebalan tubuh yang rendah, walaupun mereka tidak dijangkiti hiv. Keradangan paru-paru hanyalah satu daripada banyak kumpulan gejala hiv apabila sistem imun seseorang lemah atau rosak. Jadi, untuk menentukan sama ada penyakit ini menghidap hiv atau tidak, seseorang perlu melakukan ujian VC atau jumlah darah CD4.

Mengetahui fakta perubatan ini, anda dinasihatkan untuk tidak mengambil keputusan sepihak mengenai sebarang penyakit yang berlaku. Ini bermaksud bahawa jika anda sedang menderita jangkitan kuman paru paru, jangan tergesa-gesa untuk berfikir bahawa penyakit ini adalah permulaan gejala hiv. Lebih baik jika anda berjumpa doktor, untuk mendapatkan diagnosis yang pasti. Sekian penjelasan dari saya mengenai ubat tradisional jangkitan kuman paru paru, semoga bermanfaat untuk anda dan keluarga. Terimakasih atas segala perhatain, Salam sihat!

Bagikan ke

Ubat Tradisional Jangkitan Kuman Paru Paru Paling Berkesan

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!