Whatsapp
Mifta
● online
Halo, perkenalkan saya Mifta
baru saja
Ada yang bisa saya bantu?
baru saja
Kontak Kami
Member Area

4 Step Mudah Ujian Hiv Pra Perkawinan

Tips Perkawinan : Ujian Hiv Pra-Perkawinan
Setiap pasangan yang akan melaksanakan Majlis Ijab-Qabul dalam Negera Malaysia DIWAJIBKAN menjalani  ujian hiv di klinik kesihatan. Jadi, diharap pembaca DeNature Herbs yang bakal melangsungkan rumahtangga bersama pilihan hati masing-masing tidak merasa terbeban dengan prosedur perkahwinan yang kerajaan buat sebab semua ni untuk kebaikan bersama sekarang dan dimasa hadapan. Sebenarnya, ianya simple sahaja jika kita betol-betol faham flow nya.

Dapatkan Maklumat Ubat HIV Dari Pakar Herba Bertauliah Secara Online Dari Mana Jua Anda Berada Tanpa Perlu Menunggu Giliran. Fahami Semuanya Dalam 5 Minit! Klinik DeNature Sedia Menghantar PrEP dan Ubat HIV ke Seluruh Negara

Tetapi harus diingat, persiapan hendaklah dilakukan dari awal. Maklumlah, semakin menjelang hari bahagia yang akan berlangsung, maka semakin sibuk lah bakal pengantin menguruskan pelbagai benda. Seeloknya, bakal pengantin masing-masing berbincang dengan pasangan bila urusan prosedur perkahwinan hendak diuruskan, jadi tidak lah menjadi kelam kabut. Selamat pengantin baharu admin ucapkan kepada pasangan yang akan mendirikan rumah tangga dalam masa terdekat . Semoga perkahwinan anda semua bahagia dunia akhirat dan ditabahkan hati menghadapi dugaan sepanjang menjalani alam rumah tangga. InshaAllah.

Ujian Hiv Kahwin Mengapa Penting ?
Ujian saringan hiv pra-perkahwinan boleh dilakukan di mana-mana Klinik Kesihatan di Malaysia dan dilaksanakan secara percuma. Tujuan utama ujian hiv ini adalah bagi membolehkan individu mengetahui status hiv masing-masing, terutamanya di kalangan yang berisiko samada telah dijangkiti hiv atau sebaliknya dan seterusnya mengambil tindakan yang wajar bagi mencegah transmisi penyakit ini kepada orang lain. Mana-mana individu yang telah dijangkiti ini akan diberikan pendidikan kesihatan, kaunseling, rawatan dan sebagainya bagi memastikan kesihatan mereka sentiasa dipelihara.

Di Mana Boleh Buat Ujian Hiv Kahwin?
Saringan boleh dibuat di mana mana klinik kesihatan berdekatan dengan anda. Setiap klinik ada waktu berbeza untuk saringan ini, sesetengah klinik memerlukan temujanji terlebih dahulu dan ada klinik yang menerima kes ‘walk in’. Borang persetujuan menjalani ujian hiv ini adalah mengikut jabatan agama Islam negeri. Jika anda nikah di Selangor, borang akan disediakan oleh klinik negeri Selangor. Bila anda nikah di Johor, borang akan disediakan oleh klinik di Johor. Pilih klinik anda dan ikut prosedurnya.

KLIK :  Herbs An Hiv Cure Is It Possible?

4 Step Mudah Ujian Hiv Di Klinik Kesihatan Kerajaan

 1. Daftar Ujian Hiv Kahwin
  So macam mana cara nak daftar? Boleh call dahulu klinik kesihatan atau hospital kerajaan berdekatan untuk tahu sama ada pusat perubatan tersebut menawarkan servis ujian hiv atau tidak. Buat temu janji jika diperlukan.
 2. Dokumen diperlukan dan borang permohonan
  Dokumen yang perlu bawa cuma kad pengenalan dan wang untuk bayaran. Bayaran yang dikenakan adalah RM1 untuk warganegara Malaysia dan RM90 untuk warga asing (Daftar RM40 + ujian hiv RM50). Murah kan! Bila dah setel bayar, boleh la mula isi borang.
 3.  Ujian Hiv
  Anggota klinik akan membuat ujian hiv menggunakan kaedah ujian pantas (rapid test). Anda akan mendapat keputusan ujian hiv dalam masa 5 hingga 20 minit bergantung kepada jenis kit yang digunakan. Keputusan ujian hiv akan dimaklumkan kepada bakal pengantin.
 4. Keputusan Ujian Hiv
  Keputusan test akan di bahagi kepada 2 bahagian: (1) Keputusan NEGATIF atau TIDAK REAKTIF dan (2) POSITIF atau REAKTIF. Pasangan yang mendapat keputusan negatif akan dimaklumkan mengenainya dan bakal pengantin tidak perlu melalui kaunseling kecuali mereka yang didapati berisiko untuk mendapat jangkitan hiv sahaja. Temujanji juga akan diberi untuk mengulangi semula ujian hiv di klinik kesihatan dalam tempoh 3-6 bulan. Pasangan yang mendapat keputusan positif pula akan diberi kaunseling serta ujian pengesahan (confirmatory test) yang dilakukan dengan cara mengambil 5ml darah. Keputusan ujian pengesahan hiv ini akan mengambil masa selama 2 minggu. Jadi, bakal pengantin akan diberi temujanji untuk datang semula ke klinik dalam tempoh 2-3 minggu berikutnya untuk mengambil keputusan dan juga menjalani sesi kaunseling.

Positif HIV Bukan Maksud Putus Harapan, Ini Rawatan HIV Yang Perlu Dibuat

Jika anda sering mengikuti perkembangan berkenaan dengan jangkitan ini, anda akan tahu saintis berusaha keras dalam mencari penawarnya. Ubat antiretroviral merupakan salah satu kejayaan terbesar dalam meningkatkan kualiti hidup mereka yang didiagnosis dengan jangkitan hiv. Namun pengambilannya perlu diteruskan seumur hidup dan banyak kesansampingan yang membimbangkan.

Pada 24 September 2019, sekumpulan pengkaji dari Amerika German dan Jepun telah menemui potensi rawatan hiv yang boleh membunuh virus yang hidup dorman didalam badan. Prosesnya melibatkan Sambiloto dan Habbatussauda sebagai tanaman pembunuh virus. Kandungan senyawa dalam keduanya dianggap memainkan peranan penting dalam proses patogenesis jangkitan hiv. Kesannya? Rawatan Herba Sambiloto dan Habbatussauda, HIV tidak lagi dapat dikesan didalam darah.

4 Step Mudah Ujian HivTESTIMONI HIV SEMBUH DENGAN TES VIRAL LOAD NEGATIF

DeNature Herbs ialah pusat perubatan herba terbaik dalam rawatan Hiv Aids dan penyakit lainya yang tidak boleh sembuh dengan perubatan barat. DeNature Herbs telah berpengalaman dalam bidang rawatan 12 tahun. Teknik rawatan akan disusuli dengan pemantauan secara klinikal report. Pesakit kami telah banyak yang sembuh total dan begitu juga harapan untuk pesakit Hiv Aids diluar sana

Janji Allah adalah benar dan DeNature Herbs akan buktikan, insyaAllah. Jangan terpedaya dengan “Fitnah Akhir Zaman” yang menyesatkan fikiran dan akidah manusia dimana masih ramai bertanggapan penyakit Hiv Aids ini tiada penawar. Ini adalah tidak benar dan tiada mustahil bagi Allah, bahkan Allah mampu menghidupkan orang yang telah mati. Sesungguhnya Allah tidak akan turunkan penyakit melainkan diturunkan bersamanya penawarnya.

DeNature Herbs dalam rawatan Hiv Aids ingin sama-sama berjuang untuk mereka yang menderita akibat penyakit Hiv Aids ini dimana “Mind Setting” anda perlulah diperbetulkan. Sesungguhnya penyakit ini adalah ujian dari Allah , maka kita perlu yakin dan percaya bahawa Allah akan menolong hambanya, Aamiin. Segala janji Allah adalah benar dan segala Hadis yang sahih juga adalah benar. Maka marilah kita bersama-sama memperbetulkan akidah kita dan menuju kejayaan dunia dan akhirat.

UBAT HIV HERBA YANG DISYORKAN AKAR BERTAULIAH
Set Terapi Hiv Herba De Nature adalah gabungan Habattussauda, ​​Sambiloto dan bahan tambahan lain yang diproses melalui kaedah Cold Pressure Nanotech dan mengikut piawaian CPOTB (Cara Membuat Ubat Tradisional Dengan Baik) menghasilkan produk liquid capsule berkualiti yang mudah diserap dan bertindak balas dengan cepat untuk memberikan kesan maksimum bagi tubuh dalam membasmi hiv virus, bakteria dan kulat.

Bagaimana Terapi Kombinasi Herba Berfungsi?
Jangkitan hiv dapat diatasi dengan baik dengan kombinasi herba yang berlainan dan replikasi virus didalam tubuh dapat ditekan dengan berkesan. Dengan gabungan bahan aktif yang betul, virus tidak dapat membiak didalam badan. Herba mematahkan kitaran ini dengan beberapa cara. Ada yang menangkap virus ketika ia memasuki sel. Yang lain menghalang hiv mengawal sel. Masih ada yang memastikan sel tidak menghasilkan virus baru. Itulah sebabnya kami menetapkan beberapa herba yang berfungsi pada titik yang berbeza pada masa yang sama. Bersama-sama, ramuan ini menghalang hiv daripada membiak dan merebak. Dengan terapi kombinasi yang sesuai, jumlah virus dapat ditekan sehingga hiv virus tidak lagi dapat dikesan dalam darah. Ubat Hiv Herba DeNature berfungsi berbeza tetapi saling menyokong dan saling melengkapi.

FARMAKOLOGI  DE NATURE HERBS

 • HABATOP ( HABBATUSSAUDA)
  Habatussauda dengan kwalitas super dikemas dalam cangkang kapsul bening, berfungsi untuk menjaga stamina tubuh, meningkatkan cd4 secara cepat, meningkatkan imunitas tubuh, mengobati lelah letih dan kelelahan, mengobati nyeri dan sakit dipersendian, serta membantu menghambat perkembangan hiv virus secara signifikan. Rasulullah Saw bersabda: “Gunakanlah Habbatussaudaâ, karena di dalamnya terdapat ubat untuk segala macam penyakit kecuali as Sam [maut].” [HR Shahih Bukhari dan Muslim]. Fungsinya adalah untuk Menguatkan sistem kekebalan, karena mampu meningkatkan rasio sel T positif dan negatif menjadi 55 peratus dengan 30 aktivitas pembunuh sel alamiah. Dengan demikian habbatussauda dapat dijadikan ubat untuk penyakit yang menyerang kekebalan tubuh seperti AIDS dan kanser.
 • GHOSIAH
  Ghosiah bebahan dasar lumbricus rubellus extract adalah Cacing tanah. Penelitian juga menyebutkan jika cacing tanah memiliki kandungan lebih dari 40 protein serta pemeran aktivitas biologis seperti : antimikroba, proteolitik, cytolytic, hemolitik, tumorolytic, hemagglutinating, dan kegiatan mitogenic. Cacing tanah termasuk dalam hewan tak bertulang belakang atau yang biasa disebut dengan invertebrata. Cacing lumbricus rubellus dipercayai sebagai cara merawat hiv, sebab memiliki banyak kandungan nutrisi mulai dari kandungan protein yang mencapai 76%, asam amino yang tinggi, lemak 45 %, energi 1,5 % serta 17 % berupa karbohidrat. Ghosiah berfungsi sebagai :
  • Ubat bagi banyak jenis penyakit demam,cirit birit,hipertensi, pening, mual,penyumbatan dll
  • Termasuk dalam jenis makanan yang sehat
  • Memiliki zat anti-biotik
  • Meningkatkan nafsu makan dan daya tahan tubuh
  • Enzim penghancur bakteria dan hiv virus dalam darah
 • GANGJIE
  Gangjie berbahan dasar dari daun dan bunga misai kucing serta meniran berfungsi untuk mengubati demam, berpeluh dimalam hari, membantu proses penyembuhan cirit brit, membersihkan saluran ulterik,mengatur debit keputihan, menetraisir pembuangan disaluran kemih, menjaga kesehatan dan meningkatkan iminitas tubuh. Alasan itulah yang membuat tanaman ini dipakai oleh para herbalis untuk menyokong kesehatan para pesakit hiv aids.
 • SAMBILOTO
  Detail cara merawat hiv dengan sambilto sudah saya terangkan diatas. Sebagai tambahan, sambiloto mengandung senyawa andrographolide. Senyawa tersebut rasanya pahit, namun dibalik rasanya yang pahit ia juga mempunyai sifat untuk menjaga organ hati. Senyawa tersebut mampu menjaga hati dari efek negatif galaktosamin dan parasetamol. Senyawa tersebut juga mempunyai peranan yang sangat besar dalam mengurangi enzim CD4 sehingga dapat menekan pertumbuhan sel kanser. Selain itu, senyawa andrographolide juga mempunyai khasiat mampu meningkatkan daya tahan tubuh. Sehingga, dengan melihat kandungan yang di miliki oleh daun sambiloto ini mempunyai khasiat dalam meningkatkan daya tahan tubuh, maka tak heran bila sambiloto ini terpilih sebagai salah satu jenis tanaman yang di percayai sebagai pembunuh virus hiv. Sambiloto juga memiliki Fungsi utama untuk meningkatkan daya tahan tubuh. Di Amerika Serikat, sambiloto sudah dipatenkan sebagai obat penyakit hiv aids ( Hiv Cure ).

Itu sahaja sekiranya penjelasan mengenai ujian hiv kahwin dan rawatan HIV yang mungkin. Semoga Anda semua tetap diberi kesihatan dan boleh melangsungkan perkawinan bahagia hingga ke jannah. Aamiin. Maklumat anjut mengenai apa-apa soalan hiv boleh terus wsap dalam talian. Salam sejahtera untuk anda dan pasangan. Terimakasih.

Bagikan ke

4 Step Mudah Ujian Hiv Pra Perkawinan

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!